Skip to main content

Americanii de la Boston Globe şi-au luat infografician român

 

Monica Ulmanu va face parte, începând din 10 noiembrie, din echipa de graficieni ai cotidianului american Boston Globe, anunţă jurnalismonline.ro , care citează blogul organizaţiei American Copy Editors Association.

Publicitate

Monica Ulmanu a terminat de curând un stagiu la New York Times. Ea va fi angajată cu normă întreagă de Boston Globe, ziar pentru care va face infografice. Alături de Monica Ulmanu, în departamentul de grafică al Boston Globe intră şi americanul Patrick Garvin.

David Schutz, directorul adjunct al departamentului de ştiri şi grafică din cadrul Boston Globe, despre Monica Ulmanu:

Monica a venit aici cu o prestigioasă bursă din ţara ei natală, România. Monica este o fire flexibilă, este foarte pricepută la grafica tradiţională, 3D, animaţii realizate în After Effects şi Flash. Acestea sunt exact competenţele pe care le căutam, iar şefii şi colegii ei de la New York Times mi-au spus că aş fi fost fraier să nu o angajez. De asemenea, ea este o fire deosebit de inteligentă, entuziastă şi o jurnalistă de excepţie", a declarat Schultz într-o notă care anunţa angajarea celor doi graficieni.

Pentru că redarea unor animaţii este mai dificilă, aveţi în continuarea pagina de început a unor proiecte din portofoliul Monicăi Ulmanu.

Despre Monica Ulmanu:

Monica Ulmanu este licenţiată în jurnalism la Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării) şi a lucrat de-a lungul timpului ca free-lancer în domeniile jurnalism şi grafică web. A făcut un master la Facultatea de Jurnalism a University of North Carolina (2008-2010). În primăvara acestui an, Monica a obţinut o diplomă în comunicare vizuală şi recent a terminat un stagiu la prestigiosul ziar New York Times.

Monica Ulmanu este căsătorită cu jurnalistul Alexandru Brăduţ Ulmanu, fost profesor al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. Acesta deţine blogul jurnalismonline.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • publicitarul publicitarul
    Felicitari! in sfirsit, mai aud si ceva de bine despre jurnalistii romani.

Trimite un comentariu

sus