Skip to main content

DNA sesizează CNA. Dan Diaconescu, amendat cu 20.000 de lei

 

Postul OTV a fost sancţionat de CNA cu 20.000 de lei pentru şase ediţii ale emisiunii Dan Diaconescu Direct în care s-a abordat subiectul rechizitoriului în baza căruia patronul “televiziunii poporului” a fost trimis în judecată.

Publicitate

Forul audiovizual a luat în discuţie seria de emisiuni marca Dan Diaconescu în urma unor sesizări primite de CNA de la DNA.

Postul lui Dan Diaconescu a fost sancţionat de CNA pentru nerespectarea dreptului la propria imagine a procurorului Gheorghe Bocşan şi pentru lipsa informării corecte.

Cele şase ediţii pentru care postul OTV a fost sancţionat de CNA au fost difuzate în intervalul 28 octombrie şi 11 noiembrie.

În reclamaţia semnată de procuroul şef Daniel Marius Morar se cere Consiliului să aprecieze dacă emisiunea lui Dan Diaconescu "conţine aspecte susceptibile de a influenţa actul de justiţie".

“În situaţia de faţă, semnalăm contextul special şi anume utilizarea, în mod direct, a unei instituţii media în apărarea unui interes strict personal, în cosiderearea faptului că jurnalistul Dan Diaconescu are calitate de inculpat în dosarul penal care a făcut obiectul emisiunilor menţionate. În plus, se recurge la prezentarea unui act de justiţie drept o vendetă între două persoane: jurnalistul Dan Diaconescu şi procurorul de caz”, se mai arată în sesizarea DNA.

În emisiunea Dan Diaconescu Direct au fost prezenate în nenumărate rânduri o serie de fotografii ale procurorului de caz, Gheorghe Bocşan.

” O să vedeţi în premieră pe ţară la televizor, o să vedeţi cum arată, şi de acum încolo o să vă obişnuiţi cu domnia sa, seară de seară, multe zile de acum încolo, probabil până în ziua alegerilor”, a spus Dan Diaconescu în ediţia din 28 octombrie.

În aceeaşi emisiune s-a mai vorbit şi despre faptul că procurorul de caz a absolvit o facultate care nu mai există.

“Aşadar l-aţi văzut pe acest tânăr şi impetuos procuror, un procuror care conform hârtiilor a făcut o facultate, dar facultatea, vai, nu mai există.”, a mai spus Diaconescu în timpul emisiunii.

Referitor la discuţia privind studiile universitare ale procurorului, Narcisa Iorga i-a spus, în şedinţa de astăzi, reprezentantului OTV la CNA, Doru Iuga:

„Măcar puteaţi să spuneţi care este modul în care se accede în magistratură. Nici măcar o dată nu s-a citit un fragment din poziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru care Dan Diaconescu a fost trimis în judecată, asta ţine tot de informarea corecta.”

Foto: Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Krause CTP Krause CTP
    A scapat ieftin la cata dezinformare face!
  • Sorinel Bursuc Sorinel Bursuc
    Lasa ca am vazut si golanasi mai cu staif. Ai vazut ce facea haiducul Eugen Istodor cu sponsorii? ia uita-te pe kamikazeonline si spune-mi daca mai mai poate fi credibila presa

Trimite un comentariu

sus