Skip to main content

Liana Patraş, la postul condus de Radu Moraru. 10 TV a luat licenţa

 

ACTUALIZARE 2: Postul 10 TV a obţinut, în urmă cu câteva minute, licenţa de la CNA şi urmează să emită din 10 decembrie.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Adrian Ardelean intra in echipa 10TV, dar ramane si prezentator al emisiunii Romania, in direct, la Europa FM.

Liana Pătraş, fosta prezentatoare de la Realitatea TV, va lucra la 10TV. Anuntul a fost făcut in urma cu doar cateva minute de Radu Moraru, in fata Consiliului National al Audiovizualului.

In echipa 10TV, postul detinut de RCS va intra si Adrian Ardelean, prezentator al emisiunii Romania, in direct, de la Europa FM.

Liana Patras a plecat de la Realitatea TV in urma cu doua luni, dupa cum  paginademedia.ro a anuntat aici.

Moraru, in fata CNA:

"Vor fi mulţi profesionişti din piaţă şi noi avem un mic CNA pentru că avem oameni care sunt reporteri, oameni care scriu scenarii, oameni care au legătură cu baletul şi cu teatrul dar inclusiv oameni care au lucrat la BBC. Şi acum am să spun în premieră că din echipa de ştiri vor face parte Liana Pătraş şi Adrian Ardelean."

Matinalul 10TV se va numi Morning Show si va fi realizat de Dan Tudor si de Doria Ivan.  Dan Tudor, actor si regizor, vine din Irlanda, unde a regizat o serie de piese de teatru.

10 TV a primit la limită licenţa de la CNA cu şase voturi pentru şi patru împotrivă, după mai bine de două ore de discuţii. Iniţial, Cristina Trepcea (membru CNA) a propus amânarea votului pentru şedinţa de joi, dar propunerea nu a trecut.

Postul de televiziune este gândit în două etape, până în luna februarie există o grilă provizorie, care urmează să devină mai consistentă după această dată.

Începând din 2011, noul post generalist al RCS&RDS se va concentra pe producţia locală.

“Venim cu multe producţii proprii, vom produce sitcom-uri şi seriale româneşti şi neavând o presiune din partea unui mogul avem posibilitatea ca timp de trei ani de zile să construim o televiziune lipsită de această goană nebună după rating. Astazi e greu să cumperi formate din afară pentru că merg pe reality show-uri macabre sau emisiuni siropoase”, a declarat Radu Moraru.

Radu Moraru: Pe Mircea Badea nu l-am criticat niciodată

Christian Mititelu: Ce se va întâmpla în cazul în care vor exista conflicte între jurnaliştii postului şi jurnalişti unor posturi distribuite de RCS/RDS?

Radu Moraru: "Deşi mă atacă aproape în fiecare emisiune, eu pe Mircea Badea nu l-am atacat niciodată, eu am respectat mereu felul lui de a critica şi la urma urmei el face un pamflet, sigur că de multe ori mai şi exagerează.  Mai sunt nişte schimburi amicale. L-am atacat pe Adrian Ursu, care este finul meu, iar cu Victor Ciutacu am o relaţie foarte civilizată, păstrăm totuşi un echilibru.

Răsvan Popescu (preşedinte CNA): Se schimbă ceva în formatul emisiunii Naşul?

Radu Moraru: "Este puţin mai lung, dar va fi spart de o producţie proprie locală la care lucrează oamenii noştri veniţi din zona ProTV. Încercăm să lansăm producţii proprii, nu să cumpărăm formate din afară pentru că oferta este destul de redusă. Naşul va avea un format mai light. Va fi o emisiune cu public şi vrem ca în timp aplaudacii să se transforme în fani ai emisiunii", a declarat Radu Moraru.

Răsvan Popescu: În momentul în care aveţi un post propriu se pune problema raportului cu celelalte canale distribuite de RCS&RDS. A fost mereu o problemă la limita ofertei, când Naţional TV era scos din grilă. Concurenta trebuie sa fie loiala.

N. Iorga: Problema e că radiodifuzorii care se află în must carry se tem foarte tare că vor fi scoase din grilă pentru că apare acest post de televiziune, ca s-o spun pe şleau.

Radu Moraru: "RCS&RDS a plătit întotdeauna salariile angajaţilor şi-a plătit mereu datoriile către stat, trebuie să-i bănuim de prezumţia de nevinovăţie. Eu cred că televiziunile care se află în must-carry ar trebui să se preocupe de performanţele pe care le au.",

Cristina Trepcea: Sunteţi siguri că luaţi licenţa astăzi? E plin oraşul de bannere că postul se va lansa pe 10 decembrie 2010.

Radu Moraru: "Noi am încercat să-l convingem pe investitor să facă o investiţie uriaşă, care este benefică pentru România. Acum trei luni s-a plecat într-o cursă contra cronometru. Pregătirea şi lansarea unei televiziuni dureaza între şase şi nouă  luni. Sigur că există şi o serie de erori pe care mi le asum.

Cristina Trepcea: Eu vă spun că ceea ce aţi făcut cu aceste bannere este o minciună, este definiţia minciunii în cea mai curată formă. Asta arată, cel puţin pentru mine, care este raportarea dumneavoastră cu privire la adevar.

Radu Moraru: Sunt sigur că publicul ne va ierta pentru această greşeală. Eu cred că sunteţi foarte dură cu noi.

Răsvan Popescu: De ce această grabă?

Radu Moraru: E şi numele televiziunii 10TV, care ar fi frumos să fie lansat pe 10 decembrie 2010, apoi este o lună frumoasă. La fel de important este ca postul de televiziune să fie rodat până la primăvară, cand se fac bugete de publicitate, şi este important să fii acolo. Astfel încercăm să recuperăm o mică parte din investiţie. Toţi banii pe care îi vom lua din publicititate vor rămâne postului pentru producerea de seriale româneşti, producţii proprii, aşa ne-a promis investitorul.

Mihai Mălaimare:

“În secunda în care un cablist ne minte de o bună bucată de vreme privind retransmisia canalului N24, e clar că pe ei nu-i interesează cine suntem noi. Suntem într-o fază în care media se schimbă, polii de putere se schimbă radical. Faptul că legea îi obligă să treaca pe aici e un chin la care se supun şi cu asta, basta. Cât priveşte faptul că a intervenit pe piaţă cu bannerele alea este extrem de neplacut este înca o dovadă că noi nu contăm.”

Christian Mititelu:

“Eu cred că s-au prezentat prematur, grila lor nu prezintă ştiri. În schimb, postul  are un talk-show cu o puternică putere de influeţare. Eu nu votez în principiu pentru licenţa unui post de televiziune care nu are ştiri în grila de programe.

Au venit şase persoane în faţa noastră, dar de câte ori am încercat să punem o întrebare altor reprezentanţi, ne-a răspuns Radu Moraru. Această domninaţă nesănatoase se va regăsi şi în programele postului.”

Cristina Trepcea:

"Eu i-aş fi bănuit de bună-credinţa dacă nu ar fi împânzit oraşul cu bannere despre lansarea din 10 decembrie."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    @ paul S
    1. Ma refeream la propozitiile de pe forum. Cele literare pot ajunge si la … infinit daca asta te satisface mai mult.
    2. Mai exista, printre noi, si oameni “neBATUŢI in cap”?
    3. Dintodeauna au existat “unii” pe care i-a deranjt “scurtimea” iar cand li s-a oferit “lungime” s-au incurcat in ea.
    4. Rogu-te nu face asemenea comparatii. Pacat ca nu exista, in tara, o scoala speciala de “Pruteni”.

    P.S. Horea e pseudonimul, nu … Horia, O foarte mica diferenta!
  • paul S paul S
    A scris corect mad79.
    Horia nu a inteles.
    Propozitiile TREBUIE! sa fie scurte si explicite doar daca te adresezi unui batut in cap.
    Daca il banuiesti pe celalalt de mai mult aminte poti sa-i servesti si propozitii nescurte si neexplicite.
    Revenind, propozitia neinteleasa e si scurta si simpla ca buna ziua.
    Altundeva e problema.
    Dar, cum spunea Horia, sa n-o lungim prea mult.
    Unii sunt obisnuiti cu lucrurile scurte si ii deranjeaza cele mai lungi.
    (Daca Pruteanu nu ar fi fost un tip destept si daca Pruteanu nu ar fi murit, as fi zis ca Horia e pseudonimul lui Pruteanu)
  • Finul Finul
    Naşule, mai durează mult?

    Site-ul 10tv.ro încă este "Under construction", pe Digi TV (am testat cu un receiver Humax HD pe cablu coaxial şi un Hyundai pe satelit - DTH în locuri diferite din oraş) nu găsesc nimic legat de 10 TV, pe Digi Sport nu văd reclame la acest nou canal TV generalist. Dacă nu ar fi bannerele din oraş sau poza în mărime naturală din Cora (cu care mi-am făcut poză şi ţi-am trimis-o pe mail!), nici n-aş mai crede că se lansează mâine.

    Aşteptăm cu interes un semn de la tine, Naşule! Chiar ne-am săturat de emisiunile expirate ale personajelor Mircea Badea, Gârdea sau Ciutagu şi avem nevoie de o emisiune care să spună lucrurilor pe nume.

    Go go go, Naşul! Dar vrem mai multe informaţii, ce atâta secretomanie?!?!
  • maria-sonia maria-sonia
    nasul ,pe panouri uriase,ne anunta ca se lanseaza postul 10tv inainte de a obtine licenta. de ce? de ce nasule? de ce cna-ule?
  • mad79 mad79
    @dar nasul
    pedeleii fac ce trebuiau sa faca nea nicu vodcaroiu,bombonel nastase si ceilalti care s-au perindat pe la conducera acestei tari,dar nu au facut-o!singurul lor necaz e ca sunt la pamant si cu comunicarea si cu stavilirea poftelor celor hamesiti din pede!de-ar face cu totii puscarie nimeni nu s-ar supara!!!!eu sunt PENTRU,ca Romania sa fie declarata stat colonial,poate asa ne mai remorcheaza si pe noi cineva destept!!!
    ps.Horea
    da,se pot folosi fraze scurte,dar atunci vorbim ca cei de la gradinita :)
  • Dar Nasul? Dar Nasul?
    @ Profesor
    Dar istericalele Nasului, calomniile minciunile si mai ales pupaturile in fundurile puterii nu intra in enumerarea ta? Te supara numai criticii puterii. De ce oare?
  • Horea Horea
    @jason
    Hai sa n-o lungim prea mult.
    Propozitiile, in general, trebuie sa fie scurte si explicite. E drept, si cititul printre randuri e o ARTA. Uneori nu avem chef de ea (de "arta").Referitor la absentele de la ora cu pricina,sa stii ca nu-mi mai amintesc.
    Disciplinele umaniste n-au fost preferinta mea. Multumit?
  • jason jason
    @Horea, esti cam ingus cu gramatica. mad79 se referea ca oamenii critica CEVA care nu s-a lansat, CEVA care nu are identitate... se vede ca nu citesti decat click, libertatea si cancan, de unde sa stii sa analizezi fraze mai lungi??? ai cam lipsit de la orele de gramatica.
  • Horea Horea
    Iertare, "mad79". N-a fost un gest facut cu rautate. Din conntra.
    Dar de ce n-ai postat acest comentariu la locul potrivit? E o intrebare. La fel de pasnica!
  • profesor profesor
    Pseudodezbaterea desfasurata la CNA si prezentata de autorul blogului pare rupta, tinand cont de limbajul si atitudinea unor membri CNA, dintr-o margine de mahala. N-am gasit nicio argumentare de minima inteligenta si competenta a memebrilor CNA. O discutie sterila si fara substanta! Dar ... istericalele Danei Grecu la Antenele lui Felix care pare o iapa vesnic in calduri cu ochii iesiti din orbite ... dar ... fonfănelile turbate ale Cretuleascai de la iRealitatea si atitudinea de inchizitie ale Oanei Stancu care este total paralela cu deontologia jurnalistica ... nu se vad si nu se aud de catre "multpreadistinsii" arbitrii media??? Hai, domne, că te apucă greaţa!!!
  • dave88_ady dave88_ady
    Petrisor nu sth cumva audienta de asera a serialului "In Deriva" difuzat de HBO? ms
  • mad79 mad79
    @Horea
    bine ca esti tu destept si faci curatenie in gramatica celorlalti din jur!!!!!!a fost o greseala facuta in graba!nu-ti fie frica,nu 'violez'limba romana cum o fac altii,care au mai multa carte ca mine si se dau formatori de opinie!!!!!!!
  • Catalin Bratu Catalin Bratu
    stiti cumva care este website-ul canalului tv ?
  • Horea Horea
    In primul rand, mie unul, mi-ar fi rusine sa ma semnez cu ...Tudor Vornicu!
    In al doilea rand cei de la CNA ar tebui sa te sactioneze putin pentru unele cuvinte folosite in exprimarea de mai sus.
    Asa ca,mai domol cu "actele de vitejie"!
  • Horea Horea
    @mad79
    "vad multe comentarii ale unor oameni care nu are identitate"

    Nu are unii nici GRAMATICĂ, de cum sa mai aiba si identitate

Trimite un comentariu

sus