Skip to main content

Posturi noi: Imobiliare TV şi Turism TV au primit licenţa

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat licenţă pentru posturile Imobiliare TV şi Turism TV, pe care omul de afaceri grec Ilias Papageorgiadis urmează să le lanseze anul viitor în România.

Publicitate

Principala problemă pe care au ridicat-o membrii CNA a fost cea a difuzării de publicitate mascată în condiţiile în care acţionarul majoritar al firmei care va opera cele două posturi are o companie de consultanţă imobiliară.

Ilias Papageorgiadis, la CNA:

“Dacă facem publicitate mascată toată lumea va zice foarte repede că nu suntem serioşi şi nu ne vor mai urmări programele.”

Investiţiile pentru fiecare post în parte, în 2011, se vor ridica la valoarea de 327.500 de euro, potrivit estimările făcute în proiectul depus la CNA. În acelaşi document se estimează că veniturile obţinute din publicitate de fiecare post în parte vor fi de 288.000 de euro în 2011, 444.000 de euro în 2012 şi 504.000 de euro în 2013.

În primul an de emisie, ambele posturi vor înregistra pierderi în valoare de circa 40.000 de euro, potrivit estimărilor făcute în proiectul depus la CNA.

Despre Imobiliare TV

Grila de programe a postului Imobiliare TV va conţine buletinele de ştiri economice interne şi internaţionale, documentare despre situri conservate, despre arhitectură şi urbanism contemporan. Postul va avea şi o echipă care va realiza transmisiuni în direc din Europa şi din ţară.

Imobiliare TV va transmite programe de informare (30%), programe educative şi culturale (25%), filme (20%), programe de divertisment (20%) şi publicitate şi teleshopping (5%).

Despre Turism TV:

În documentaţia depusă la CNA, Turism TV este prezentat drept un canal de televiziune care are drept scop promovarea destinaţiilor turistice ale României, 24 de ore din 24. Turism TV va promova prin emisiunile sale toate tipurile de turism existente în România, de la turismul culinar şi până la turismul medical.

“Ne propunem să lucrăm şi cu instituţiile statului şi să promovăm mai ales turismul intern”, a declarat Ilias Papageorgiadis în şedinţa CNA de astăzi.

Obiective de audienţă pentru Turism TV

“Turism TV va atinge o audienţă medie a zilei de 0,3 puncte de rating după primele 30 de zile de la intrarea în emisie. După primul an de existenţă, Turism TV va cuprinde două sloturi a căror audienţă medie pe segmentul all urban va depăşi 1,6 pct de rating.”, se arată în proiectul depus la CNA.

Din grila Tourism TV, 30% vor fi programe de informare, 30% - programe educative, culturale şi religioase, 25% - filme, 10% - programe de divertisment, publicitate şi teleshopping - 5%.

Cele două posturi de televiziune vor fi operate de societatea More Liason Services SRL din Bucureşti, în care Ilias Papageorgiadis este unic acţionar.

Publicul ţintă vizat de cele două posturi de televiziune este format din populaţia urbană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani.

Imobiliare TV şi Turism TV vor fi difuzate atât prin intermediul principalelor companii de cablu din România, cât şi prin intermediul altor companii mici din teritoriu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Krause Krause
    Imobiliare TV s-a lansat acum ca sa relanseze piata prin manipulare :D
  • Costel PIRVU Costel PIRVU
    Au dreptate cei de la CNA, sunt incompatibile statutul de proprietar al unui post de tv pt imobiliare, cu statutul de proprietar de agentie. Eu ca agentie daca merg sa postez o porprietate care este si in portofoliul distinsului Ilias Paoageorgiadis....si vin cu filmarea....ori poate sa nu fie data ..ori va fi difuzata( poate cu un cost mai mare) dar poate ramane in arhiva postului tv pentru a fi folosita la prezentarea pentru clientii agentiei imobiliare a proprietarului postului tv.
    Dar de ce ne mai trebuie post tv de imobiliare cand exista deja si cu mult succes site-ul de internet YOUTUBE ?
    Avantajul Youtybe, este ca filmul se poate vedea oricand si se poate gasi pe baza cuvintelor cheie de ex.: cine cauta apartament de 2 camere in Dr taberei ..intra pe google sau youtube, si introduce inchirieri 2 camere drumul taberei si ...apar apartamentele filmate din zona.
    Eu asta fac de mai bine de 1 an filmez in High Definition( mai clar decat TV) si postez pe urmatorul canal: www.youtube.com/user/costypirvu filme cu vile apartamente si terenuri. intrati si vedeti..si comparati beneficiile
  • Petrisor Petrisor
    Pai tocmai acum au lansat "Imobiliare TV" cand acest domeniu este la pamant in Romania?

Trimite un comentariu

sus