Skip to main content

PERFORMANŢĂ JURNALISTICĂ: Realitatea TV, interviu cu fondatorul Wikileaks

 

Realitatea TV a ajuns la fondatorul Wikileaks Julian Assange. Jurnalistul Cornel Nistorescu şi o echipă Realitatea TV au fost la Londra, pentru a realiza un interviu cu fondatorul celebrului site.

Publicitate

Interviul cu Julian Assange, realizat de echipa Realitatea TV, va fi difuzat de postul de ştiri în cursul săptămânii viitoare.

Întâlnirea a fost aranjată de jurnalistul Cornel Nistorescu, spune Roxana Niculescu, director programe Realitatea TV.

Roxana Niculescu:

“Meritul aranjării acestui interviu îi aparţine lui Cornel Nistorescu. El a fost acolo cu echipa Realitatea TV”.

Interviul are aproximativ 30-40 de minute şi va fi programat săptămâna viitoare.

Întâlnirea cu Julian Assange este redată de Cornel Nistorescu, într-un articol publicat pe site-ul Cotidianul.ro. A avut loc, povesteşte Nistorescu, la locuinţa unui fost ofiţer de armată, care îl găzduieşte pe Julian Assange.

Cornel Nistorescu:

“Un drum până la Julian Assange pare un risc greu de imaginat. Servicii secrete, armate, pericole insurmontabile, sateliţi, înregistrări, ameninţări, riscuri, accidente!”, scrie Cornel Nistorescu.

Din articol:

Ellingham Hall aparţine la rândul său unui personaj fabulos. Este ofiţerul de armată engleză Vaughan Smith, fost combatant de armată şi cameraman de război. El a fost printre puţinii care au avut curajul să-i asigure lui Julian Assange spaţiul pentru domiciliu obligatoriu (ca să nu zic forţat) până se termină procesul de extrădare,intentat de Suedia.”

“Sper ca zilele următoare să am răgazul de a povesti în detaliu atmosfera, aerul şi decorarea acestui conac cu miros de vechi, de scorţişoară şi de lavandă, în care Julian Assange era oaspete de seamă şi a intrat frumos, cuminte, respectuos, ca un absolvent de universitate, în livingul decorat cu tablouri şi obiecte de sute de ani.

Foto: Cotidianul.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cobra cobra
    au difuzat astia materialu ?>?>?
  • gigi gigi
    serios? si l-au difuzat? pe cotidianul.ro sau unde?
  • marius marius
    pt o televiziune propagandistica e intradevar o realizare orice interviu/emisiune care sa nu fie legat de Basescu
  • Pandele Pandele
    Astept si eu cu interes sa vad care e performanta in sine. Faptul ca a ajuns la el nu mi se pare mare filosofie. Momentul de interes media real a fost cand a fost eliberat conditionat - acum o luna, iar cine a avut de facut performanta a facut atunci, ca era curtea gazdei plina de DSNG-uri.
    Pe subiecte de WikiLeaks nu il mai intreaba nimeni, pentru ca marile case de jurnalism au o problema cu informatii provenite de la surse pe care nu le pot verifica. Nu ca nu as crede in ce publica WikiLeaks, dar tehnic vorbind, Assange nu poate dovedi ca sunt chiar comunicarile Departamentului de Stat.
    Cat despre Nistorescu, as fi urmarit cu interes un interviu cu el in care sa mai explice o data cum i-a stalcit pe asfalt pe aia doi motociclisti si in ce faza e procesul. Ma intereseaza in particular cum s-a plictisit el sa astepte pe Lascar Catargiu si s-a hotarat sa intoarca ditamai tancul peste spatiul verde si sa i se cam falfaie de traficul care venea din sens opus. Ca doar nu era sa treaca o motocicleta inaintea unui BMW X5...
  • Andrei Andrei
    Performanta jurnalistica?Mai lasati cu asa ceva. Si-a propus cineva sa-i ia interviu? A fost cumva vreun concurs? Wikileaks parca au nevoie de bani, donatii, etc... eu cred ca e un interviu platit cu bani multi, ptr a arata ca RTV se preocupa si de lucruri mai deosebite.De ce ar acorda Julian Assange un interviu Romaniei? Cine suntem noi si cine ne baga pe noi in seama? Cat despre Nistorescu, e cu relatii. Asa a ajuns sa faca si acest interviu. Cu relatii si bani multi. Nu ptr ca ar fi vreo vedeta sau vreun mare jurnalist international sau national.
  • cris cris
    interesant

    care-i faza, totusi, cu aceasta explicatie foto din aricol

    "Julian Assange şi Cornel Nistorescu în timpul semnării protocolului privind publicarea cablogramelor despre România"

    d-asta s-a dus Nistorescu?
  • Baran Baran
    io nu prea inteleg, cum este "performanta jurnalistica" un interviu facut la 2 luni de la momentul declansarii ultimului scandal wikileaks, dupa ce sute de interviuri au aparut prin ziare, reviste, site-uri, televiziuni, radiouri etc?

    poate faptul ca un director de "ziar" se deplaseaza in persoana sa faca un interviu, asta da peformanta. si ca ii da intervievatului o diploma de onoare, asta chiar e o performanta! n-am mai auzit de asemenea gogomanie (vezi textul demn de Scanteia, despre decernarea premiului Dacia Libera)
  • Victor Roncea Victor Roncea
    Ma intreb ce te faceai daca nu existau verzale... :)
  • profesor profesor
    Păi ... daca era vorba de servicii secrete ... Nistorescu si Vantu sunt specialisti. Cred ca si-n acest interviu, intr-un final ... tot Basescu va fi gasit vinovat de retinerea lui Julian Assange ... ca doar nu batea atat drum "marele pseudojurnalist" fara sa gaseasca si vinovatu' ...
  • Catalin Catalin
    Pentru Marian
    Nistorescu nu este jurnalsit, este unul dintre cei mai mari jurnalisti pe care-i avem. Citeste reportajele lui de dinainte de 1989 si poate mai stam de vorba
  • Dodo Dodo
    Iata ca Nistorescu da o palma tuturor detractorilor sai, facand ceea ce stie mai bine! Nistorescu e un sef catastrofal, cu rezultate jalnice, dar ramane un reporter de forta, editorialist de calibru si o prezenta foarte tare pe ecrane. Bravo, felicitari.
  • Gheorghe Gheorghe
    O sa o dea in bara cu o emisiune de kko ca deobicei pt rtv iar de promovat, nu mai zic nimik.
  • Marian Marian
    Daca Nistorescu este jurnalist, e clar ca traim in lumi paralele.
    Mi-e sila!
  • Petrisor Petrisor
    Da, asta chiar este o performanta pentru Realitatea TV. sa vedem cum isi promoveaza produsul
  • oana oana
    hmmm interesant . . .

Trimite un comentariu

sus