Skip to main content

Restructurări la staţiile locale Pro TV

 

Pro TV şi-a ajustat personalul de la staţiile locale. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, mutarea din această lună a atins aproximativ 12-15 angajaţi.

Publicitate

Printre aceştia se numără personal tehnic, cameramani, reporteri, dar şi prezentatori, precum Raluca Alexandru (Pro TV Iaşi) şi Mirabela Isac (Pro TV Galaţi).

Este un process de “resetare a staţiilor locale”, în perspectiva digitalizării, argumentează oficialii Pro TV.

Maria Apostol, PR and Corporate Affairs Director Pro TV, pentru paginademedia.ro:

“Aşa cum declaram încaă de la sfârşitul anului 2008, Pro TV SA se află într-un proces de resetare a staţiilor locale, după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.”

“Acest proces va continua până la digitalizare. Schimbările nu vor afecta în nici un fel produsul editorial.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • IRINA IRINA
    Mi se pare mie sau lucian cu hapciu si mai nou ia de unde nu-i si oana ,cred ca sunteti foarte rai cu fata asta si pentru tine Oana cred ca ai participat si tu la acel concurs si ai plecat plangand acasa ca nu ai castigat,lasa draga ca se mai ivesc posibilitati pacat ca ai sa pierzi tot la cultura generala.
    Cat pentru tine Lucian,energia produsa de Raluca pacat ca nu a fost destul de suficienta sa te lumineze macar pe tine dar sa tina un live.Consider ca sunteti persoana din trust si nu faceti nimic decat sa scrieti comentarii pe care nici nu stiti daca le citeste cineva.Pacat "aceasta este tara mea si neamul meu cel romanesc" uite de asta o sa ramanem in urma cu 2000 ani lumina ca nu stim sa apreciem oamenii care au cel putin dorinta de a face ceva. Bravo Raluca nu baga in seama rautatiile
  • emil andone emil andone
    statia de la galati probabil ca se reseteaza bai :)
    am vazut ca inca au jurnal local doar ca e prezentat de un reporter, un tip adica.
  • hapciu hapciu
    @adrian - dintr-o singura sursa ar fi aproape 500.000. Faza e ca spre deosebire de alte statii care au avut incasari mai mari din mult mai putine contracte, statia cu pricina a avut peste o treime din contractele facute de toata reteaua = contracte mici, dar multe = aia chiar au muncit. Si acolo n-a fost cazul si de radio. Mai mult: un contabil intr-o statie locala, articulat corect in sistem, este absolut necesar macar pentru a justifica pe partea corporatista un numar de job-uri la centru. In esenta, reteaua de statii e o entitate distincta pe partea contabila; nu si la restul capitolelor. De aici si defazarea intre momentele restructurarilor in Bucuresti si tara. Nu in ultimul rind: argumentul digitalizarii este gelatinos. Sufera la consistenta. O schema de personal la sfert care consuma un sfert - sau mai putin - dar produce doua treimi - sau mai mult - poate tine in parametri rata de crestere a profitului. Above all: nu si-au facut griji ca desfiintarea programului local le-ar dauna cumva la partea de inserturi publicitare locale. Cindva, CNA-ul conditiona din greu in punctul asta.
  • Oana Oana
    Acum 5-6 ani in urma cand s-a scos la PRO TV Iasi postul de prezentatoare, la proba de cultura generala s-a coborat numarul de puncte necesare pentru a trece la urmatoarea proba. Domnisoara Raluca Alexandru era taman la limita dintre admisi si respinsi, ati ghicit, deasupra liniei. Ce a urmat e o poveste cu iz de fitze, stiuta de cei care lucreaza sau au lucrat candva la Pro Tv Iasi. Era si timpul ca incompetenta sa zboare, pacat ca a durat asa mult...
  • Daniel Popescu Daniel Popescu
    @lucian: Nu, Raluca Alexandru nu e fata aia mica si blonda de respira greu...e aia mica si blonda de respira greu SI CLIPEA DES-DES-DES..blink-blink..Cred ca ar putea sa-si foloseasca genele pe post de dinam. Sigur ar produce energia necesara pentru a sustine un live. Astfel ar scadea cheltuielile statiei si poate si-ar pastra si ea jobul.
    @hapciu: Ce trist e ce s-a intimplat. Ma gindeam ca persoana in cauza ar putea sa-i dea in judecata pentru discriminare. Dar..
  • andrei andrei
    @hapciu :sute de mii de euro inseamna 100-200 sau 500 ? ca daca inseamna sub 500 atunci statia TV e comparabila cu incasarile locale ale unui post de radio de succes intr-un oras mare .dar tv inseamna costuri mult mai mari. si daca o sa ma contrazici inseamna ca nu stii cifrele locale . ori stim ca incasarile din pub tv sint clar mai mari decat incasarile din radio. mai mult in cazul Pro statiile tv au si radio la pachet,radio care singur nu ar supravietui. eu cred ca aici trebuie umblat si nu la cei doi stiristi/cameramani care cu siguranta alearga zi de zi dupa stiri si daca au ghinionul unui accident trebuie sa se fie prezenti indiferent de ora .uneori nu e deloc placut sa iesi noaptea pe frig din casa .probabil statiile locale sint bugetate diferit pe partea de vanzari si de aici restructurarile din redactie . nu inteleg de ce e nevoie de un contabil in statiile locale atata vreme cat exista un intreg departamentul la Bucuresti ?
  • lucian lucian
    Raluca Alexandru nu e fata aia mica si blonda de respira greu? Saraca, mi-e mila de ea, dar ea nici nu stia cand trebuie sa respire si cand nu. La un cuvant, doua, baga respiratie....cine stie, o sa-mi dea dreptate.
  • hapciu hapciu
    si da, e vorba si de o persoana cu probleme de sanatate
  • hapciu hapciu
    statiile locale produc bani girla. In cazul Galatiului e vorba de niste sute de mii de euro pe 2010.
  • Daniel Popescu Daniel Popescu
    Gresit! Sint statii locale care fac performanta in vinzari..la nivelul lor, evident. Nu se compara cu Bucurestiul, insa se mai vinde si in tara. Bun, ca nu toate reusesc, si asta e adevarat. Dar sa nu generalizam.
  • Maria Maria
    Dragi mei,
    statiile mari isi fac treaba financiar f bine , oameni ramasi trebuie sa munceasca fff mult atit pentru stiri cit si pentru intreg trustul ( ACASA, SPORT, ROMANIA TE IUBESC , DARIUESTI, DANSEZI PT TINE si multe altele.....), trebuie sa fie odihniti cu toate ca nu lucreaza in ture precum Bucurestiul, sa aibe stiri de 19 tot timpul.Cei mai dezavantajati sun reporterii si cameramani mai putin oamenii de vinzari impreuna cu sefi de statii si contabili care nu isi fac treaba si isi ascund incompetenta in spatele crizei , si au o atitudine superioara fata de jurnalisti care muncesc zi - noapte. Cit despre prezentatoare in general acestea sunt simple cititoare , habar nu au cum se face o stire sau au numai impresia ca stiu , sunt prostute si colegii trebuie sa le dea impresia ca sunt folositoare la ceva. Cit despre viitor stirile se bazeaza numai pe evenimentele povestite de purtatorii de cuvint , jurnalismul nu mai este ca in 1990- 2000. Cei ramasi tr sa munceasca si sa faca cit mai multe lucruri , mai nou sub amenintarea termenului ''digitalizare'' care defapt le aminteste ca peste un an sau doi vor disparea si ei. SUGESTIE - mai eliberati si citeva scaune din monstrul STRUTO-CAMILA de la Bucuresti care freaca menta pe jilturi comode care nu transmit informatia corecta din tara catre centru.... ca li se pune pumnul in gura producatorilor se se intimpla multe iar oameni din teritoriu sunt obligati sa le rezolve conform sloganului transmis de bucurestenii sefi NU STIU - REZOLVA , NU MA INTERESEAZA .
  • eu eu
    Cum statiile locale Pro TV vand publicitate pe cateva sute de Ron pe luna, nu e de mirare ca nu sunt profitabile.
  • Daniel Popescu Daniel Popescu
    Cele doua ramin fara job, ai inteles bine. Nu sint cu nimic mai presus (sau prejos) de ceilalti disponibilizati. Dar spuneti-mi, va rog, e adevarat ca de la Galati au dat afara o persoana cu probleme de sanatate??
    Povestea 'decembrie 2008' se repeta, se pare. Pacat, multi au pus si suflet in meseria lor. Dar, jobul e job..patronul e patron.
  • Madalin Ciortea Madalin Ciortea
    Ca sa nu spui ca te sperie episoadele urmatoare din serialul Criza, dai o droaie de oameni afara si vorbesti despre digitalizare. Minunat, nu?
  • john john
    stai ca nu inteleg, fetele alea doua raman fara job sau sunt mutate??

Trimite un comentariu

sus