Skip to main content

Profesioniştii aleg Mac. Cum te poate schimba sistemul de la Apple

 

Cum te poate schimba trecerea de la un sistem clasic PC la un Mac?

Publicitate

Am început cu Mac Mini, apoi, după ce m-am obişnuit cu el şi m-am convins că nu mai e nevoie de cale de întoarcere am achiziţionat un iMac de care sunt super mulţumit”, spune graficianul Alex Buga.

Buga povesteşte cum a început “relaţia” lui cu sistemul de la Apple pe siteul companiei Noumax, Reseller autorizat Apple şi Service Autorizat Apple.

Alex Buga:

"Am început să lucrez ca oricine altcineva pe un PC. Cu timpul am observat că nu mai făcea faţă şi îmi dădea tot felul de erori şi crashuri.

Ştiam de ceva vreme de la un prieten despre sistemele Macintosh, cum că sunt foarte fiabile, funcţionează impecabil şi "nu dau crashuri". Ultimele trei cuvinte mi-au răsunat în cap precum clopotele unei biserici într-o zi de duminică. Mi-am zis "trebuie să pun mâna pe unul din ăsta neapărat". Şi aşa a fost.

Am început cu Mac Mini, apoi, după ce m-am obişnuit cu el şi m-am convins că nu mai e nevoie de cale de întoarcere am achiziţionat un iMac de care sunt super mulţumit."

Alex Buga are şapte ani de experienţă ca grafician, iar în present lucrează la MB Drăgan. De trei ani lucrează cu Mac. "A fost dragoste la prima vedere" zice Alex.

La ce iti foloseste Mac-ul?

"E o expresie prin jargonul românesc: "Taie lemne... bate cuie...". Face cam de toate fără să comenteze. În principiu fac grafică - desenez interfeţe prietenoase pentru site-uri, mă ocup un pic şi de print, dar îmi place să cochetez şi cu muzica sau editarea video."

Ce software foloseşti?

"Adobe. Sunt cei mai tari... de fapt cam singurii demni de luat în seamă pe segmentul profi în ceea ce priveşte producţia publicitară. Apoi urmează partea frumoasă... pentru divertisment: suita iLife pentru managementul fotografiilor, editare video şi iWork pentru a-mi da pe spate colegii de facultate cu prezentări făcute cu ajutorul Keynote. Pentru muzică mă dau cu Reason. Mi se pare extraordinar."

Ai scăpat de crash-uri?

"Din când în când rulez şi Windows pe Mac şi alea sunt cam singurele momente când mai crapă :P. Am o presimţire că Windows-ul este de vină :)"

Vreun sfat pentru viitori macuseri?

"Da. Puteţi face schimbarea fără nici cea mai mică problemă. Există o multitudine de aplicaţii pentru Mac care înlocuiesc diversele utilitare de pe Windows, care nu numai că arată mult mai bine şi sunt gratis, dar fac şi treabă mult mai bine."

Citeşte textul integral, pe site-ul Noumax.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • primarul primarul
    Vasile si Pandele, multumesc ca existati, fara voi e mult mai trist!!!
  • Pandele Pandele
    Vasile, esti diliu!
  • Vasile Vasile
    UPDATE: Asta pentru baietii care lucreaza cu scurtaturi, pe Mac majoritatea nu exista, asta este o problema daca nu esti indragostit pana peste cap de Mac si nu vrei sa iti petreci urmatoarele zile pentru a le configura.
  • Vasile Vasile
    UPDATE: Cat despre periferice accepta cam orice, daca cumperi adaptoarele lor ridicol de scumpe. Stiti cum este asta, ca si pathul de retea pe 10.6 este drive:folder:etc pe langa standard. Dar cum Apple pe langa standard? Nuuu, WIndows este de vina ca ei nu sunt pe langa standard.
  • Vasile Vasile
    UPDATE: Minciuna Gogonata. Cum sa nu iti trebuiasca drivere pentru Mac? Pai uite asa in cele 2 situatii.
    1. Ai o tableta antica, care nu are driver si o folosesti pe post de mouse.
    2. Nu stii cum se foloseste tableta si crezi ca este un mouse in forma de pix.

    In rest iti trebuiesc drivere daca vrei ca tableta aia sa mearga ca o tableta :)
  • Vasile Vasile
    UPDATE: Ca ma minunez pe timp ca imi dau seama tot ce a vrut cel care a scris ca spuna. Pe Mac este adevarat, trebuie sa recunosc, nu da crashuri ca pe Windows, pe Mac nu mai gasesti programul, dispare pur si simplu desi era lansat, nu tu eroare nimic. Da, are dreptate asta nu se considera crash.
  • Vasile Vasile
    UPDATE: IMac, calculatoarele din poza de la articol, sunt la fel doar frumoase, nici un om serios nu face grafica pe ele, pur si simplu pentru ca nu pot sa o duca ;)
  • Vasile Vasile
    Sigur, Windows este varza, asta daca va credem pe voi. Apple produce niste calculatoare care nu isi justifica costurile ridicate, de multe ori ridicole privind configuratia. Si stai voi linistiti ca nici Windows nu crapa daca nu instalezi nimic pe el. Problema cu Windows este ca majoritatea au calculatoare foarte vechi sau ca instaleaza programe fara sa se gandeasca. Eu lucrez acum pe un Mac "tatza de matza" din ala (de 160 si ceva de milioane pe site MacPro) si pot sa va spun ca este la fel ca un computer cu aceeasi configuratie cu Windows 7 sau Windows Xp Sp3 instalat. Nu difera cu nimic, calculatoarele Apple sunt foarte frumoase si cam atat. Nu imi pare prea ergonomic sa apas MAR+ALT+P+R ca sa pornesc sistemul cand are probleme, sau alte aberatii din astea. La fel ma deranjeaza si managerul de ferestre din OsX care este foarte prost conceput. Acum pe bune puneti Windows pe orice calc, instalati 2-3 programe (cam cate exista pe OsX, sa fim seriosi, ca marea majoritate a programelor de Mac sunt niste caricaturi, si o sa vedeti ca merge la fel) si Windows sa fie cu licenta, nu licentiat de pe net, ca si asta este o mare problema, un OsX cracuit o sa mearga la fel de prost, daca nu mai prost ca un Windows cracuit. Si sa nu incepeti cu faza cu virusii pentru Pc, ca asta este ca si aia cu pastilele pentru bolile rare, nu exista, la cate calculatoare Apple sunt, nu isi bate nimeni capul sa faca virusi pentru OsX. Eu m-am lecuit de Mac, si mai ales acum cu Win 7 care trebuie sa stea si el pe un Dual macar la 64 cu 6 gigi de ram, am hotarat sa raman la Microsoft, pur si simplu merge mai bine. Si nu are nici bling-blingurile alea prostesti care sunt pe Mac.
  • unu unu
    da.. jocurile nu ruleaza si daca ruleaza sunt varza; no warez si multe alte nejunsuri; pt office da; insa pt acasa NU
  • Serban Serban
    Draguta reclama si pe alocuri spune adevaruri. Dar dramatizarea legata de windows si faptul ca pe mac poti face tot ce poti face si windows ma fac sa zambesc. Sper ca lucrurile sa ramana asa, fara sa creasca preamult apple caci sincer nu as vrea sa existe doar apple la preturile lor nesimtite, cu un evantai atat de sarac de componente, programe si accesorii. O fi la moda...insa doar nebun sa fii, sa vrei mac(exceptand poate graficienii) pentru altceva decat sa dea bine pe birou.
  • Brad Brad
    Lasati ca a mai spalat din pacate W7. Nu mai crapa zilnic. doar odata pe saptamana.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Acest articol este un Advertorial, marcat ca atare și diferențiat de restul articolului. Advertorial înseamnă publicitate, nu reclamă mascată.

    Reclama mascată înseamnă publicitate nemarcată, ceea ce nu ai întâlnit și nici nu vei vedea pe acest site. Din respect pentru normele meseriei și pentru cititori.
  • Cineva Cineva
    Este printre ultimele locuri unde ma asteptam sa vad reclama mascata. Pacat.
  • andrei andrei
    ca articolul e o reclama nu ma deranjeaza(advertorial), nu imi place ca sunteti prea blanzi cu windowsul. hai sa recunoastem, e cel mai prost sistem de operare din lume, iar macul e lejer cu 3-4 ani inaintea lui. windowsul e facut sa iti ia banii degeaba. la mac ai ff updateuri destepte care inbunatatesc cam totul. eu am renuntat la windows in nov 2007
  • BogDan BogDan
    Mare foame trebuie să mai fie şi pe la voi :))

Trimite un comentariu

sus