Skip to main content

Corneţeanu: Patriciu are toate problemele românului care a câştigat bani foarte repede

 

Patriciu este un tip foarte complex, foarte inteligent, foarte educat. Dar face toate greşelile şi are toate problemele românului care a câştigat bani foarte repede”, a declarat Răzvan Corneţeanu, fostul manager al trustului Adevărul Holding, într-un interviu pentru Kamikaze.

Publicitate

“Toţi oamenii ăştia bogaţi sunt ca nişte caşaloţi, au tot felul de persoane în jurul lor care, ca nişte peştişori, vin şi le curăţă mizeriile dintre solzi”, mai spune Corneţeanu.

Primii bani i-a câştigat, în studenţie, din montatul antenelor pe bloc, povesteşte managerul de presă pentru Kamikaze.

În continuare, câteva fragmente din interviul pentru revista Kamikaze.

"În studenţie montam antene pentru Antena1"

“Primii bani i-am făcut din antene, în studenţie montam antene de Antena1, dar primii bani mulţi, 250 de dolari, i-am câştigat la Capital şi nu ştiam ce să fac cu ei. Aveam un asemenea stil de viaţă încât aceşti 250 erau peste nevoile mele. (...) Până atunci nu am avut niciodată atâţia. Stăteam în cămin şi aveam şi copil. Veneam din Craoiva, unde oamenii erau preocupaţi de două chestii: Universitatea şi televiziuena sârbă. (...)

Blocurile erau înţesate de antene. Cu fratele meu stăteam zile în şir pe bloc. Principala problemă a celor care stăteau la ultimul etaj era greutatea antenelor şi a suporţilor de antenă. Tuturor le ploua în casă. Unde am stat în Craoiva, nu o să uit că ajunsese să ne plouă în casă în asemenea hal încât, din pragul uşii sufrageriei, până la televizor, în partea opusă, era o perdea de apă. Nu glumesc, aveam vreo 15 recipiente puse. Maică-mea îl certa mereu pe taică-miu încontinuu că nu făcea nimic să ne mutăm de acolo."

Despre perioada Ringier

"După ce în ’96 s-a înfiinţat Ringier România, am trecut în head-quarter-ul lor, după ce mi s-a propus să fiu project manager şi director executiv al diviziei de reviste-magazin. (...) Nu eram simpatizat de şefi, dar apreciat. (...) În 2000, a venit Martin Kall, cel mai tare manager, care mi-a propus să preiau divizia de ziare, Capial şi Libertatea. (...)

În 2006 făceam bani incredibil de mulţi cu divizia ziare, multe, multe milioane, mai ales cu Libertatea, cu tiraje de juma de milion.”

Când am obţinut Evenimentul zilei, am avut şi cazuri în care am găsit în conturile Evenimentului zilei bani ai unor politicieni care veniseră şi pe la Capital sau Libertatea şi oferiseră contracte de publicitate ca să nu scriem de una sau alta şi fuseseră refuzaţi. La Evenimentul zilei reuşiseră.”

"Ringier a căzut, în România, din cauza lui Thomas Landolt"

2006. “Ringier a căzut, în România, din cauza lui Thomas Landolt. Mult rău a făcut Ringier-ului. Târziu şi-au dat seama şi cei din Elveţia. Tipul avea probleme mari, era un butoi de ego. În prima săptămână cand a venit în România, a ochit un loc de parcare. A zis: “A cui e maşina aia? De mâine vreau eu locul ăla”. Întâmplător era locul meu de parcare. Aşa ceva, în Ringier, nu se făcea. E un ţărănism.”

Corneţeanu, despre Dinu Patriciu:

"De treaba cu Adevărul sunt foarte detaşat. Patriciu este un tip foarte complex, foarte inteligent, foarte educat. Dar face toate greşelile şi are toate problemele românului care a câştigat bani foarte repede. Toţi oamenii ăştia bogaţi sunt ca nişte caşaloţi, au tot felul de persoane în jurul lor care, ca nişte peştişori, vin şi le curăţă mizeriile dintre solzi. Patriciu avea o grămadă de oameni din genul ăsta.

Ca să se bage în seamă, aceşti oameni vin şi fac altor oameni viaţa amară, ca să îi vadă caşalotul şi să îşi merite locul pe spinare. Nu lăsam ca oameni din jurul lui să apese sau să îşi bage nasul la Adevăru. Se mai trezea câte unul că i se pare lui că nu ştiu ce colecţie... Pleacă dracu’ de-aicea!”

Câţi bani a investit Patriciu în Adevărul, 100 de milioane?

Dinu Patriciu le cam numără de două ori. Poate acuma a atins 100, după cât au mai băgat în ultima perioadă. 20 şi ceva de milioane erau investiţii imobiliare, alte vreo 20 de milioane erau investiţii în tipografie şi maşini. Ălea sunt acolo. 40-50-60 de milioane sunt investiţia reală. În 2008, cifra de afaceri era de 70-80 de milioane de euro. (...)
În 2008, se vindeau 20 milioane de cărţi în România. Adevărul vindea singur încă 20. (...)

Trei luni, pot să recunosc şi astăzi, cu eforturi din partea lui neaşteptat de mari, a încercat să mă păstreze în companie, dar în alte condiţii decât cele din 2006. Şi am refuzat.”

Răzvan Corneţeanu şi-a dat demisia, la începutul lunii aprilie 2010, după o şedinţă furtunoasă, de cinci ore, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • saviano saviano
    cornete a fost si o sa ramana un pestisor sanitar.
  • reporter reporter
    uite cum, din peștișor, cornete a ajuns cașalot ca să redevină peștișor.
    dar e un peștișor care are peștișorii lui - deci promite!
    :)
  • Tipograf destept Tipograf destept
    @ursuletz,
    Masina respectiva, un MAN care poate scoate 96de pagini full color (la vremea respectiva cea mai performanta masina din Romania scotea 32de pagini full color dintr-o singura trecere) a costat putzin peste 4milioane de dolari cu tot cu instalare. Avea sub 10 ani la momentul cumpararii si avusese o reparatie totala in tipografia germana in care activase. Una noua depaseste si azi 20 de milioane cu toate operatiile incluse. Cea de la Ringier a costat 16milioane de euro!!! numai masina, spre comparatie. In plus vorbim de anul 2007 atunci cand s-a semnat dealul. La final, ca si la fotbal si masini, daca intrebi 10 tipografi, vor fi 10 pareri diferite, fiecare facand praf si aducand argumente despre prostia celuilalt.
  • El El
    Da Da. Asa e. Foarte tare observatia. Si la Cluj la Garamond S a cumparat o marca de masina care a dat faliment si a fost cumparta din stoc.
  • Baloo Baloo
    Cea mai misto investitie girata de Corneteanu a fost tipografia de la Bucuresti, in care cladirea si pre-press-ul sunt nou-noute, dar masina de tipar e o rabla veche de 20 de ani pe care Patriciu a luat-o la pret de una noua.

Trimite un comentariu

sus