Skip to main content

Millennium, reclama "care au interzis-o" din vina Holograf

 

Reclama pentru Millennium a fost scoasă de pe post din cauza unei greşeli de gramatică. Dar nu a realizatorilor reclamei, ci a celor de la Holograf, care asigură coloana sonoră a spotului.

Publicitate

Înainte de a detalia decizia CNA, iată reclama:

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=moXnCkjIU7A[/youtube]

Unde a greşit Holograf, în continuare:

Versul “pe drumul care voi porni”, din piesa celor de la Holograf, nu conţine prepoziţia “pe”, varianta corectă din punct de vedere gramatical fiind “pe drumul pe care voi porni”.

Codul audiovizual conţine un articol care îi obligă pe radiodifuzori să asigure respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română.

Greşeala gramaticală nu este singurul motiv pentru care reclama trebuie refăcută. CNA spune că informaţiile prezente în partea de jos a ecranului sunt ilizibile. Textul titrat în partea de jos a ecranului nu este lizibil şi este menţinut pe ecran un timp foarte scurt, fapt care face imposibilă citirea lui.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sly Sly
    Greşeli şi greşeli. Dar faptul că tu şi mulţi colegi de breaslă aveţi orbul găinii şi scrieţi Millennium cu un singur n, asta cum s-o fi numind?! Atâta romgleză auzi în ţara asta, dar, când e vorba să scrii, e jale. Nici să copiezi exact nişte nume nu se mai poate. Şi culmea e că termenul în chestiune e un latinism toată ziua! Millennium.
  • Alexander Alexander
    La multe reclame există un scris mic și ilizibil, afișat doar pentru câteva secunde pe ecran și nu se mai sesizează nimeni. Iar în ceea ce privește greșeala gramaticală, cred că a fost făcută intenționat, pentru că ar fi sunat ca naiba din punct de vedere muzical să mai spună și ”pe”. Așa pe sistemul ăsta, ar trebuie scos și ”Luceafărul” din școli.
  • Louis Louis
    Bravo, tata, in sfarsit cineva se gandeste si la aia care ne scot din minti cu agramatismele lor. Pe Geoana si pe Tariceanu cand ii interzicem?

Trimite un comentariu

sus