Skip to main content

Sorina Matei şi-a dat demisia de la Antene

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Sorina Matei explică pe blogul său cum a ajuns să demisioneze. Jurnalista spune că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie făcut de ea, ci conducerea Antenei 3 şi a redacţiei. Mai multe detalii în articol.

Sorina Matei, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din trustul Intact, a demisionat astăzi. Motivul? Opoziţia conducerii şi a redacţiei postului Antena 3 de a realiza un interviu cu Traian Băsescu, scrie ImpactNews.

După ce duminică Şeful Statului a acordat un interviu în exclusivitate TVR-ului, posturile Realitatea TV şi Antena3 au solicitat la rândul lor interviuri cu Traian Băsescu.

Preşedintele a pus însă nişte condiţii ambelor posturi de ştiri. În cazul Antena3, acesta a cerut ca moderator să fie Sorina Matei, reporterul acreditat la Cotroceni, după cum scrie impactnews

Potrivit aceleiasi surse, Mihai Gâdea, directorul postului Antena3, nu a fost de acord cu condiţiile puse de Traian Băsescu, motiv pentru care interviul nu a mai avut loc.

Ca urmare, Sorina Matei a demisionat de la postul de televiziune.

"Astăzi, în urma unor discuţii tensionate cu şeful redacţiei şi mai puţin cu conducerea Antena 3, în care am explicat situaţia penibilă în care mă aflu în gestionarea unei relaţii corecte cu Palatul Cotroceni ca şef al secţiei Politic, relaţie extrem de tensionată în ultimii patru ani şi cu destule momente delicate, mi-am depus la secretariat demisia din funcţia de şef al Secţiei Politic şi din trust", scrie jurnalista pe blogul personal, ]n noaptea de miercuri spre joi.

Fragmente din explicaţia Sorinei Matei, scrisă pe blog:

  • "Povestea a început luni. (...) Palatul Cotroceni mă sună de dimineaţă şi mă întreabă dacă Antena 3 e dispusă să facă un interviu cu preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat iniţial niciun răspuns. (....) Conducerea Antena 3 a răspuns pozitiv şi mi-a spus să trimit cererea scrisă.
  • Cererea Antena 3 a fost scrisă, trimisă la Palatul Cotroceni şi semnată de mine ca şef al secţiei Politic, nu ca realizator al interviului, pentru simplul motiv că la acea oră a dimineţii nu era nimeni în redacţie care să facă acest lucru. (....)
  • După ceva timp, Palatul Cotroceni îmi transmite că preşedintele, în principiu, e de acord cu interviul, dar trebuie dat un timing (ora când se filmează) şi cine îl realizează.
  • Întreb conducerea Antena 3 care, după ceva consultări, îmi transmite ora la care ar dori să aibă loc interviul la Palatul Cotroceni şi mă întreabă dacă aş putea realiza eu interviul cu preşedintele Traian Băsescu. Răspunsul meu a fost:”Nu am nicio problemă”.
  • Am comunicat Palatului Cotroceni ora şi cine urmează să realizeze interviul, urmând ca Palatul Cotroceni să dea o confirmare finală.
  • Însă după o oră, totul se schimbă. Conducerea Antena 3 şi şeful redacţiei îmi spun că totul trebuie să se modifice pentru că Mihai Gâdea, directorul executiv, nu este de acord cu interviul. Eu le spun că este o situaţie delicată pentru că preşedintele Băsescu deja fusese de acord cu solicitarea trimisă. (...)
  • (...) Valeriu Turcan îl sună pe şeful redacţiei iar şeful redacţiei îi transmite lui Valeriu Turcan noii termeni în care trebuie să se realizeze interviul deja acceptat de către preşedintele Băsescu.
  • Mai precis, preşedintele să vină la Antena 3, interviul să aibă cu totul alte teme iar realizatorii să fie alţii. Valeriu Turcan spune că asta este o altă solicitare, preşedintele a acceptat o altă cerere, iar pentru noile condiţii trebuie trimisă o altă hârtie. Noua hârtie nu a fost trimisă nici până la ora la care scriu aceste rânduri.
  • Repet faptul că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie realizat de mine, ci conducerea Antena 3 şi a redacţiei. Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hârtie semnată de mine. Nimeni nu poate contrazice aceste lucruri pentru simplul motiv că solicitarea şi adresa de ieri a Palatului Cotroceni sunt în posesia mea. (....)"

Sursa foto: Blogul Sorinei Matei

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nostradamus nostradamus
    Felix Motanul

    Plecat-au cativa la Moguli ,
    Şi cred …mai mulţi de zece .
    Şi nu credeau …aceşti fuduli
    C-acest popor pricepe !
    Voioşi ca pasarea in zbor
    Ce zboară sus la munte ,
    Aveau stiloul la picior ,
    Şi vorba scrisa-n frunte !

    Toţi ziarişti , toţi cărturari
    Romani servili pereche ,
    Purtând opinci şi fara bani
    Cu ştiri , după ureche .
    Isi dara nume de CIUTACI
    Un hâtru bun de spume ,
    Noi am schimbat langa Balcani
    Porecla in renume !

    Din câmp , de-acasă , de la plug
    Plecat-am intr-o seara ,
    Că sa scăpam cu toti de jug
    Sârmana , scumpa tara !
    Aşa ne spuse-n graiul sau
    CORSARUL , pe furtuna ,
    Şi l-am urmat cu D-zeu ,
    Ne-am dus cu voie buna .

    Oricine-n cale ne-ntâlneau
    REALITATEA sau ANTENE ,
    Stăteau pe loc şi se cruceau
    Cuprinşi de admirare .
    Apoi , in treacăt se-ntrebau
    De mergem la vreo nunta
    Noi răspundeam in hohot:MIAU
    Cu BASE-n lupta crunta ”

    ”Cu zile mergeţi , dragii mei ‚
    Şi sa veniţi cu zile !”
    Ziceau atunci , bătrâni , femei ,
    Preoţi şi chiar copile .
    Dar cel CORSAR , fara musteţi
    Striga : „Sa n-aveţi teama”,
    „Am sa va scap , o sa vedeţi”
    S-apoi …trecem la treaba !

    „Cui i-ar fi trecut prin gând ?”
    Cugeta FELIX odată ,
    Că mulţi lipsi-vor in curând
    Din mandra lor PRIVATA .
    Priviţi ! Nu mulţi parca suntem
    Striga şi Ponta rece ,
    Rămânem singuri şi-o s-avem
    In piept inima rece (sic)_

    Crud e când intra prin spertari
    Năpasta delaţiune,
    Şi-atinge ciubucarii mari
    Ştiuţi de naţiune .
    Dar vai de lumea voastră , rea ,
    Minciuna , nemiloasa …
    Şi va ramane chiar şi ea
    De tot , la voi acasă .

    ……………………………….

    Atunci CORSARUL căpitan
    Cu parul lipsa-n frunte
    Striga voios : „Cine-i MOTAN?”
    „Sa iasă sa ma-n-frunte ”
    Cu Boc de mâini , (tot premier)
    Elena şi Prigoana …
    Noi vrem MOTANUL-pisicher
    De tot el sa dispara !!!



    Va urma …
  • ferdinand ferdinand
    Mesaj pentru toti cateii postaci, fie ei rosii sau portocalii: Nu mai latrati prin gard!!!

    Daca aveati curaj, o criticati in fata pe Sorina Matei pana sa isi dea demisia, nu acum (ptr postacii rosii)
    Daca erati alaturi de ea, va aratati solidaritatea pana acum, dar frica si lasitatea v-au oprit (ptr postacii portocalii si in ipoteza ca Sorina e mai apropiata de PDL).
    Atat
  • mil mil
    Nu vad absolut deloc de ce si-ar da cineva demisia dupa o istorie ca asta si pe un praf ca asta. Alt motiv nu poate exista decat daca stie ca are asternut in alta parte. Timpul va dovedi.

    Daca Sorina avea trative cu o alta televiziune, acest interviu putea fi o rampa de lansare...sa presupunem ca interviul iesea chiar mai binevoitor ca la TVR, sau pe acolo. Atunci A3 ar fi scuturat-o, sanctionat-o...ea si-ar fi dat demisia pentru ca s-a intervenit asupra libertatii editoriale, bla,bla...scandalul gata...capcaunu stropseste libertatea de expresie...huo!

    Probabil A3 a procedat cu intelepciune evitand scandalul, asa ca a ieist un mare fas, o ziarista care a suportat insulte si aluzii muuuuuult mai tari de la Basescu, nu si-a dat demisia...pleaca pentru ca postul unde e angajata nu e de acord ca ea sa ia interviul. Pffffff!
  • marilena marilena
    Nu lucrez la Intact, dar ne cere la fiecare emisiune a A3 SA TRIMITEM SMS CARE TE FAC 0,63 EURO, AM TRIMIS VREO 2 SMS CAND STIMABILA sORINA mATEI SPUNEA PE post ca avioanele survolau cerul, INDIVIDA NU ARE NIMIC IN COMUN CU EXPRIMAREA CORECTA. LASATI-MA PE MINE CARE AM SCAPARI, DAR INDIVIDA ASTA SE NUMESTE JURNALISTA. M-AM SATURAT DE JURNALISTI CARE NU CUNOSC INTELESUL UNOR CUVINTE IN CAZUL ACESTA A VERBULUI: "A SURVOLA". PT MINE OAMENI ASTIA SUNT MEDIOCRITATI CU STAMPILA, EXPRIMAREA MEA NU ESTE VULGARA, SPER SA POSTATI MESAJUL
  • Kripo Kripo
    Bravos Sorinache! Kripo sunt. Ar fi nevoie de o masa critica de jurnalisti cu coloana pentru ca presa din Ro sa-si revina. Am iesit din presa de 3 ani si tot pandesc momentul cand se va forma aceasta masa critica pentru ca mi-as dori sa ma intorc, chiar si pe mai putini bani (acum castig foarte bine). Cei care sunt bolnavi de presa vor intelege. Problema e daca noi, astia care ne stim ziaristi, suntem in stare sa punem singuri ceva pe picioare, care sa nu depinda de voiculesti, paunesti, eolieni si alte animale cu solzi de neamuri proaste. Ma gandesc la un ziar online cu crema jurnalistilor de caracter, finantat timp de un an prin fonduri europene, apoi cotat la bursa (de ce nu? hai, sariti domnilor economisti!). Ce zici, Moise (Guran), tata, crezi ca e fezabil? Chiar asa de fraieri suntem, noi avem pixul in mana si ii lasam pe astia sa ne incalece cum vor ei?
  • mitica mitica
    Sorina Matei, cariera facuta pe isterie, iesire din scena isterica, caracter indoilnic, omul lui Turcan si Lazaroiu... Restul e propaganda cotrocenista.
  • poll poll
    Oricum nu plange nimeni dupa ea.
    O pregateste PDL-ul pentru activitati importante... maine o vedem langa Narcisa Iorga. De ce nu?
    Mai multi abereaza: demnitate, jurnalisti cu deontologie, adevarat profesionalism etc.
    Cred ca unii si-au schimbat valorile, sau nu stiu ce vorbesc!
    Jurnalist adevarat cu demnitate inseamna sa stai in picioare, nu sa fugi, sa te bati, in sensul adevarat al cuvantului, nu sa fii las, te superi ca nu poti face un interviu cu Basescu si apoi explici ... "adevarul"!!!
    Nu cred ca ar fi trebuit, Sorina, sa fie atat de tavnoasa si apoi sa se victimizeze.
    Iar noi, la comentarii, sa-i plangem de mila.
    Ne dam cu parerea: "bravo Sorina"... "felicitari"... etc. Astea nu-i fac bine Sorinei. Poate va invata o lectie. Orgoliul si impulsivitatea nu sunt calitati, daca nu ti le stapanesti, dai cu capul si... te doare...!
  • profesor profesor
    Bravo, Sorina Matei!!! Inca mai exista jurnalisti cu deontologie! Mai putem spera la o presa echilibrata!
  • Antenistul Antenistul
    Intre noi fie vorba Sorina avea de multe ori iesiri cel putin discutabile. Insa tot intre noi fie vorba Sorina era printre ultimele urme de jurnalism din redactia de stiri. A mai ramas Ioana Raduca si cam atat... restul e tacere. Prin urmare plecarea Sorinei se va simti. Oricum felicitari pentru demnitate
  • Ioan Andrei Ioan Andrei
    Bravo Sorina.
  • Adrian Adrian
    @Florin. In lumea Antenelor un om ca Sorina conta. Între ziariştii de pe politic era respectată! Ca om era OK! Nu te poate place toată lumea! De ce şi cum se manifestă lumea care nu te place este altă poveste. A contat şi Adelin, aşa cum în felul lui contează şi Radu Tudor. Dar Gădea judecător...Despre ce vorbim? Este o altă ligă...Nu stiu cine esti si ce stii dar atâta timp cât Badea spune că nu se supune rigorilor jurnalistice pentru că el vorbeşte ca şi cetăţean?! Cum era Sorina ca şef chiar nu face obiectul comentariilor mele şi nu mă interesează....Este o altă poveste care nu are legătură cu motivele pentru care purtăm această discuţie.
  • maria maria
    Sa inteleg ca fiind sefa la politic stirile de la Antena 3 {politice}le faceati dvs?Adica toata mizeria,dezinformarea,manipularea,instigarea la violenta purta girul dvs?Si acum dupa atitia ani va mustra constiinta?La cite laturi sau aruncat pe post ,la cit rau ati facut Romaniei credeti ca o sa cada romanii pe spate ca va dati demisia?Ar trebui sa plecati cu coada intre picioare ,la cit ati denigrat tara .Faptul ca va dati demidia nu va absolva de raul facut.Bine ca mai aveti o farima de demnitate sio recunoasteti ca nu Presedintele a cerut interviul si nici moderatorul.Tv unde ati activat este o hazna .
  • Adrian Adrian
    Respect Sorina!
  • camelia voiculescu camelia voiculescu
    marilena, tu nici nu lucrezi la intact.:)))) mai rasfirat, baieti!
  • Florin Florin
    Profesional vorbind, nu a facut nimic sclipitor. Probabil ca are acasa o icoana cu Traian Basescu, pt ca prea era exaltanta la fiecare miscare prezidentiala. In redactie, isi depaseste obligatiile, este sefa tuturor si vorbeste urat cu toti. Toti oamenii buni au plecat de langa ea. S-a inconjurat doar de oameni care ii canta in struna si ii spun doar ce vrea sa auda. Ma bucur sa s-a facut dreptate. Vrem stiri impartiale, nu Cantarea Romaniei in varianta Cotroceni.

Trimite un comentariu

sus