Skip to main content

Sorina Matei şi-a dat demisia de la Antene

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Sorina Matei explică pe blogul său cum a ajuns să demisioneze. Jurnalista spune că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie făcut de ea, ci conducerea Antenei 3 şi a redacţiei. Mai multe detalii în articol.

Sorina Matei, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din trustul Intact, a demisionat astăzi. Motivul? Opoziţia conducerii şi a redacţiei postului Antena 3 de a realiza un interviu cu Traian Băsescu, scrie ImpactNews.

După ce duminică Şeful Statului a acordat un interviu în exclusivitate TVR-ului, posturile Realitatea TV şi Antena3 au solicitat la rândul lor interviuri cu Traian Băsescu.

Preşedintele a pus însă nişte condiţii ambelor posturi de ştiri. În cazul Antena3, acesta a cerut ca moderator să fie Sorina Matei, reporterul acreditat la Cotroceni, după cum scrie impactnews

Potrivit aceleiasi surse, Mihai Gâdea, directorul postului Antena3, nu a fost de acord cu condiţiile puse de Traian Băsescu, motiv pentru care interviul nu a mai avut loc.

Ca urmare, Sorina Matei a demisionat de la postul de televiziune.

"Astăzi, în urma unor discuţii tensionate cu şeful redacţiei şi mai puţin cu conducerea Antena 3, în care am explicat situaţia penibilă în care mă aflu în gestionarea unei relaţii corecte cu Palatul Cotroceni ca şef al secţiei Politic, relaţie extrem de tensionată în ultimii patru ani şi cu destule momente delicate, mi-am depus la secretariat demisia din funcţia de şef al Secţiei Politic şi din trust", scrie jurnalista pe blogul personal, ]n noaptea de miercuri spre joi.

Fragmente din explicaţia Sorinei Matei, scrisă pe blog:

  • "Povestea a început luni. (...) Palatul Cotroceni mă sună de dimineaţă şi mă întreabă dacă Antena 3 e dispusă să facă un interviu cu preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat iniţial niciun răspuns. (....) Conducerea Antena 3 a răspuns pozitiv şi mi-a spus să trimit cererea scrisă.
  • Cererea Antena 3 a fost scrisă, trimisă la Palatul Cotroceni şi semnată de mine ca şef al secţiei Politic, nu ca realizator al interviului, pentru simplul motiv că la acea oră a dimineţii nu era nimeni în redacţie care să facă acest lucru. (....)
  • După ceva timp, Palatul Cotroceni îmi transmite că preşedintele, în principiu, e de acord cu interviul, dar trebuie dat un timing (ora când se filmează) şi cine îl realizează.
  • Întreb conducerea Antena 3 care, după ceva consultări, îmi transmite ora la care ar dori să aibă loc interviul la Palatul Cotroceni şi mă întreabă dacă aş putea realiza eu interviul cu preşedintele Traian Băsescu. Răspunsul meu a fost:”Nu am nicio problemă”.
  • Am comunicat Palatului Cotroceni ora şi cine urmează să realizeze interviul, urmând ca Palatul Cotroceni să dea o confirmare finală.
  • Însă după o oră, totul se schimbă. Conducerea Antena 3 şi şeful redacţiei îmi spun că totul trebuie să se modifice pentru că Mihai Gâdea, directorul executiv, nu este de acord cu interviul. Eu le spun că este o situaţie delicată pentru că preşedintele Băsescu deja fusese de acord cu solicitarea trimisă. (...)
  • (...) Valeriu Turcan îl sună pe şeful redacţiei iar şeful redacţiei îi transmite lui Valeriu Turcan noii termeni în care trebuie să se realizeze interviul deja acceptat de către preşedintele Băsescu.
  • Mai precis, preşedintele să vină la Antena 3, interviul să aibă cu totul alte teme iar realizatorii să fie alţii. Valeriu Turcan spune că asta este o altă solicitare, preşedintele a acceptat o altă cerere, iar pentru noile condiţii trebuie trimisă o altă hârtie. Noua hârtie nu a fost trimisă nici până la ora la care scriu aceste rânduri.
  • Repet faptul că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie realizat de mine, ci conducerea Antena 3 şi a redacţiei. Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hârtie semnată de mine. Nimeni nu poate contrazice aceste lucruri pentru simplul motiv că solicitarea şi adresa de ieri a Palatului Cotroceni sunt în posesia mea. (....)"

Sursa foto: Blogul Sorinei Matei

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Traienica Traienica
    De ce oare face Palatul Cotroceni "oferte" dezinteresate de interviuri ale presedintelui? Ce coincidenta ca Sorina Matei, care se topea pe treptele de la Modrogan, alaturi de Basescu, la alegerile din 2009, isi semneaza cu propria manusita autopropunerea ca intervievator al presedintelui!!! Cred ca locul ei este in echipa lui Turcan, de la Cotroceni, asta daca nu i-o va lua Pora inainte!!!
  • Mircea Mircea
    Sorina: RESPECT!
    Fa-i sa te regrete! (...si dupa ce te vor "musca" dulaii de seervici.)
  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Vă rog să folosiți un limbaj civilizat. Comentariile care conțin acuzații nefondate, jigniri și atacuri la persoană vor fi șterse.

    Mulțumesc!
  • Leila Leila
    Lasa ne Gadeo! lasa ne ca ne-ai plictisit destul si se pare ca te parasesc si putinii oameni de valoare care mai sunt pe langa tine !! BRAVO jurnalistei pentru deminitatea de care a dat dovada!
  • Doina Doina
    Felicitari Simona .Ai scapat dintr-un azil.Nu era locul tau acolo.Sper sa te vedem si sa te citim cat mai des in continuare .Nu ma indoiesc ca vei fi asaltata de oferte .Cel putin asa sper pentru ca sincer meriti .
  • marilena marilena
    In primul rand cine este Sorina Matei? Nu cunosc o jurnalista faimoasa alta decat: Gabriela Vranceanu Firea, care face rating, Dana Grecu care face rating, Carmen Avram care face rating, iar acum Oana Stancu care va face rating. A da, era o fana a lui Basescu a Antenei3 care lesina de cate ori il vedea pe Base, se precipita, se inrosea, era jalnica, chiar le-am trimis celor de la A3 un mesaj in care le-am spus ca tipa de la Cotroceni este prea extaziata cand il vede pe Base si ca s-ar putea sa fie o amorezata de Base ca doamna Pora, daca este ea ma bucur din toti rarunchi ca a plecat din A3, ca jurnalist era o nulitate, este tipa care a spus ca avioanele americane survolau cerul, repet daca este tipa care transmitea de la Cotroceni, cred ca stiti cei de acici ca avioanele survoleaza teritoriul unei tari in niciun caz cerul.
  • lucian lucian
    De azi vom vedea un rau de spume revarsandu-se din gura lui Badea la adresa Sorinei.
  • matei matei
    Aplaudacii deja se aliniaza!
    Sorina, am citit si pe blogul tau ce scrii despre aceasta problema. Daca ai simtit frustrari de mai multa vreme trebuia s-o faci si ai asteptat ocazia. Realizez ca nu ti-a fost usor, la Cotroceni sa intri pe o lungime de unda si la antene sa traiesti in realitate.
    Am inteles ca de fapt Cotroceniul a cerul interviul, nu inteleg de ce nu accepta si termenii in care sa se desfasoare!?
    Ca Antena3, s-a schimbat!? Asta este? Sorina, nu nu te imntrebi omul care trebuia intervievat de cate ori nu s-a schimbat si el?! Azi zice una, maine alta, poimanine nu mai recunoaste, chiar nu realizezi asta?
    Imi pare rau de tine!
  • sorrento sorrento
    Bravo, Sorina!
  • matei matei
    Nici o problema, nu-i gaura in cer! Poate merge de maine la B1 sau la 10 Tv, sau de ce nu la TvR1!
    Chiar asa s-a suparat de tare, ca nu i-a luat interviu lui Basescu?! Mare pierdere! Uitati-va ce audienta mai face omul asta! Este expirat deja, nu mai are vana, o da tot pe langa... Cine trebuia sa stabileasca cine merge la interviu? Base? Chiar asa am ajuns, el isi alege reporterii, moderatorii... primii ministri, ministri etc. el le face pe toate! Tot ce misca-n tara asta trebuie sa treaca prin mana lui!Chiar nu realizati ca este penibil. Felicitari Antenei3 ca nu intra in jocul lui Basescu. NU cred ca seful statului trebuie sa fie stapan absolut in toate privintele.Nu este el patron in tara asta!! Realitatea incepe iar sa-i faca jocul. Pacat!
  • Smash Smash
    Scarface ar fi vrut sa dea el intrebarile, dar cu Gadea nu i-a mers ca si cu Sorinuca tatii.
  • Smash Smash
    Nu-i nimic, pleaca la B1 ! De luni incepe acolo.
  • adela adela
    FOrte bine ca a plecat, era ata de basista ca niciodata nu am inteles ce cauta la Antena3. In plus, imi pare slaba ca jurnalista, e stearsa si doritoare sa faca pe plac. Bravo lui Gadea ca nu s-a dus umil la Cotroceni cum a facut Realitatea. Daca e asa de tare Basescu de ce nu vine el la Antena sa fie intervievat de Gadea, Badea, GRecu, Tudor, Dumitrecu, sa vedem pe unde scoate camasa. Asa sa-i dai interviu lui Striblea, care numai 'sa traiti " nu i-a spus si Sorinei Matei...cam fricos dl Basescu
  • IOHANA IOHANA
    Constat cu tot respectul,ca in ANTENE ,mai sunt si indivizi de onoare,cu bun simt!ce-i drept, puTini,dar ...totusi mai exista!
    Felicitari,ai coloana vertebrala,draga Sorina!Sigur vei avea destule oferte,iar D-l GIDEA, sa stea cu PRIETENII sai de suflet: BADEA,CIUTACU...MARELE STAN & R.TUDOR,care il injecteaza non stop,iar in curind nu se va mai uita nimeni la postul lor!
  • Marian Marian
    Va rog sa cititi ADEVARUL pe blogul Sorinei Matei, care este cu totul altul decat cel expus de ImpactNews si de Paginademedia! Ea a fost desemnata chiar de conducerea trustului sa faca acest interviu iar mai tarziu Gadea si ceilalti s-au razgandit.
    ADEVARUL il puteti citi pe sorinamatei.blogspot.com
    Inca o data, felicitari Sorina si mult noroc in continuare! Sa te ajute Dumnezeu sa-ti gasesti drumul in jurnalistica pe care il meriti!

Trimite un comentariu

sus