Skip to main content

Adrian Ursu: Nu doresc să fiu părtaş la compromiterea muncii jurnaliştilor din Realitatea Tv

 

"Nu doresc să fiu părtaş la compromiterea muncii jurnaliştilor din Realitatea Tv prin afişarea publică a unor acuze si manifestari care demonstreaza lipsa de respect fata de profesie si fata de capitalul de credibilitate al unei institutii de presa", se arată în poziţia trimisă de Adrian Ursu CNA-ului prin care îşi justifică refuzul de a participa la şedinţa de astăzi.

Publicitate

În urma declaraţiilor făcute de Sebastian Ghiţă la CNA, Oana Stancu a declarat pentru paginademedia.ro:

"Daca domnul Sebastian Ghiţă vrea să fie coerent cu ceea ce a declarat azi membrilor CNA, atunci să le plătească cetăţenilor Stancu şi Ursu drepturile contractuale pentru luna februarie pentru care va fi notificat de avocaţi. "

În continuare, scrisoarea trimisă de Adrian Ursu Consiliului Naţional al Audiovizualului:

Stimate domnule presedinte Rasvan Popescu,

Ma vad nevoit sa raspund negativ invitatiei adresate de dumneavoastra in numele Consiliului National al Audiovizualului. Solicitarea CNA m-a surprins in primul rand prin decalajul absolut remarcabil dintre momentul producerii brutalei eliminari din grila a emisiunii al carei corealizator eram si cel al asa-zisei investigari a motivelor acestui gest abuziv.

In al doilea rand, ceea ce mi se pare cel putin bizar este contextul in care se desfasoara aceste audieri: razboiul pentru putere intre companiile care doresc sa detina controlul postului de telteviziune Realitatea Tv.

Tocmai de aceea, asa cum spuneam la inceputul acestui comunicat, declin, cu respectul pe care vi-l port dumneavoastra ca scriitor si gazetar, invitatia la audiere publica.

Nu doresc sa contribui si eu la accentuarea climatului de rafuiala care inconjoara in aceste zile o instituitie de presa importanta din Romania.

Nu doresc sa fiu partas la compromiterea muncii jurnalistilor din Realitatea Tv prin afisarea publica, deopotriva de catre domnii Sebastian Ghita si Sorin Ovidiu Vîntu, a unor acuze si manifestari care demonstreaza lipsa de respect fata de profesie si fata de capitalul de credibilitate al unei institutii de presa.

Sper ca timpul pe care il veti castiga in urma absentei mele de la sedinta ordinara a Consiliului sa il utilizati, si de aceasta data, cu aceeasi competenta si eficienta pentru a apara deontologia profesionala si, desigur, interesul publicului ascultator si privitor. Doresc tuturor membrilor CNA mult succes si luciditate.

Cu intelegere,
Adrian Ursu

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Basile Basile
    De ce nu-i cere stancu banii lui Vantu la comenzile caruia raspundea, de ce ii cere lui Ghita? Vantu nu-i platea sau ii platea cu intarziere nu Ghita. In continuare demonstreaza ce fel de om este Oana Stancu.
  • costel costel
    Nu cred ca Stancu si Ursu sunt ziaristi onesti.Nu am reusit sa vizionez pina la capat o emisiune de-a lor,dar cit am vizionat,m-a dus la concluzia ca sunt partinitori si foarte prosti ziaristi.Gidea nici macar nu poate fi numit ziarist.Cei trei au ceva in comun,lipsa coloanei vertebrale.Tot respectul pentru Sorina Matei.
  • oarecare oarecare
    da, bine, ok.

    dar totusi... deontologie profesionala?!!!

    dexonline: DEONTOLOGÍE s. etică profesională.
    Sursa: Sinonime
  • touretul touretul
    corecta pozitia lui Ursu. Vlad mananca rahat. si rimeaza
  • vlad vlad
    Ursu e partas la compromiterea meseriei de jurnalist ...

Trimite un comentariu

sus