Skip to main content

Antena Group a dat în judecată RCS&RDS

 

Antena Group a dat în judecată RCS – RDS pentru ca publicul să recepţioneze gratuit canalele must-carry.

Publicitate

Antena Group a depus astăzi, la Tribunalul Bucureşti, cererea de chemare în judecată a reţelei de cablu RCS&RDS.

Societatea care operează posturile Antena1, Antena2 şi Euforia TV îşi propune prin acest demers să impună companiei RCS&RDS să creeze un pachet distrinct de servicii de programe gratuit şi făcă condiţionări tehnice, "care să includă Antena1 şi celelalte televiziuni must-carry".

Grupul Intact are în portofoliul său două posturi libere la retransmisie, este vorba de Antena1 şi Antena3.

Antena Group cere RCS&RDS daune de 60 de milioane de euro

Din comunicatul Antena Group

"Antena Group cere companiei de cablu să înceteze practica ilegală de exploatare a dreptului şi obligaţiei de retransmitere a canalului de televiziune Antena 1 cu încălcarea prevederilor art. 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, realizată prin modificarea în „condiţionat” a caracterului necondiţionat din punct de vedere financiar, al retransmiterii către public a postului Antena 1.

Antena Group cere ca RCS –RDS să creeze un pachet distinct de servicii de programe necondiţionat tehnic sau financiar, care sa includa Antena 1 si celelalte televiziuni must-carry, asa cum rezulta din evidentele Consiliului National al Audiovizualului.

Astfel, abonatul trebuie sa aiba posibilitatea să contracteze exclusiv numai pachetul gratuit de servicii de programe programe libere la retransmisie.

Totodata, Antena Group doreste recuperarea prejudiciului estimat la suma de 60 000 de euro, cauzat de RCS – RDS, in ultimii trei ani, prin perceperea ilegala de la publicul abonat a tarifelor pentru retransmiterea canalelor must carry.

Suma este cuantificata pentru ultimii trei ani, pe baza cifrei de afaceri realizată de RCS – RDS, prin retransmisia de servicii de programe, în raport cu o cotă medie de audienţă de 12%, înregistrată de canalul de televiziune al Intact Media Group."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexandra Racovita Alexandra Racovita
    Este prima oara cand scriu pe un astfel de...forum. E o noua pasiune datorata show-ului "Romanii au talent."
    Cat priveste RCS si Antenele...eu cred ca nimeni nu are chef de procese fara miza. Poate o fi mai mult decat un ghiseu, Liga 1 sau ambitiile unuia sau altuia. Daca privesc mai de sus un pic...vad altceva. Si cum aparentele au valoare de adevar...nu's ce sa zic. Iertare, totusi pentru interventie !
  • iezuit iezuit
    Stau si ma intreb de ce Grupul Intact conditioneaza retransmiterea A1 si A3 cu preluarea la pachet a A2 si Euforia?
    Daca celor de la RCS sau celorlalti operatori li s-ar umfla muschii si ar scoate din grile Antena 2 si Euforia ce ar face Grupul Intact?

    Subscriu la ce a scris hahahaha.
    Din punctul meu de vedere e o aberatie ce cer cei de la Grupul Intact.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Pinala urma cit este, ca ne-ati inebunit? 60 de milioane de euro sau 60.000 de euro? De 2 saptamini se vorbeste de 60 de milioane de euro, acum vad ca scrie numai cu cifre 60.000 euro! Si atunci, de ce trebuie sa mestecam noi o non-stire? O sicana de prost gust a Antenelor, care a putut fi considerata stire doar prin suma de 60 milioane, devenind o bascalie cind s-a vazut suma ceruta de fapt? Sau, de coniventa, am facut putin scandal degeaba, sa-si aduca lumea aminte de antenele lui Felix?
  • hahaha hahaha
    Hai, ca e tare asta. Adica "gratuit si fara conditionari tehnice".
    Ma prezint eu frumos la ghiseul RCS si cer sa vina sa imi traga pe gratis cablu, ca sa ma pot uita la fel de gratis la alea must-carry. Sau cum?
    Nu vreau niciun alt pachet, decat ala must-carry. Nu platesc nimic, dar am cablu TV :))
    Ce mai conteaza, ca RCS are niste COSTURI, ca sa retransmita in retea acele statii. Acele programe trebuie preluate de pe satelit cu niste aparatura, care costa bani, retransmise prin niste servere care costa bani, pe o retea de fibra, care a costat bani, niste mii de oameni care asigura ca reteaua sa fie functionala, care costa bani, etc etc etc ...
    Deci, solicitarea Antenelor este o aberatie.
    Cica fara conditionari tehnice :)))
    Pai sa faca Antenele atunci o retea de distributie si sa dea gratis tv la popor :))) Simplu!
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    Am cititi cu atentie articolul. Ideea este ca pana acum s-au inteles, iar acum cand au pozitii diferite (vezi drepturile de transmisie a Ligii 1) au inceput sicanele din partea Antenelor (in fiecare zi Antenele lovesc in RDS, ba legat de tranzactia cu UPC, ba legat de programele lor must carry).
    Spun ca este foame mare pentru ca PROTV le-a luat "fata" cu "Romanii au Talent", Sport.ro la GSP TV, etc
    Ca o masura de forta deschid proces dupa proces. Bine, nici RCS nu se lasa mai prejos.
  • Petrisor Petrisor
    Tu nu stii sa citesti un articol?
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    E foame mare la conu` Voiculescu

Trimite un comentariu

sus