Skip to main content

PE SCURT: Teledon cu Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă. Iar TVR organizează un curs pentru jurnaliştii de la posturile regionale

 

Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu vor fi gazdele teledonului organizat de Fundaţia "Mereu Aproape", în această sâmbătă.

Publicitate

Evenimentul are drept scop strangerea de fonduri pentru spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, în scopul achiziţionării de aparatură medicală şi mobilier.

Televiziunea Română şi CIRCOM Regional (Asociaţia televiziunilor regionale din Europa) organizează, în perioada 25 aprilie-7 mai 2011, la Timişoara, un curs de specializare în producţia ştirilor de televiziune destinat jurnaliştilor de la televiziunile regionale.


Despre teledonul Mereu Aproape:

Evenimentul prezentat de Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu va începe la ora 16.00 şi va fi difuzat pe toate canalele de televiziune ale trustului Intact (de Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV, Antena International).
Despre cursul organizat de TVR:

Destinat tinerilor jurnalişti de la televiziuni regionale, membre ale CIRCOM, trainingul face parte din seria de evenimente ocazionate de cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional. Desfăşurată anual, fiecare ediţie a conferinţei este găzduită de o altă ţară membră a CIRCOM.

Pe parcursul a două săptămâni, 16 tineri jurnalişti din 9 ţări vor învăţa toate etapele realizării ştirilor de televiziune – de la stabilirea subiectului, până la alcătuirea şi difuzarea unui jurnal TV. Participanţii la curs vor fi instruiţi de o echipă de traineri şi jurnalişti din Marea Britanie şi Franţa.

În timpul stagiului de pregătire de la Timişoara, cursanţii vor filma şi edita propriile materiale jurnalistice, cu ajutorul unor cameramani şi editori de imagine din Marea Britanie, Croaţia, Ungaria şi România. Materialele filmate vor fi dezbătute în ultima zi a conferinţei.

La trainingul care se va derula în perioada 25 aprilie – 7 mai participă jurnalişti de la posturi regionale din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Irlanda, Muntenegru, Polonia, Serbia şi România.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus