Skip to main content

Relansarea B1 TV s-a văzut în audienţă. Câţi români s-au uitat la noul B1?

 

În comparaţie cu marii jucători, audienţele B1 TV sunt modeste, dar faţă de perioada de până la relansare, creşterea este semnificativă.

Publicitate

Până la 17 martie, B1 TV avea o audienţă medie pe zi, în mediul urban, de 18.000 de telespectatori. Seara, în Prime Time, media era de 40.000.

Care este ratingul acum, după relansarea echipei lui Sorin Oancea, dar şi care sunt cele mai urmărite emisiuni, în continuare:

  • După media pe zi, audienţa în perioada 17-31 martie a fost de 30.000 de telespectatori, aproape dublu faţă de primele săptămâni din martie.
  • Seara, în intervalul 19.00 – 23.00, media de audienţă a noului B1 a fost de 55.000 de telespectatori (faţă de 40.000 înainte de lansare).

Audienţa comparativă a postului B1 TV în luna martie, în mediul urban:

MEDIA PE ZI PRIME TIME
Mii persoane Rtg % Mii persoane Rtg %
1-16 martie 18 0.2 40 0.4
17-31 martie 30 0.3 55 0.5

Pasul fortunei şi talk-show-ul lui Turcescu, cele mai urmărite emisiuni

Cea mai urmărită emisiune a relansatului B1 fost Pasul fortunei. Fiecare din cele doua ediţii ale programului a fost vazută, în medie, de 137.000 de telespectatori din mediul urban. În top urmează Un campion pentru România.

Evenimentul zilei, emisiunea cu Robert Turcescu şi Ion Cristoiu a avut o medie de 74.000 de telespectatori.

Emisiunea tabloid – Cancan TV – a scos o medie peste 50.000 de persoane iar show-ul lui Margineanu (Bazar Bizar) a atras 44.000 de telespectatori.

Cele mai urmărite emisiuni de la B1 TV, după relansare, după audienţa medie în mediul urban:

Mii persoane Rtg%
1 Pasul Fortunei 137 1.2
2 Un campion pentru Romania 108 0.9
3 Evenimentul zilei 74 0.7
4 360 grade 72 0.6
5 Meteo - Stirile B1 TV 20.00 57 0.5
6 Stirile B1 TV 20.00 52 0.5
7 Cancan TV 50 0.4
8 Stirile B1 TV 14.00 49 0.4
9 Stirile B1 TV 15.00 45 0.4
10 Bazar Bizar 44 0.4
11 Producatorii merg mai departe 43 0.4
12 Condamnatii 38 0.3
13 Stirile B1 TV 23.00 38 0.3
14 Sport - Stirile B1 TV 23.00 37 0.3
15 Lumea in 10.000 de minute 27 0.2
16 Actual B1 TV 26 0.2
17 Nemuritorii 23 0.2
18 Generatia cu cheia de gat 23 0.2
19 Cinemas 23 0.2
20 Stirile B1 TV 18.00 22 0.2

Sursa foto: Evenimentul Zilei

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dobritoiu Florin Dobritoiu Florin
    Ma uimeste sa vad cata inconsecventa se afla in afirmatiile din mesajul dumneavoastra. Spuneti ca nu va e rusine sau frica sa spuneti, citez, "Au fost oameni in antena care au plans dupa dansul cand a plecat.Si credeti-ma ,stiu ce vorbesc.",dar nu va semnati cu un nume fie el si inventat. Din postarea dumneavoastra se intelege ca lucrati pentru Antene: "Au fost oameni in antena care au plans dupa dansul cand a plecat" "M-am numarat printre ei" asa ca imi permit sa va intreb de ce nu incercati sa lucrati la B1TV daca sunteti atat de incantat de ceea ce prezinta si cum reusiti sa lucrati intr-un mediu ce nu va stimuleaza sau provoaca placere( cunoscuta fiind antagonia dintre Antene si B1TV pot extrapola ca nu va plac posturile ce apartin IntactGroup, dar totusi lucrati in cadrul unuia, oare?).
    Stiu ca probabil acest mesaj se va pierde in negura timpului fara a primi un raspuns, dar totusi sper sa ma trezesc cu placuta surpriza a unuia.
    O zi buna,
    Dobritoiu Florin
  • falcutze falcutze
    OK!Trebuie sa fii chior,rautacios sau dusmanos sa nu recunosti ca B1 arata bine!!Pot spune chiar ff bine!!
    Iar asta se datoreaza dlui Oancea si echipei lui,din care fac parte numai oameni minunati si profesionisti!
    Multa lume cauta nod in papura,fara sa gandeasca o clipa cum se construieste o televiziune sau macar sa aiba idee despre asa ceva!
    Raspuns dlui Marius Stan:dle Stan,sunt sigur ca nu-l cunoasteti pe Oancea de v-ati gandit,si-ati mai si scris,ca ar plati vreodata in viata lui pe cineva sa scrie ceve bine despre el!
    Cu ocazia asta l-ati jignit si pe dl Obae!
    Au fost oameni in antena care au plans dupa dansul cand a plecat.Si credeti-ma ,stiu ce vorbesc.M-am numarat printre ei si nu mi-e rusine sau frica s-o spun.
    Cu ani in urma,le-a dat prima de Craciun angajatilor fara permisiunea patronului si toti banii i-a returnat dupa aceea din salariul lui.
    Putini stiu asta!
    Eu ma uit cu mare placere la noul B1 si le doresc din tot sufletul mult succes!
    Pentru ca merita!!!!!!
  • Tudor S. Tudor S.
    Sa fiu sincer si eu am fost oarecum surprins de problemele astea de educatie, dar m-am gandit ca poate varsta si pretentiile mele sunt de vina.Romania are destula experienta in materie de televiziune si cu atat mai mult nu inteleg cum asemenea situatii sunt tolerate si mai ales cum tolereaza un profesionist in ale televiziunii, domnul Oancea.Sa intelegem ca vorbim despre o emisiune serioasa si cu pretentii de credibilitate maxima.Incerc sa inteleg de ce sunt exact invers datele tehnice ale acestei emisiuni si anume:Prezentatoarea este nepregatita de a intelege ceea ce spune si in situatia in care unul dintre invitati ar dori sa intre in miezul problemei, ea este obligata de simtul autoapararii sa il redirectioneze pe drumul trasat de ea si nu intotdeauna cel bun pentru noi telespectatorii.Despre ticurile si reactiile doamnei nu mai comentez pentru ca antevorbitorul meu a explicat cum sta treaba destul de bine.Deci, ratting cu asemenea prezentator nu o sa fie mai mare decat acum niciodata, credibilitatea ei fiind nula.Bine ca macar domnul Badin este acolo si o mai ajuta din cand in cand.
  • Piele Cardim Piele Cardim
    Nu cred ca iti trebuie un Savoir Fair ca sa iti dai seama ca B1 nu o sa aibe niciodata ratting de valoare mai mare cu mult ca vechiul B1.Domnul Oancea are pretentii de la angajatii lui sa-i ridice peoplemetterul dar exista printre ei si unii cu calitati de prezentatori mult indoilenice, cu este aceasta prezentatoare de la ACTUAL, emisiune incurcata cu personalitate disipata ca si fatuca prezentatoare.Da din cap cand explica lucruri, raspunde ca intre bautorii de bere cu aha,aha,aha atunci cand un invitat explica ceva, ca un baiat de cartier atunci cand se auto-satisface dupa bloc.Greu la deal cand boii-s mici as spune eu.Partenerul ei de la ACTUAL este timorat si pierdut de cele mai multe ori.As putea sa mai aduc vorba despre cateva lucruri asemanatoare dar cel mai mult ma oripileaza acest gen de lipsa de educatie la adresa telespectatorilor.Mi s-a suflat in casca sa nu mai dau anumite nume, asa ca lumea care nu stie cine prezinta aceasta emisiune, trebuie sa stie ca educatia scolara este de nivel mediu ceea ce se observa imediat din comportament, oamenii la facultate se mai cizeleaza si nu e cazul aici!Scuze!era vorba de prezentatoare nu de prezentator!
  • Aura Oajda Aura Oajda
    Nu ma mai mira nimic domnule Obaie. Am posta un comentariu fara cuvinte"speciale"si-am descoperit ca mi l-ai sters, probabil numai ca era in legatura cu postul B1.(era parerea mea, asa cum ai scris jos aici unde ne indici etapele).Probabil ca banutii de acolo sunt buni si in buzunarul tau, sau poate prietenia cu Oancea!Este posibil sa-mi stergi si acest comentariu, asa ca nu spun mai mult decat ca pentru mine, asta este o dovada de neseriozitatea si o nimicnicie le iau ca atare! O seara buna!
  • Aura Oajda Aura Oajda
    Oancea poate spune orice dar atata timp cat unii dintre prezentatorii angajati la B1, au apucaturi de persoane crescute pe strada, gen dat din cap profund atunci cand explica ceva serios, atunci sa nu aibe pretentii in vecii vecilor la rating si implicit la bani.Ar fi avut timp sa vada ca apucaturile de batatura gen aprobarea interlocutorilor mormaind, aha,aha,aha nu sunt niste aspecte de trecut cu vederea.Am luat un exemplu la intamplare, evident, dar mai ales din cauza faptului ca prezinta o emisiune cotidiana impreuna cu domnul Andrei Badin si este vorba de Carla Giaca.Acum pot spune ca ceea ce am citit aici la Paginademedia.ro despre aceasta duduie si anume ca nu are o educatie solida, demna de un prezentator este clara, evidenta si mai ales distructiva pentru Badin, pentru Oancea dar mai ales pentru B1 Tv.La una dintre emisiunile ei nici macar nu s-a putut abtine de la o explozie de ras de mahala atunci cand un invitat a comentat ceva.Asadar cum poti cere performanta unei asemenea persoane, care in afara de o prezenta normala si nimic mai mult, nu are nimic de prezentator ci mai degraba de reporter de teren. De-altfel si rattingul prezentat spune multe in legatura cu ea si Badin.(Cu el se intampla altceva, este stngaci, pierdut si fara vlaga cunoscuta).Stiam ca sunt multe personalitati din tagma prezentatorilor care ar fi putut primi acea emisiune, au disparut si au lasat locul acestei Giaca, o alternativa nefericita!Asa hal de prezentatori la o televiziune noua mai rar.Macar este atenta la gramatica si nu ne invata copiii sa faca cacofonii, ca asta ar mai trebui Carlei Giaca.
  • Oan...hais Oan...hais
    La antena era Oancea.
    AUDIENTE PRIME TIME B1TV
    2010 81.000 (pe aprilie, comparabil)
    2009 86.000 (martie)
    2008 77.000 (martie)

    2011 47.000 (martie)

    intr-adevar o performanta.
  • Corina Suceveanu Corina Suceveanu
    B1 este o varianta decenta pentru ca abia si-a facut iesirea din gaoace.Eu iti spun sigura ca daca urmaresti emisiunile cu caracter politic ai sa observi ca"nu este ceea ce pare a fi"si ca inclinatiile cunoscute cu privire la culoare exista.In rest,sunt de acord cu emisiunile cu caracter can-canistic pentru ca viata in romania este un can-can, exact ca si dansul de la Moulin Roge,cu vedere la lenjerie.Probabil ca B1 va fi un post cu vedere la lenjerie pentru ratting cat de cat din care sa mai si castige un banut, dar asta pana cand va trebui sa prezinte doctrinele si intentiile mincinoase ale partidului anti-romani de la guvernare.
  • Corina Suceveanu Corina Suceveanu
    Badin este una dintre ratarile postului!Nici ieri si nici alta data el a dovedit ca are afinitati cu Badin de la Antena1.Aici nu are deloc viata in el, nu are cuvintele in bagaj si mai rau parca nici atunci cand scoate si el o vorba, operatorii nu il arata.Nu imi vine sa cred cand vad aceasta schimbare si daca nu as stii ca emisiunea este prezentata de el as crede ca este un invitat permanent fara chef si fara intentii.Se bazeaza foarte mult pe colega si este vizibil acest lucru, chiar ostentativ.Probabil ca despre astfel de exemple vorbeste si antevorbitorul meu.
  • Roamaniateiubesc Roamaniateiubesc
    Nici macar o sigla cu personalitate nu au fost in stare sa-si faca!Oancea si-a dat seama ca segmentele orare nu mai au imortanta si ca romanul se uita la orice este colorat.Alb si negru este un contrast care atrage si este normal sa fie aruncat in ochii nostrii ca un carlig cu fest exact ca cel pescaresc, pentru a nu mai ne putea desprinde insa nu cred ca s-a nimerit bine caci romanul a devenit cam smecher.Mie mi se pare ca emisiunile postului sunt digerabile intr-o oarecare masura.Problema este cu cei care le prezinta, cu mici exceptii cum ar fi,Turcescu, Cristoiu.
  • Ioana Ioana
    Cornel, B1 este la inceput insa majoritatea celor care lucrati acolo sunteti harshitsi prin televiziuni.Emisiunile or fi ele noi dar sunt facute de aceeasi ca si pana acum, pe la alte posturi ce-i drept, asa ca matrita ramane aceeasi asa cum vor ramane si rattingurile.Mai mari decat acum, nu cred ca vor fi vreodata, deoarece lumea fiind curioasa s-a uitat, a vazut ce si cum si s-a reintors acolo unde are ce vedea.
  • Andrada Boncea Andrada Boncea
    B1 are o stare de resuscitare ca bolnavul acela ce are o revenire de moment si ale carui rude prind speranta.Este o falsa senzatie aceasta care ne vrea a fi indusa,ca acest post portocaliu sub acoperire va mai reveni vreodata in primii 10.Poate in primii 15 dar nu mai mult, am toata convingerea.In scurt timp si sponsorii astia adunati cu greu or sa plece, iar cei care vor ramane se imbata cu apa rece ca ar primi ceva...dupa alegeri.Fals!Tot ceea ce a aparut aici este, asa cum bine spunea cineva mai sus,platit din banii lui Oancea, numai ca acest pas era anticipat de cunoscatori si tratat ca atare adica cu fassss!!!!Sunt niste schimbari pe la imagine dar ce te faci cu productia in sine ca e la pamant, nu au o linie, tehnicienii fac o gramada de stangacii, emisiunile sunt puse fara o linie in grila,etc.Toate sunt niste facaturi ordonate de un profesionist, de un cunoscator ca Oancea.Daca ar fi toti ca el, probabil ca atunci am putea vorbi de un B1 competitiv, dar NU E CAZUL, majoritatea sunt adusi si pusi, ceea ce duce la ....falsuri si neprofesionism.
  • alexandru alexandru
    La cum se dau de gol celelalte posturi cu autocenzura, B1 incepe sa para o varianta decenta. Sunt multe cancanuri, dar le cam fac agenda celorlalte emisiuni de gen. Evz-ul are dezbateri pe subiect, iar la cei doi Radu vezi invitati care nu mai aveau loc de capatosi. Ceea ce se cam cerea
  • Homer Krimson Homer Krimson
    Să o luăm pe rând, metodic:

    1. Petrişor, comparaţia B1TV acum cu B1TV din 17 martie nu are sens. Pe 17 martie, la B1TV nu era nimic, aşteptau să se relanseze. Mai de efect ar fi fost dacă făceai comparaţia cu seara aia în care B1 a fost în revizie tehnică. Atunci, progresele raportate ar fi fost fulminante.
    2. Este evident că pe acest forum, la acest articol, există un grup mare de oameni care lucrează pentru imaginea B1, votând în sus sau în jos comentariile pozitive sau negative. Este incorect ce se întâmplă şi tu, ca responsabil, nu ar trebui să permiţi astfel de tehnici.
    3. Setarea care ascunde comentariile ce primesc voturi negative este o formă de cenzură. Ceea ce ne demonstrează acest blog este că opiniile minoritare nu trebuie luate în seamă. Urât pentru jurnalişti în special şi pentru internet, acest spaţiul al informaţiei democratizate, în general.
  • kali kali
    De ce nu faceti o comparatie cu audientele din anii trecuti, in aceeasi perioada? Acolo s-ar putea vedea cat au crescut (sau scazut) audientele. Nu mi se pare releventa comparatia cu perioada in care B1 a dat numai reluari...

Trimite un comentariu

sus