Skip to main content

TVR1, amendat cu 10.000 pentru Ne vedem la TVR cu Boc, Udrea şi Flutur

 

TVR1 a fost amendat cu 10.000 de lei pentru publicitatea politică din emisiunea Ne vedem la TVR, din 16 aprilie, în care au fost prezenţi premierul Emil Boc, Elena Udrea şi Gheorghe Flutur.

Publicitate

“Este o emisiune realizată în coproducţie cu Ministerul Dezvoltării şi Turismului, în care apar oameni politici care vorbesc despre realizările lor, despre programele lor politice”, a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

CNA a mai votat astăzi o somaţie publică tot pentru emisiunea Marinei Almăşan, difuzată de TVR pe 26 martie. Postul a fost sancţionat şi aici tot pentru publicitate politică.

În această emisiune au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi politici locali ( din jud. Bihor) de la PDL şi UDMR.

În şedinţa de astăzi, Consiliul a mai hotărât să ceară contractul de coproducţie pe care Televiziunea Română l-a încheiat pentru o serie de emisiuni, printre care şi cea din 16 aprilie.

Ce au spus membrii CNA despre emisiunea Marinei Almăşan?

Mihai Mălaimare:

"Cântarea României a revenit în formele ei tradiţionale."

Ioan Onisei:

"E un format care trebuie sancţionat, nu e normal ca pe bani guvernamentali să se facă emisiuni TV."

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

"Este o emisiune realizată în coproducţie cu un Minister, în care apar oameni politici care vorbesc despre realizările lor, despre programele lor."

Iată câteva fragmente din emisiune:

Marina Almăşan-Socaciu: (…) Dacă nu mă-nşeală bine vederea, cel mai cu poftă sapă acolo… domnul Flutur, dumneavoastră sunteţi? Bună ziua! Bună ziua!

Gheorghe Flutur: Nu sap pe nimeni, plantez.

Marina Almăşan-Socaciu: Vreau să vă propun să schimbaţi, deocamdată, sapa cu microfonul şi s-o reluaţi după o oră şi jumătate, după ce ieşim din direct. Ce ziceţi? Batem palma?

Gheorghe Flutur: Da, mai ales că acum s-a dat şi legea zilierilor şi putem fi plătiţi cu ora şi nu cu ziua. Cred că o să ne descurcăm. Mulţumesc şi cu multă plăcere. (...)

Marina Almăşan-Socaciu: Ţin minte că atunci v-aţi lăudat cu pârtia de schi de la Gura Humorului. Aţi mai adăugat ceva pe lista rezultatelor deosebite?

Gheorghe Flutur: Da. Mălini, Suceviţa, Cârlibaba. Iar despre Mălini aş vrea să spun...

Marina Almăşan-Socaciu: Ce s-a-ntâmplat acolo?

Gheorghe Flutur: Pârtii de schi.

Marina Almăşan-Socaciu: A, da?

Gheorghe Flutur: Iar la Mălini, vreau să vă spun că e drumul Baltagul care leagă zona Măliniului de Suha Sabasa, drumul lui Nechifor Lipan, două pârtii de schii, una de opt sute şi ceva de metri, una de circa 500 de metri şi parcări, un complex acolo, un iaz, un parc de aproape un hectar, o amenajare extrem de importantă într-o zonă la Nicolae Labiş acasă. (…)

Gheorghe Flutur: Bun! Până la urmă şi culorile trebuie să se-mpace între ele.

Marina Almăşan-Socaciu: Am auzit că vă chemaţi oamenii la şedinţă, când aveţi şedinţă la Consiliul Judeţean, sunând din clopoţel. Apropo de clopotele Bucovinei. I-adevărat? (...)

Întâmplător sau nu, nu ştiu. Domnul premier, Emil Boc. Cu ce ocazie în vizită prin Ţara Fluturilor, ca să spun aşa?

Emil Boc: Bună ziua! Şi mulţumesc pentru invitaţie! Sunt aici împreună cu mai mulţi colegi miniştri în Bucovina. Am fost în Botoşani. Astăzi în Suceava, acum la Gura Humorului. Pentru a pune pe drum bun absorbţia fondurilor europene. Iar aici sunt exemple care pot fi urmate de întreaga ţară în materia aducerii banilor europeni la noi acasă.

Marina Almăşan-Socaciu: E, bine! Mie-mi pare rău c-aţi venit aşa pe ultima sută de metri şi n-am apucat să vă dau jos cravata de la gât, ca s-aveţi aşa o atitudine mai relaxată...

Emil Boc: Dar nu-i târziu nici acuma. Emil Boc şi-a scos cravata de la gât şi i-a dat-o lui Gheorghe Flutur, aflat lângă el, acesta punând-o pe o masă. (…)

Marina Almăşan-Socaciu: Deci, iepuraşul de Paşti. Aşa!

Emil Boc: În primul rând sănătate să ne aducă şi să nu avem probleme cu partea noastră... că după aceea restul se pot rezolva de la sine. Evident că, în calitate de prim ministru, toate gândurile se duc, în primul rând, la economie, să fie un pic de creştere economică, să se mai resimtă prosperitatea şi în buzunarele românilor după vremurile astea grele. La astea me gândim. (...)

Marina Almăşan-Socaciu: Adică aruncaţi pe spinarea iepuraşului rezolvarea problemei.

Emil Boc: Nu. Nu cred că iepuraşul. E treaba noastră să avem grijă de aceste lucruri. Şi, încetul cu încetul, vin şi veştile mai bune. Şi se spune, nu, şi la dumneavoastră aici, că aşa cum e vremea de Florii, e vremea şi de Paşte. Aşa cum încep să arate şi semnele mai bune din economie, aşa va fi şi în perioada următoare. Să mergem pe partea mai bună a lucrurilor. (...)

Marina Almăşan-Socaciu: Bună ziua, doamna ministru Elena Udrea! Bine aţi venit în control!

Elena Udrea: Bună ziua! Bine v-am regăsit, aici, în Bucovina! Nu e în control. În fiecrae an, de Paşte, cel puţin în ultimii trei, am reuşit să vin aici, să văd pregătirile, pregătirile pentru masa de Paşte şi pregătirile pentru a primi turiştii pe care, eu zic că şi anul acesta, o să-i avem aici din belşug, în Bucovina. (...)

Elena Udrea: Aş vrea să spun un lucru. Acum mi-am dat seama. Ca să vedeţi cum îmbinăm tradiţia cu noul, cu new media, poza mea de pe facebook, de pe Internet este din Bucovina. Şi acum mi-am dat seama de lucrul acesta şi mă bucur că e aşa o întâmplare. (...)

Elena Udrea: Noi ne străduim să aducem în Bucovina şi investiţii pentru că aşa cum spuneţi spiritul, tradiţiile aici sunt extraordinare, însă turiştii când vin au nevoie de drumuri, au nevoie de cazare, au nevoie de agrement şi încercăm să facem lucrurile acestae.

Astăzi am semnat, în Gura Humorului, un alt proiect pe finanţare europeană pentru străzile din Gura Humorului, dar avem aici foarte multe proiecte, iar cei din Bucovina ştiu că am venit în doi ani de mandat de ministru de multe ori să mai aduc bani pentru câte un proiect important pentru ei.

Inclusiv ce se–ntâmplă, această promovare a Sărbătorilor de Paşte în Bucovina, se face cu bani de la Ministerul pe care îl conduc, bani europeni, gestionaţi de noi şi, uitaţi, că se dovedesc utili aceşti bani, chiar şi când este vorba de promovare nu numai când este vorba de investiţii.

Tot în Bucovina, şi cu asta nu mai vorbim despre investiţii, am reuşit să construim şi pârtii de schi, construim drumul Victoriei Lipan şi încercăm să legăm vechiul cu noul, într-un mix cares ă fie atrăgător pentru turişti.

Sursa foto: Jurnalul Naţional

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Chestia e clasa si trista. Doar de asta s-a schimbat directiunea. Dar e bine a inainte se plangea lumea de scheme si alte chestii la TVR. Pana si TVR Cultural a devenit o basina intr-un timp record de la schimbare
  • geo geo
    pai sa le mai aplice amenzi, ca nu se mai potolesc cu propaganda politica...
  • eu eu
    Pentru emisiunile astea a luat Diaconescu amenda de 1 miliard de le vechi.
  • geo geo
    aideti, bai, daca asta e emisiune in care se face propaganda electorala si trebuie sanctionata, ce ziceti de cele ale lui Dan Diaconescu. aseara la otv au dat o inregistrare in care DD - presedinte de partid - dadea sute de pungi cu cadouri. iar intrebarea ce se punerea era: credeti ca xulica, candidatul PPDD la primaria comunei constanene..., va cistiga duminica alegerile!? asta e propaganda pe fata, nu va suparati...
  • andrei andrei
    da amenzi la televiziunile pesediste, asa mai consistente , cand vedem? ca la ce latra badea si gadea ar trebui amenzi in fiecare zi. si nu ma refer la anti-pdlismele lor.
  • Horea Horea
    Si voi cei care ati votat NEGATIV tot pe la Cantarea Romaniei v-ati remarcat. Acum va e greu sa recunoasteti ca v-ati castigat "malaiul" pe scenele comuniste.
    Pocăinţa se castiga nu prin nerecunoastere ci prin cu totul alte manifestari de care, se pare, nu sunteti capabili.
  • Observator Observator
    Si ce, n-are dreptate?
  • reporter reporter
    aha... și amenzile astea se plătesc din taxa luată cu japca de la oameni și societăți, nu?
  • Dilimandi Lăzescu Dilimandi Lăzescu
    Pus pe dvd, tradus în engleză şi cu o bandă de râsete pe dedesupt cred c-ar face furori pe piaţa sitcom-urilor din Vest. Sau furouri. La noi, e doar ceva jegos de sinistru.
  • Horea Horea
    Mihai Mălaimare:

    "Cântarea României a revenit în formele ei tradiţionale."

    Nu-i suficient ca esti ... "Malai." Mai vrei sa fii si "mare"!
    Ai uitat c-ai activat, pe vremuri, in aceasta Cantare.

Trimite un comentariu

sus