Skip to main content

Dacă ratingul RTV scade cu 20% sub media anului 2010 contractul dintre Realitatea Media şi Asesoft poate fi desfăcut

 

Asesoft se angaja prin contractul de management cu Realitatea Media să "asigure resursele financiare necesare societăţii" şi "serviciile specifice de consultanţă şi management strategic pentru produsele media", scrie HotNews, care citează informaţii apărute în motivarea Tribunalului Bucureşti care a decis, la 29 aprilie 2011, arestarea preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Publicitate

În documentul semnat de Asesoft şi Realitatea Media, se mai spune că încetarea contractului poate avea loc şi în situaţia în care ratingului mediu al R. TVscade într-un semestru cu mai mult de 20% faţă de media ratingului corespunzator anului 2010.

Una dintre anexele Contractului Realitatea Media - Asesoft cuprinde, potrivit HotNews:

“cuantumul sumelor alocate (5.000.000 euro), transele ( intre 1-2 mil. euro), termenele de alocare (imediat dupa semnare si pana la 15.01.2011), destinatia (in interesul societatii), cu mentiunea ca sumele sunt purtatoare de dobanda. Potrivit clauzelor contractuale, profitul realizat la sfarsitul fiecarui an, revenea in proportie de 80% firmei SC Asesoft International SA si 20% SC Realitatea Media SA”.

În ceea ce priveşte încetarea contractului, aceasta este prevazută la cap. XI, în următoarele situaţii:

a) la expirarea termenului acestuia
b) acordul partilor intervenit inainte de expirare
c) reziliere in situatiile de la pct. VIII 1, respectiv:

  • scaderea ratingului mediu al R. TV intr-un semestru cu mai mult de 20% fata de media ratingului corespunzator anului 2010
  • intarzierea platii salariilor angajatilor sau a remuneratiilor, onorarilor, veniturilor colaboratorilor cu mai mult de 5 zile lucratoare
  • savarsirea de catre manager a unui act sau fapt de natura sa aduca o atingere semnificativa credibilitatii, imaginii unui produs media ori brandului, fapt constatat prin scaderea brusca la jumatate din media sus mentionata
  • nerespectarea obligatiei asumate de catre manager de a pune la dispozitie suma alocata conform contractului; toate aceste situatii atragand rezilierea de plin drept, cu efect imediat, fara trecerea vreunui termen, fara interventia instantelor judecatoresti si fara indeplinirea vreunei formalitati prealabile.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • floryan floryan
    MIHAI , SECURIST BASESCIAN , CREZI CA SCHIMBI CU CEVA ADEVARUL ? CEI CARE STIU SA SE UITE PE AUDIENTE , CA SI CEI CE VAD CUM ESTE LUMEA IN "IEPOCA "BASESCU ,TI-AR PUTEA SPUNE F.EXACT UNDE AI SA FI TU SI CEI CA TINE , PESTE MAXIMUM UN AN DE ZILE...!
  • sebastian sebastian
    Martzoagele, poate!
  • Lili Grama Lili Grama
    Nu mor caii cand vor cainii.Folositi telecomanda ofticosilor.
  • Marian Marian
    Poate sa-l rupa deja! Cred ca Realitatea si-a pierdut toata credibilitatea, daca a avut-o vreodata!
  • Mihai Mihai
    In maximum un an de zile,atat Irealitatea,cat si Latrina3 vor ajunge in cosul de gunoi al istoriei televiziunii din Romania.Grabiti-va,angajati ai celor doua tembeliviziuni sa dati dislike la comentariu,cum faceti de fiecare data.Credeti ca schimbati cu ceva adevarul?Uitati-va la audientele din ultimul an,sa vedeti trendul mai mult decat descendent.

Trimite un comentariu

sus