Skip to main content

Intact şi Ringier, aliaţi într-un proiect de distribuţie

 

Grupurile Intact şi Ringier vor fi partenere într-un proiect de distribuţie. „Împreună cu Ringier şi cu încă un mare editor de reviste lansăm un proiect în distribuţie în luna august. Nu pot să vă spun decât că este vorba despre «curăţarea» şi consolidarea pieţei de distribuţie“, a declarat Codruţ Şereş, director general Intact Media Group, pentru Money Express.

Publicitate

Din articolul care analizează piaţa de distribuţie din România, în care mai sunt citaţi, printre alţii, Claudiu Şerban (Evenimentul zilei şi Capital) şi Peter Imre (Adevărul Holding):

Claudiu Şerban, director general Evenimentul zilei şi Capital:

„Ne am concurat aiurea între noi pe zona de distribuţie. Dacă am fi fost cu toţii uniţi într un proiect comun de infrastructură de distribuţie, am fi fost într o situaţie mult mai bună acum, pentru că ne am fi putut gestiona mai bine veniturile“.

Peter Imre:

Adevărul Holding va aloca, anul acesta, 7 milioane de euro pentru distribuţie.

“Chiar dacă plăcinta e mai mică, noi vrem o bucată mai mare“, spune Imre, care aduce următorul argument: "Bunurile de larg consum se vând în 90.000 de POS uri (puncte de vânzare), iar presa se vinde în doar 1.600. De aici şi planurile de investiţii, în jur de 10 milioane de euro anul acesta, din care şapte milioane sunt alocate dezvoltării distribuţiei”.

Adrian Rus, de la Medien Holding (editor România liberă)

„Este aproape tragic ce s a întâmplat în ultimii ani. Au apărut firme de distribuţie, angrosişti, nu difuzori de presă, care au căpuşat sistemul. Modul de operare este simplu: ţeparii îşi fac o firmă, lucrează un an şi apoi o închid, păstrându şi încasările din ultimele luni. Noi ne alegem astfel cu găuri, pentru că nu ai ce să execuţi la aceste firme. Mai rău e că aceleaşi personaje îşi fac alte firme şi continuă cu ţepele“.

Articolul complet, pe MoneyExpress.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • miscellaneous 2 miscellaneous 2
    De unde acesti bani? cumva din datoriile neachitate catre transportatori si editori? Cum poti face distributie daca nici macar nu stii "aproximativ" in cate pos-uri ajunge presa...
  • miscellaneous miscellaneous
    Domnu' Imre, spre stiinta, presa se vinde in aproximativ 5.000 de POS-uri. Refaceti calculele la bucata pe care o vreti din piata de distributie!
  • mihai mihai
    noroc ca nu mai are ringier evz-ul :D apropo de evz...Evenimentul Zilei recunoaşte, fără să vrea, că Negrea nu avea relaţii cu Antena 3, deci nu avea de ce să fie analizată activitatea postului de către CNA: ”Negrea a mai precizat că departamentul de investigaţii pe care îl coordona nu se subordona, din punct de vedere editorial, redactorului-şef ci managerului general al Intact, fostul ministru al economiei, Codruţ Şereş”...http://www.dcnews.ro/2011/05/cna-nu-a-putut-lua-o-decizie-in-cazul-evz-antena-3-negrea-prestatorul-isi-distruge-singur-probele-pentru-procesul-de-fals-si-inselaciune/

Trimite un comentariu

sus