Skip to main content

LPF a decis: Îşi face televiziune. Posturile pot cumpără pachetele rămase până în 15 iunie

 

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a hotarat, astăzi, crearea unei platforme cu unul sau două posturi de televiziune, indiferent dacă cele sase pachete cu drepturile TV ale Ligii 1 pentru următoarele trei sezoane se vând sau nu, scrie HotNews.

Publicitate

Pachetul noua va fi dat TVR-ului, urmand ca celelalte cinci sa fie vandute intr-un singur pachet.

Potrivit Mediafax, LPF ar negocia cu postul B1 TV vânzarea celor cinci pachete rămase nevândute, omul de afaceri Viorel Păunescu fiind prezent astăzi la sediul Ligii.

Dumitru Dragomir nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect. Contactat de HotNews.ro, directorul B1TV, Sorin Oancea, a spus la rândul său că nu face niciun comentariu.

În cazul în care acestea nu sunt cumpărate de niciun post TV, Liga va transmite meciurile începând cu luna februarie, dar până atunci rezumatele nu vor fi difuzate. În plus, reprezentanţii cluburilor nu vor avea voie să vorbească la TV despre meciurile nedifuzate.

La licitaţia din 4 aprilie au fost vândute doar trei pachete ale drepturilor TV (pachetul 1 - Digisport, pachetul 2 - Dolcesport şi pachetul 8 - Antena 1), pentru suma de 36,6 milioane de euro fără TVA.

HotNews: Dumitru Dragomir, în conferinţa de presă de astăzi

"S-a hotărât ca pachetul nouă să fie înmânat Televiziunii Române, aşa cum avem convenţia cu Consiliul Concurenţei. Vindem un pachet TVR-ului pentru că am considerat că cei săraci sunt mulţi şi trebuie să vadă meciurile din prima ligă.

Dacă până la 15 iunie primim o sumă considerată de Adunarea Generală şi de conducerea Ligii îndeajuns de benefică pentru cluburi, atunci se va vinde într-un singur pachet tot ce a rămas. Nu ştiu cu ce sumă. Aşteptăm o propunere, dar să fie mai mare decât ceea ce am primit până acum".

Sursa foto: ProSport.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    Mitica spune ca 170 de meciuri din prima Liga x 1 milion de abonati per meci = 170 milioane euro!
    Acuma sunt foarte curios, care dintre meciurile din Liga 1 a avut macar 500 000 de telespectatori ca audienta?
  • miki miki
    mitica e disperat. daca vrea sa dea o lectie, sa imparta pe bani rezonabili optiunile la protv,kanal d, prima, b1..si ii aranjeaza pe cablisti.
    ideea de a0si face televiziune proprie este atat de slaba, incat nu merita bagata in seama
  • Cristian LUNGU Cristian LUNGU
    Marea vrajeala Miticeasca
    B1TV nu genereaza suficienta audienta sa achite din publicitate nici un sfert din banii care ii doreste Liga lui Mitica per sezon deci clar nu are cum sa fie decat un HELP my FRIEND Paunescu - vino de imi da o mana de ajutor sa mai pun putina presiune pe DIGI si Dolce ca si eu is cu D - Dragomir.
    Mai nea Mitica Platforma care o pretinzi matale ca o infintezi nu e decat un joint venture intre un post deja existent si Liga condusa pe un bacsis de 15000 pe luna de matale. Daca s-ar apuca liga sa isi faca singurica platforma ar avea de platit ceva banuti si una care visa similar pe drepturi tv tocmai ce a facut BOOM!
    Daca opteaza doar pentru un canal tv propriu plus mediile adiacente (NET, mobil, radio) si talkshow-uri de scandal - ar ajunge iar la mana DIGI, DOLCE, UPC - ca doar nu emite pe frecventa sfantului duh. Si atunci sa vezi cine o sa scoata profit - ati ghicit nu liga ci distribuitorii enumerati mai sus. Pay per view la 1 euro/meci pentru maxim 1-2 meciuri - asa zisele derby de etapa - este foarte posibil sa existe privitori dar la un maxim de 500.000 de abonati - dar in rest sa ma ierte oricine se simte lezat - cat incaseaza distribuitorii si cat ramane ligii si de unde mai achiti creditul de 50 de milioane anuntat? O gogoasa furioasa - care o sa se afunde curand intr-un cos de bunatati expirate.
    Campionatul nostru este supraevaluat si cel mai important vector din pacate in ziua de azi sunt scandalurile prezente zilnic in aproape toata presa (de scandal numita).
    Parerea mea e NU E FEZABIL.
    PS FALIMENT TV sa se numeasca postul! e foarte sugestiv

Trimite un comentariu

sus