Skip to main content

Mircea Badea şi Mihai Gâdea, amendaţi pentru cazurile Roberta Anastase şi Kamikaze

 

Postul Antena1 a fost amendat cu 12.000 de lei deoarece i-a lezat imaginea Robertei Anastase şi a calomniat revista de pamflet Kamikaze în ediţiile emisiunilor Sinteza zilei şi În gura presei, din 19 martie.

Publicitate

În emisiunea Sinteza zilei s-a vorbit despre “banii pensionarilor care ar ajunge printr-o firmă Udrea-Cocoş-Anastase” şi despre o emisiune “Râdem până la capăt” de pe TVR2 (realizată în coproducţie cu Kamikaze). Subiectul din urmă a fost reluat apoi de Mircea Badea în emisiunea În gura presei.

Amenda vine ca urmare a unor reclamaţii venite din partea Robertei Anastase, a preşedintelui-director general al Poştei Române şi al revistei Kamikaze.

Din reclamaţia Robertei Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor:

“Moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, a vehiculat în mod tendenţios informaţii neadevărate cu privire la persoana mea, menite să-mi afecteze dreptul fundamental la imagine.”

Mihai Gâdea, la Sinteza zilei:

“Vom prezenta de asemenea o anchetă pe care a făcut-o Jurnalul Naţional cu privire la banii pensionarilor care ar ajunge printr-o firmă Udrea-Cocoş-Anastase. Vă voi prezenta pe larg această chestiune. E vorba de 112,5 milioane euro care ajung de la CNAS la Poşta Română drept comision pentru livrarea pensiilor către pensionari. Unde sunt banii, veţi vedea.”

“În această seară, vă voi prezenta partea a doua, TVR, 40 de milioane de euro gaură, dar merită. Ceea ce veţi vedea în această seară, vă avertizez, sunt imagini şocante, e un program cum n-a mai fost vreodată în România văzut, cred. Un domn se dezbracă în direct, face striptease, în timp ce citeşte nişte ştiri îndoielnice, iar pe ecranul din spatele domniei sale nişte animale fac sex. Veţi vedea, aşa ceva merită, sunt programe culturale, educative, plus sunt făcute împreună cu reviste care nu sunt foarte departe de actuala putere. În câteva clipe, veţi vedea şi acest lucru la Sinteza zilei.”

Reclamaţia Kamikaze:

„Ni se aduce la cunoştinţă faptul că în emisiunile Sinteza zilei şi În gura presei din data de 19.04.2011, atât moderatorii cât şi invitaţii au făcut „afirmaţii mincinoase, calomnioase şi injurioase la adresa revistei săptămânale Kamikaze şi a membrilor redacţiei acestei publicaţii.”

Ce a spus Mircea Badea cu privire la emisiunea Râdem până la capăt de pe TVR2?

Mircea Badea: "Printre succesurile TVR-ului se numără şi o emisiune absolut cretină, la TVR 2, în care unul, în timp ce citeşte un text-n-am putut să mă concentrez să-mi dau seama despre ce e vorba, ceva, nişte ştiri plicticoase- cu o plasmă în dreapta unde nişte animale se împerechează, el citeşte ştirile acelea şi se dezbracă, în timpul ăsta şi asta este emisiunea. Este o producţie TVR dimpreună cu revista Kamikaze; ştiu că n-aţi auzit, e un fel de hârtie igienică refolosită care, normal că n-are niciun fel de acoperire, dar e plină de pupincurişti-că de asta i-am spus hârtie igienică- ai lu’ Băsescu. (reper 23.15/182) Nu vreţi dumneavoastră(n.n. Traian Băsescu) să vă faceţi armata asta de pupincureală şi de sceleraţi, cum sunt, fără doar şi poate, cretineii ăştia de la Kamikaze, care fac emisiuni la TVR, nu vreţi dumneavoastră pe banii dumneavoastră personali?"

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat Antena1 pentru nerespectarea obiectivităţii în tratarea subiectelor, pentru încălcarea dreptului la propria imagine şi pentru lansarea de acuzaţii nesusţinute de dovezi.

Foto: Mircea Radu

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Ceea ce poate uimi orice om normal este, totusi, cum de permite CNA difuzarea in reluare a emisiunii lui Badea pe Antena 1, la ora 10,00, adica la o ora la care se uita si copiii! Punem semne de interzis sau limitam accesul copiilor la serialul coreean, de pilda, dar la o emisiune in care injuriile sunt moneda curenta, cel mai des folosite sunt cuvintele-insulta (cretini, imbecili, pupincuristi, ca in exemplul de mai sus sunt cel putin o data pe minut) putem sa-i lasam sa se uite in liniste, au ce invata! Inteleg, seara dupa ora 22,00, hai, nu poti cenzura (desi...), dar la 10,00 dimineata un asemenea limbaj nu ar trebui permis! CNA ce spune?
  • eu eu
    A vazut cineva revista Kamikaze ?

Trimite un comentariu

sus