Skip to main content

VIDEO. Guess Who întinereşte Dilema. De la Pleşu la Hip-Hop

 

"Cu ochii în televizor/Degeaba ai capul pe umeri dacă el, de fapt, e gol!". Săptămânalul Dilema Veche încearcă să îşi întinerească imaginea printr-un spot cu Guess Who.  Valentin Suciu, director de creaţie al agenţiei Odyssey vorbeşte într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro despre conceptul noii reclame.

Publicitate

Înainte de alte detalii, reclama:

Spotul Dilema Veche cu Guess Who

Cine a compus versurile?

Spotul “Cap versus minte” a fost lansat la începutul lunii mai şi face parte dintr-o campanie de imagine care îşi propune extinderea publicului ţintă către tineri. Atât muzica, cât şi versurile le aparţin celor de la Guess Who, agenţia a venit cu tema pentru piesă.

De la Pleşu la Guess Who

Carmen Andronache: De ce i-aţi ales pe cei de la Guess Who având în vedere că până acum enodorseri au fost oameni de cultură, ca Andrei Pleşu şi Cristian Mungiu?

Valentin Suciu: Endorser-ul a fost o sugestie a grupului Adevărul Holding, pentru a ajunge la un target mai tânăr. Lor li s-a parut o asociere foarte buna, asa ca noi ne-am intalnit cu Guess Who.

Care este target-ul pe care vreţi să-l vizaţi cu acest spot?

Pe lângă target-ul deja existent, există o groază de tineri destepti, in zona 14-25 de ani care au crescut fără "Dilema", care sunt educaţi cu televizorul şi n-au primit educaţia pe care am primit-o noi.

Care este ideea creativă?

Suntem înconjuraţi de produse de faţadă, de produse cosmetice, de reviste
care scriu despre aspectul fizic, sunt tot felul de show-uri care vorbesc
despre cum să arătăm mai bine şi sunt foarte puţine emisiuni cu audienta
care tratează ce este în interiorul capului şi nu ce este în exterior.*

Împreună cu echipa de la Dilema Veche, am vrut să atragem atenţia asupra
acestui fapt: într-o lume preocupata de aspect există o revistă care
vorbeşte despre nişte lucruri mai asezate şi care are articole care merg în
profunzime.

Dacă la spoturile anterioare sloganul era “Dilema îţi dă de gândit”, acum care ar fi sloganul?

Sloganul a rămas acelaşi.

Spotul Dilema Veche cu Andrei Pleşu


Şi în machetele de presă aţi mers pe acelaşi slogan?

Sloganul a rămas acelaşi, am avut doar un headline de campanie “Pentru cap şi pentru minte”, nu am afectat "ADN-ul Dilemei".

De ce există o aşa mare diferenţă între spoturile Adevărul sau ale altor produse Adevărul Holding şi cel pentru Dilema Veche?

Multe dintre reclamele pentru Adevărul sunt campanii punctuale care împing în faţă cărţi, enciclopedii si alte produse. Campania Dilema este o campanie de imagine, nu trebuie să vanda un produs, ci trebuie mai degrabă să transmită nişte valori.

Este normal ca atunci când vorbeşti de advertizarea unei cărţi să fii mai aplicat, să vorbeşti direct despre acel DVD şi când vorbeşti despre Dilema, care este una dintre cele mai respectate reviste din România, să iei in discuţie valori.

Despre relaţia Odissey - Adevărul Holding:

Agenţia Odissey se ocupă, din 2007, atât de contul de creaţie cât şi de cel de strategie al trustului Adevărul Holding. Din septembrie anul trecut, şi publicitatea Adevărul Holding este vândută printr-o regie nou înfiinţată, Media Point, în care Odyssey este acţionarul principal.

Al doilea spot al campaniei:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pyuric Pyuric
    ^ nu intra in conflict, Guess Who 'activeaza' pe teritoriu diferit (marcile pot fi inregistrate international sau national), pe stiluri muzicale diferite si canta intr-o alta limba. Si nici nu exista riscul de confuzie in Romania.

    p.s. Guess Who este un singur artist, nu este o trupa. Am mai scris asta si in comentariul de deasupra, chiar nu face nimeni un update la articol sa corecteze? :) A aparut intre timp si a doua parte a spotului TV pentru Dilema Veche (o alta piesa scrisa/compusa de el).
  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Salut,

    Guess Who este o trupa canadiana de muzica rock (anii '60), a dat lumii "American Woman", mai concerteaza, de cand am aflat despre infiintarea unui Guess Who in Romania, m-am tot intrebat de ce a fost preluat acelasi nume, este cu voie de la creatorii originali, etc. ? Asta nu are de-a face cu succesul trupei romanesti, dar pare a fi o chestie ce tine cel putin de proprietatea intelectuala...mai multe info aici: http://oldies.about.com/od/60srockers/p/guesswho.htm
  • geo geo
    am pina in 40 ani - intelectual ma consider - am cumparat acum citeva luni - de nevoie - Dilema - se dadea la pachet cu un DVD care ma interesa. am rasfoit revista si nu as mai cumpara produsul acesta media...
  • lilly lilly
    Important este mesajul; implicarea constructiva in educatia copiilor
  • Stelian Dudaev Stelian Dudaev
    "flutura comanda'n vant"
    se pare ca s-a pierdut un fluturas pe drum
  • Stelian Dudaev Stelian Dudaev
    Ce-mi place bucata asta "Valentin Suciu: Endorser-ul a fost o sugestie a grupului Adevărul Holding". Pe romaneste tradus "ce sa facem noi, manca-v-as, daca asa vrea stapanirea. Cum comanda'n vant de la centru, cum ne supunem"
    De mare senzatie comentariile de pe youtube. Pare ca toti fanii endorserului dibaci ales sunt core-targetu' Dilema. Sa vezi bataia dreacului ce-o sa se iste prim cartiere de acu incolo pe Dilema. Mai ales ca am auzit ca se pregateste si marea campanie de stickere pentru logan tunat "plesu forever".
  • silvyu silvyu
    asa, si? de ce povestea unui spot e o stire? sau facem favoruri lui odyssey/patriciu?
  • Pyuric Pyuric
    Guess Who este un singur artist (Laurentiu Mocanu, pe numele sau real), nu este o trupa. :)

Trimite un comentariu

sus