Skip to main content

22 iunie: Noul proprietar al Academiei Caţavencu: Revista nu se închide

 

Jurnalistul Claudiu Pădurean, noul proprietar în acte al mărcii "Academia Caţavencu", a declarat, ieri, pentru Mediafax că publicaţia nu se va închide şi că în prezent se poartă discuţii pentru alegerea unei echipe şi semnarea unui contract.

Publicitate

Claudiu Pădurean a spus că în privinţa publicaţiei Academia Caţavencu "există un plan foarte clar" şi sunt în derulare discuţii, dar nu poate da numele celor implicaţi în aceste discuţii.

De asemenea, el nu a făcut niciun comentariu privind speculaţiile din presă potrivit cărora Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care Pădurean este angajat, ar fi implicat în cumpărarea mărcii "Academia Caţavencu".
Claudiu Pădurean: Academia Caţavencu nu se va închide, suntem pe punctul de a semna un contract

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a acordat împrumuturi în nume personal de peste 10 milioane de lei, peste 3 milioane USD şi aproape 350 de mii de euro, din care 295 de mii de euro liderului PC Daniel Constantin şi 785 de mii de lei directorului Antena 3, Mihai Gâdea, şi soţiei acestuia, scrie Mediafax.

Conform declaraţiei de avere actualizate, vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu a mai acordat împrumuturi către: Camelia Voiculescu - 8,9 milioane lei, Elena Voiculescu - 48 mii lei şi 2,7 milioane USD, Sorin Pantiş - 950 mii lei şi 540 mii USD, Gheorghe Croitoru - 4 mii euro, Daniel Breahnea - 47,6 mii euro, Luiza Spiru - 42 mii lei. De asemenea, Dan Voiculescu are de încasat o creanţă de la Editura Intact de 164.520 lei.
Voiculescu are în conturi aproape 1,4 milioane USD, peste 340 de mii de euro şi peste 160 de mii de lei.
Voiculescu dă bani cu împrumut: Mihai Gâdea a luat 785.000 lei. Vezi cine îi mai este dator

Adunarea Generală a LPF a decis ca plafon minim pentru drepturile de televizare ale celor şase pachete de meciuri din Liga I disponibile suma de 45 de milioane de euro plus TVA pentru trei ani sau 15 milioane pe un an, scrie Mediafax, care îl citează pe Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Cesiunea drepturilor de televizare a celor şase pachete de meciuri pe următoarele trei sezoane ale Ligii I se va face printr-un concurs de oferte care se va încheia la 27 iunie, ora 12.00, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, mai scrie Mediafax.

“Criteriile care vor fi de aplicate pentru selecţia de ofertă şi atribuirea contractului vor fi preţul cel mai ridicat şi condiţiile contractuale cele mai avantajoase pentru LPF. Toată documentaţia pentru cererea de ofertă poate fi procurată din 22 iunie de la sediul LPF. Ofertele vor fi depuse la sediul LPF, termenul limită fiind 27 iunie, ora 12.00", a spus Dragomir.

Trecerea de la emisia TV analogică la cea digitală a avut deja loc în 15 ţări europene, respectiv în Belgia, Croaţia, Dane­marca, Estonia, Finlanda, Germa­nia, Letonia, Luxemburg, Malta, Olan­da, Norvegia, Slovenia, Spania, Suedia şi Elveţia. Până în decembrie 2011, numărul ţărilor unde va avea loc tranziţia la semnalul digital va ajunge la 21, fiind „progra­mate” astfel încă 5 ţări să finalizeze acest proces, scrie Financiarul, care citează un studiu realizat de European Audiovisual Obser­vatory (EAO), cu ajutorul bazei de date MAVISE, a Comisiei Europene.

România şi Bulgaria sunt singurele ţări membre UE care încă nu au lansat ser­vicii DTT (televiziune digitală teres­tra), arată comunicatul EAO. În ceea ce priveşte trecerea la televiziunea digitală terestră în România, Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a declarat pentru „Fin.ro” că nu va mai dura mult până când va fi alocat primul multiplex, cel pentru Societatea Romană de Televiziune (SRTv), care face parte din categoria celor mai valoroase, deoarece poate porni implementarea şi exploa­tarea comercială imediat.
România şi Bulgaria, singurele ţări din UE care nu au lansat TV digitală

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexander Alexander
    De unde poate avea bani ? Acum doi ani nu avea un leu sa le dea salariile angajatilor de la revista pe care si-a facut-o in caz ca-l da afara Adamescu. Daca nu sunt de la Adamescu pot fi banii deputatului Gurzau pe care Padurean il considera adevaratul sef si pe care il promoveaza la greu cu viza lui Turturica
  • andreea andreea
    @cornel Batista e a lor! Hi!Hi!Hi! Abia astept sa-i vad lingindu-l pe Adamescu. Li se potriveste de minune. In sfirsit primesc ce li se cuvine.
  • cornel cornel
    daca cei de la Kamikaze se intorc la Academia Catavencu e totul PERFECT !
  • Paparazzo Paparazzo
    Unde era ieri Adamescu pe la ora 17? Exact in redactie la AC.
  • Andreea Andreea
    De unde are Claudiu Padurar atitia bani? De uuunnndeee???? Nu se sesizeza nimeni?

Trimite un comentariu

sus