Skip to main content

LA CALD DE LA LICITAŢIE: Adamescu a luat Academia Caţavencu

 

ACTUALIZARE 2: “Nu a fost nicio ofertă”, a declarat pentru paginademedia.ro Caţavencul Florin Iaru la întrebarea dacă noul proprietar Adamescu a venit cu oferte către echipa actuală de la Caţavencu. “Eu nu am auzit de nimic”, spune el . “Din acest moment eu mă consider liber de contract”.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Liviu Mihaiu este în cărţi pentru pentru conducerea Academia Caţavencu. "Am auzit şi eu acest zvon. Urmează să îl verific", a declarat scurt Mihaiu.

Doar de 9 minute a avut nevoie Dan Grigore Adamescu ca să ia Academia Caţavencu.

Adamescu, proprietarul ziarului România liberă, este noul proprietar al mărcii Academia Caţavencu. Acesta a cumpărat, în urmă cu doar câteva minute, brandul revistei de satiră cu 882.654 euro, sumă care include TVA.

Licitaţia s-a oprit după 75 de paşi, fiecare a 7.500 de euro. După fix 9 minute!

Lupta s-a dat între Adamescu, reprezentat de avocatul Dumitru George Claudiu şi Orlando Nicoară, directorul Mediafax Group

Adamescu a fost la a doua încercare de a cumpăra marca Academia Caţavencu. Prima oară, după o licitaţie strânsă, de 45 de minute, a pierdut în faţa lui Doru Buşcu, directorul editorial al revistei, licitaţia ajungând la valoarea de 1,6 milioane de euro.

Deşi regulile jocului îi permiteau să se înscrie şi la a doua licitaţie chiar dacă nu a avut banii pentru a cumpăra marca, de data aceasta Doru Buşcu nu a participat. A venit însă Orlando Nicoară, care face parte din grupul condus de Adrian Sârbu.

La licitaţia precedentă s-au parcurs 154 de paşi a 7.500 de euro, suma de pornire fiind de 140 de mii de euro. Câştigătorul de atunci, Doru Buşcu, nu a reuşit să strângă banii, drept pentru care s-a decis reluarea licitaţiei.

"Data trecută s-a licitat la sentiment. Acum a fost afacere pură", a declarat Orlando Nicoară după licitaţie.

Orlando Nicoară:

"Am licitat până când am considerat că este business."

Foto: EVZ

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaela Mihaela
    si acum rad.

    voi cati mai sunteti in redactie? ca aia fac reviste de 100 de pagini in doi oameni. pe bune. uitati-va in portofoliul lor. cum ies, asta-i alta poveste. nu-si fac probleme ca si asa nu le citeste nimeni. si mai interesant e cum mai reusesc sa pacaleasca bratu si sa zica ca vand atat cat zic. adica umfla numaru de cam de trei ori mai mult ca realitate.

    bref: io fac pariu ca acolo se face deja pariu ca AC se poate face in 10 oameni, incluzand soferul, fotograful si femeia de servici'. caricatura sa mai invete unu' dintre voi daca mai vrea un ban in plus.
  • gogu gogu
    inca o publicatie intrata sub pulpana unui securist si mafiot !. sa vezi acuma cum se abat articolele tendentioase asupra opozitiei si se pune batista pe tambal pe clanul kiorului de la cotroceni, ca asa e in democratie!
  • Mihaela Mihaela
    hai mah, chiar va mutati voi in acvarii la Adamescu? pe Nerva Traian? deci mor de ras. Ati retrogadat in liga mica si meschina? au si aia pe acolo neshte smecheri wanabeee hihihi! Sfat: la ei se cupleaza lumea in functie de pozitia geografica. Cel mai bine va mutati pe aceeasi scara :)))))))))
  • cornel cornel
    Iaru (o fi roman?) e spectator pe la Catavencu, altii sunt cei care trebuie sa-si dea demisia, de exemplu propagandistul numarul unu al USL: Teodorescu
  • ElCucui ElCucui
    "Bănuțul" tău tot cu o scădere de tiraj echivalează. Mai bruscă, e drept. Cu "coșul de pe față" cred că te înșeli. Nu cred că avem bube.
  • omul invizibil omul invizibil
    @ElCucui: ei,pariul meu era că, după datina străbună, românul va pune un banuț pe ochiul cațavencului. Un număr măcar, am precizat.
    Și cu datul în scris, altceva vreau în scris. De la kmkz. Avem niște datorii de istorie recentă nereglate care vă stau pe nas ca un coș copt. Acnee la un anishor? Nu șade bine. Barem AC a făcut-o la adolescență.
  • sile sile
    Îl rog pe domnul Obae să ne comunice dacă "diana" și "andrei" nu folosesc un IP din Marsilia. Bănuiala noastră este că domnul consul al României, IT Morar, în loc să muncească pentru țară...
  • ElCucui ElCucui
    @omul invizibil. Tirajul nu va crește, uite, îți dau în scris. Cititorii de dreapta și oamenii care nu concepeau apropierea de Vântu ce au părăsit publicația nu vor mai pune botul încă o dată, iar cei de stânga nu vor mai putea savura poantele cu Băsescu alcoolic, Boc pitic și Udrea 'frivolă' de pe copertă. Deci tirajul ziarului proaspăt adjudecat de portocalii va scădea. Pe pariu!
  • cornel cornel
    Crin Antonescu are 270.000 de euro in conturi, daca s-ar fi asociat cu Orlando Nicoara ar fi luat impreuna Catavencu
  • omul invizibil omul invizibil
    A fost blat, nu mai chibițați aiurea. Cum de s-a oprit omul lui Sârbu la 800k dacă atunci când s-a băgat știa că licitația anterioară ajunsese la 1600k? Înseamnă că s-a băgat la mișto, că altfel nu-mi explic. Așa cum și Bușcu a licitat la mișto. AC e cam pa. Va crește tirajul la următorul nr - un val de curiozitate - după care o va lua pe tobogan. Iar Adamescu o va închide din motive obiective de business. Asta-i pohta ce-a pohtit pohtitorul.
  • ElCucui ElCucui
    Ar trebui coborât drapelul țării în bernă chiar! Așa o zi sumbră pentru România nu a mai fost de când a fost împușcat Kennedy sau de când a preluat Nistorescu Cotidianul!
  • ElCucui ElCucui
    Ce noroc ai tu, @diana (@andrei), că nu te poate da în judecată de două ori pentru aceeași calomnie!
  • andrei andrei
    Mai lasati-ma cu zvonistica. Mihaiu la Catavencu e o gluma proasta.
    Cei cu state vechi in presa stiu motivele pentru care ai lui colegi academicieni l-au zburat din redactie de ceva timp. In unele tari mai sanatoase din orient Colivie ar fi ramas doar cu o mana si nu cu cea cu care se facea ca scria ... Gainarii mon cher, gainarii. Asta-i cuvantul potrivit pentru apucaturile lui Mihaiu.
  • Garcea, petrolul si oltenii Garcea, petrolul si oltenii
    Intr-adevar, o zi foarte trista pentru Romania. Sute de mii de oameni se aduna chiar in acest moment in Piata Victoriei pentru a-si manifesta solidaritatea cu Doru Busu ! Sa ne alaturam multimii ! Jos Boc ! Free SOV !
  • alin stanciu alin stanciu
    Nu se exista decat o explicatiune: BUSCU S-A INTELES CU ADAMESCU!

Trimite un comentariu

sus