Skip to main content

Mircea Dinescu, preşedinte la Caţavencii lui Buşcu

 

ACTUALIZARE: Revista “Caţavencii” va avea 16 pagini de baza şi va costa 2,5 lei, anunţă Adevărul Holding într-un comunicat de presă.

Publicitate

Fosta echipă de la Academia Caţavencu, condusă de Doru Buşcu, l-a readus în echipă pe poetul Mircea Dinescu.

Revista, sub noul nume Caţavencii, apare de săptămâna viitoare în grupul lui Dinu Patriciu, după cum paginademedia.ro a scris în premieră, AICI.

Mircea Dinescu, pentru paginademedia.ro:

Doru Buşcu a venit la mine şi mi-a spus că toată echipa vrea să mă întorc la locul crimei.”

“Am scris timp de şapte ani la Academia Caţavencu, pe prima pagină. Voi scrie şi de acum un articol, un pamflet.”

Poziţia pe care va veni?

“Probabil că preşedinte. Din nou preşedinte”.

ISTORIE: Mircea Dinescu, "racolat" de sub maşină

Mircea Dinescu a intrat în echipa de la Academia Caţavencu în 1991. Doru Buşcu şi Liviu Mihaiu l-au găsit în curtea Uniunii Scriitorilor sub maşină. Îşi repara un Mercedes vechi, cumpărat din banii de pe un premiu literar. Întrebarea a fost simplă: "Doriţi să fiţi preşedintele Academiei Caţavencu?"

Poetul Mircea Dinescu a deţinut acţiuni la Academia Caţavencu până în anul 1997. Atunci, şi-a vândut partea sa (30%) lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Săptămâna trecută, paginademedia.ro a scris în premieră despre trecerea caţavencilor conduşi de Doru Buşcu în trustul deţinut de Dinu Patriciu şi despre editarea unui nou titlu, “Caţavencii”. La momentul respectiv, Dinu Patriciu a ocolit un răspuns clar.

Foto: Mediafax

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ElCucui ElCucui
    Părerea lui Moise Guran despre acest subiect. E un punctul de vedere al unui om care a trecut prin redacția AC. De la minutul 44"50':

    http://www.biziday.ro/2011/06/28/ora-de-business-luni-27-iunie-2011/
  • EVA EVA
    credeam ca va fi bucatar,nu presedinte...
  • ElCucui ElCucui
    @Anina, zi-ne tu de cine a depins falimentul, că văd că deții adevărul.
  • omul fara trese omul fara trese
    @ Alina Vai dar cum ai observat tu ca un geniu care e patetic si care e cu umor. Nici macar faptul ca un turnator la securitate apare alaturi de un membru CNSAS intr-o parodie la scena din studioul 4 TVR nu poate fi numit umor. E grobianism. Restul discutiei nu ma priveste.
  • Zana Zana
    Dar ElCucui...tace...Oare de ce?
  • cacatavencu cacatavencu
    @omul fara trese
    domnule fara trese, citeste articolul pina la final si vizioneaza si cele doua filmulete, ca sa vezi cit de original este spotul catavencilor.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/catavencii-kamikaze-si-academia-catavencu-935591.html

    Chapeau!
  • Anina Anina
    @omul fara trese Diferenta este ca al vostru e de un patetism rar intilnit iar al Catavencilor are umor. Atentie! Are umor! Iar in povestea cu falimentul, nu a depins de ei. Catavencii spre deosebire de voi, s-au luptat un an si jumatate si au razbit, intr-un happy end. Voi ati dat bir cu fugitii, cind ati vazut ca vi se reduc salariile? Mai vorbim peste o saptamina, doua si vedem cine are dreptate...
  • ElCucui ElCucui
    @petre (Gigi Nicolau?!) eu cred că dl. Patriciu a consultat niște avocați în prealabil. Eu știu că la OSIM nu te lasă să înregistrezi o marcă dacă nu sunt cel puțin 3 litere diferite față de marca pe care vrei s-o parazitezi. Și, după cum vezi, cațavencii au chiar 6 litere diferite, obținute prin întoarcerea ultimelor în oglindă. Dacă aveau și un grafician bun scriau ultimii doi "i" lipiți la talpițe, ca să pară "u". Nu mi-ai zis nimic despre oportunitatea întoarcerii lui Florin Călinescu. Tu ce crezi?
  • rewind rewind
    Degeaba, n-o mai intorc din morti. Catavencu avea un mare capital de incredere, in primul rind. Intre timp s-au mai lamurit oamenii si cu Dinescu - cit de oportunist e si cum isi filtreaza discursul dupa cum ii sint interesele materiale.
    De altfel, toata discutia asta legata de Catavencu e stupida. N-au cum sa readuca Catavencu la prestigiul pe care il avea, si anume de oaza de normalitate (la cap) in mizeria de lume a hotiei care s-a dezvoltat dupa revolutie.
  • omul fara trese omul fara trese
    @ Anina Pentru discutii despre falimente apelati la Catavencii. Sint experti. Iar spotul e foarte original, am mai zis. Raspunde la asta daca vrei, daca nu mergi inapoi in codru.
  • Anina Anina
    omul fara trese @ Hai ca m-ai facut sa rid. Acu' voi le-ati inventat pe toate ce sa zic..Mai bine te-ai concentra sa scoti un ziar bun, ca ai cam incurcat-o. Iti cam bate falimentul pe la porti.
  • omul fara trese omul fara trese
    @ genghinni Ia toate cele trei reviste saptamina asta si o sa vezi ca doar una e de umor. Celelalte doua sint triste, pentru securisti.
    Foarte original spotul Catavencii. A ramas ceva nefurat in povestea asta?
    http://www.youtube.com/user/revistakamikaze#p/u/102/hf5CdmpEH4w
  • genghinni genghinni
    Care-i problema ca vor fi 3 saptamanale de umor?Cine are valoare,continua,cine n-are,se reevalueaza! O zi buna!
  • omul invizibil omul invizibil
    @ElCucui> vad ca ai ales deja intre Africa de Sud si Norvegia. Si mi se pare corect sa te duci acolo unde e mai mare nevoie de geniul tau culinar :)
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Umorul nebun, de o calitate speciala, totusi, din ultima vreme al catavencilor se vede din lamentatia lui Buscu la cumpararea en gros de catre adamesteanu ala sau cum il cheama. Rau a facut, nu ca vintu. La vintu nu s-a auzit nici pis, ca era pe bani, alde buscu si compania au bagat la buzunar, mergea sa stea capra. Dar nenorocitul de adamescu sau cum ii zice nu s-a simtit cu nimic. Asa ca Huoooo!

Trimite un comentariu

sus