Skip to main content

Robert Turcescu despre Mircea Badea: Are 320.000 de lei datorie la Fisc

 

Mircea Badea are datorii de aproximativ 320.000 de RON către fisc, reprezentând TVA neplătit ca persoană fizică, din drepturi de autor, scrie Robert Turcescu pe Facebook. “Mihai Gâdea, cam tot pe acolo”, spune în aceeaşi postare scurtă.

Publicitate

De ce a publicat Turcescu aceste cifre?

Robert Turcescu, pentru paginademedia.ro:

"Am o problemă cu ipocrizia. Vreau ca oamenii să îşi asume problemele pe care le au. Nu spun că este ilegal, am pus doar nişte cifre seci. Nu spun că este o infracţiune să ai sume de plătit la stat. Departe de mine acest lucru."

Sunt sumele corecte?

“În momentul în care public o informaţie, nu arunc fonfleuri”, spune Robert Turcescu.

Eu n-am un război de dus. Am dat doar o informaţie. Dar hai să ieşim din zodia ipocriziei”, a adăugat jurnalistul.

Jurnalistul declară că sunt foarte multe nume “care au datorii cuprinse între 70.000 de dolari şi peste 100.000 de dolari.”

Turcescu: "Un calcul simplu arată că dacă cineva ar avea datorii de 300.000 de RON din TVA, înseamnă că a câştigat lunar sume de aproximativ 7.000 de euro pe lună."

"Ceea ce observ acum şi un lucru care face rău breslei este că nimeni nu vrea să vorbească despre acest subiect cu cifre."

Dar tu ai astfel de datorii?

Robert Turcescu:

"Nu am nicio datorie, pentru că nu am încasat pe drepturi de autor. Contractele sunt cu firma mea de producţie, nu sunt pe persoană fizică."

"Fiscul din România are probleme majore legate de TVA-ul pentru persoane fizice. Este într-o gravă problemă de imagine dar, în acest moment, onorabil şi corect în momentul de faţă, colegii de presă ar trebui să vorbească deschis şi fără probleme despre datoriile pe care le au."

Până la ora publicării articolului, Mircea Badea nu a putut fi contactat.

Foto: Mircea Radu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gadeaetmircea gadeaetmircea
    de cand persoanele fiyice platesc TVA pentru drepturi de autor???
    Turcescule mai intreaba-l pe mare maestru cum e cu fiscalitatea la persoane fizice.
    Se plateste impoyit pe venit dar asta e cu totul altceva. Pardon! Ma cam dezamagesti!
  • Bogdan Bogdan
    Gadea normal ca nu plateste deoarece injura toata ziua statul Roman, el da banii la secta lui. Gadea, falimentar in tot ceea ce face (vezi faimoasele afaceri cu alt mare "ziarist" Oreste - mai nou cazut in elecubratii mistice) astepata, probabil, sa dea faliment ca persoana (din punct de vedere contabil, din punct de vedere ziaristic este falimentar de mult). Pentru cei ce se mira de unde are Turcescu date, acestea sunt publice pe contractele de media si listele de datornici la stat se pot obtine, documente de interes public (multumim Mona Musca) printr-o simpla cerere la autoritatea respectiva. Orice ziarist o stie.
  • a.s. a.s.
    turcescu si-a luat juma' de norma la fisc? ce e aia datorie la stat? esti dator atunci cand statul iti da ceva si tu te faci ca uiti sa platesti. statul roman de mult a uitat sa mai dea cetatenilor ceva in schimbul darilor
  • Tatarescu Tatarescu
    Dar de unde stie Turcescu niste cifre care nu sunt publice nicaeri ???? I le-o fi dat ... maestrul....cum il cheama ma ....?
  • Mircea Berinde Mircea Berinde
    Da' Turcescu plãti TVA la plasa aia de bani de i-o dãdu Becali?
  • blabla blabla
    Daca se dovedeste ca atat Badea cat si cei care mai sunt vizati de plata tva-ului pe persoana fizica trebuie sa plateasca sumele respective mi s-ar parea absolut normal sa le plateasca. Oricum chestiunile astea se vor lamuri in instanta, acolo unde statu a mai pierdut niste procese. Asadar, nu vreau sa ma pronunt asupra platii sumelor respective or ba. Vreau doar sa spun ca indiferent de numele pe care-l ai e de datoria ta sa-ti platesti taxele la stat in caz contrar va trebui sa suporti rigorile legii. A se vedea cazurile din statele unite cu actori care nu si-au platit darile spre stat astfel incat n-au ajuns doar sa plateasca sumele restante dar au ajuns si prin inchisoare. Vezi cazul lui Wesley Snipes.

    Pe de alta parte ma amuza teribil retorica acestui jurnalist care promitea la un moment dat, acum niste ani cand avea atitudine, era nepartinitor si facea o emisiune, 100%, pe care o urmareau multi romani. Intre timp domnul turcescu a ajuns sa presteze pe la b1tv, asta dupa ce a plecat de la rtv, nu pentru ca ar fi vrut el, ci pentru c-a fost inlaturat. Chestiune absolut logica in conditiile in care avea un contrat de 1 milion de euro pe an. Acum domnul turcescu, sta la aceeasi masa si face emisiuni seara de seara c-un domn ce mai acum cativa ani era seara de seara in platoul emisiunilor celor din antene, criticand in termeni duri puterea. Intre timp omul s-a schimbat si-a ajuns sa linga-n, si-anume, dos puterea.

    Ma-ntreb cum s-o simti domnu turcescu stiind c-a prestat doar pentru firme care n-au fost niciodata pe profit. Pentru ca, fie vorba intre noi, fie ca e vorba de televiziune or de agricultura, scopul unei firme e acela de-a crea profit. La rtv stim bine cu totii cati bani a bagat sov, si se cam stie cum arata balanta la sfarsitul fiecarui an. La cotidianul unde a fost redactor sef, stim bine cat de bine a performat. A performat atat de bine incat a bagat ziarul fix in gard. De realitatea fm nici n-are sens sa mai amintim. Iar acum s-a implicat in noul proiect al celor de la b1tv unde nu cred sa aibe niste audiente care sa-i acopere cheltuielile. Pe de alta parte il avem pe badea care presteaza in antene, antene care sunt de cand ma stiu pe plus. An de an, fie ca e mai mare, fie ca e mai mic, antenele inchid anul pe profit. Lucru care nu cred sa se fi intamplat vreodata cu vreo firma la care a prestat RT, poate doar firma domniei sale si poate europa fm, pe la inceputuri.

    E amuzant cum vorbeste de ipocrizie cand vorbeste de situatia datoriei lui Badea dar omite sa ne aduca la cunostiinta datoria catre fisc a colegului sau de platou. E de porc sa invoci ipocrizia si sa fii in acelasi timp ipocrit. La fel cum e de porc sa fii jurnalist si sa sustii neconditionat puterea. Menirea jurnalistului fiind aceea de a cricita puterea si de a veghe asupra derapajelor pe care le are, binenteles, tot puterea.

    Deci Robert, ca un consumator de media imi permit sa-ti dau un sfat. Data viitoare cand ai ceva de comentat referitor la colegii din alte televiziuni, incearca sa faci in asa fel incat sa fiti macar pe acelasi palier. E aiurea sa comentezi si sa-l umpli de noroi pe-un coleg care e mult mai performant decat tine. Pentru ca performanta e data de cifrele de audienta, acolo unde tu stai foarte prost.

    Si Robert, deontolog cum te stiu si cu principii, cum poti sa dormi noaptea stiind ca ai ocupat o locuinta ANL ce probabil era normal sa fie ocupata de o familie de tineri ce traiesc cu 2.000 de lei lunar. Din cate stiu eu, acesta fiind scopul locuintelor ANL, si anume ajutorarea tinerilor cu o situatie materiala mai precara. Iar tu n-ai cum sa ai o situatie materiala precara in conditiile in care aveai un contract la rtv de 1.000.000 de euro pe an. Stiu, stiu, ai sa sari si tu si toti basistii acum sa-mi amintiti de ciutacu. Si au dreptate. Dar asta nu inseamna ca nu va dispretuiesc maxim pe amandoi. Daca ati avea un dram de bun simt, atat tu cat si ciutacu de maine ati elibera locuintelor pe care le ocupati in mod abuziv. Si v-ati muta in niste casute platite din banii matale. Uite, asa cum a facut Mircea Badea. Dar n-ai sa faci asta. Pentru ca asa cum Basescu, seful tau direct, si-a dat casa singur, fix la fel, pe aceeasi logica si tie ti se pare ca faci parte din tinerii defavorizati ai acestei tari, si ca atare meriti o locuinta anl. Pe cat de mult te admiram la inceputul carierei, pe atat de mult te dispretuiesc acum. Si din pacate pentru tine nu sunt singurul, ca mine sunt sute de mii, daca nu milioane de romani. Ca dovada ratingurile tale.
  • clujean clujean
    mafia pedelista cheltuie sume mari din banul public pentru a intretine sute de postaci mercenari, de aia abunda ei pe toate forumurile; realitatea electorala o arata sondajele de opinie, nu numarul de postaci de partid.
  • piuhdk piuhdk
    fix de casa aia luata cu 20 de mii de euro de la anl voiam sa il intreb si eu, ca tot zicea sa lasam ipocrizia deoparte. turcescule, de casa aia nu spui nimic? de banii luati la realitatea de la vintu, nu spui nimic? cum incasai tu 60 de mii de euro pe luna de la vintu prin rt media communications srl?
  • florin florin
    mamica ta a sarit la gatul lui badea ?
    sau erai prea ocupat sa pupi fesele lui basescu?
  • florin florin
    ileana lu turcescu, ce treaba are capra de unde bea magarul apa?
    turcescu tau a plecat ca nu a incasat banii si ca nu mai avea rating de ala !
  • florin florin
    ia spune tu pupinbasistule cum uslasii sunt vai de mama lor cu peste 60% in sondaje
    vai de mama taaaa marianlupupinturcescuincurbasist
  • maximus maximus
    ce vorbesti c**e? a plecat de la SOV dupa ce i-a papat 2 MILIOANE ?
  • maximus maximus
    Nu , Turcescu nu arunca fonfleuri.
    Decat pe twitter cand anunta "traiane esti mare, pana deseara avem alt prim ministru, etc" si tot felul de rahaturi din astea oranj
    In rest nu arunca fonfleuri pupinbasistul asta
  • geneza geneza
    ASTEAPTA...poate iti dau si tie un os...
  • seba seba
    E datorie catre stat Dorele! Urlatzi ca va taie guvernul banii. De unde sa va dea daca ciumpalacii nu-si platesc darile?

Trimite un comentariu

sus