Skip to main content

Stelian Negrea, ex Intact: urmam să fiu tranformat într-o simplă unealtă a intereselor politice şi de afaceri ale patronatului

 

Fostul şef al Departamentului Investigaţii al trustului Intact, Stelian Negrea, a transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), aşa cum îi fusese solicitat, o scrisoare în care menţionează emisiunile Antena 3, în care au fost difuzate stiri “comandate", scrie Evenimentul Zilei.

Publicitate

“Interesul public de a informa telespectatorii a fost viciat profund atât în cadrul materialelor care au apărut, dar şi a celor care nu au mai apărut, cât şi prin prisma existenţei posibilităţii ca unele materiale să apară în viitorul apropiat prin filtrul liniei editoriale care mi-a fost trasată şi care a alterat profund şi iremediabil dreptul constituţional la o informare corectă şi echilibrată a telespectatorilor."

"Prin contractul pe care Intact Media Group mi l-a impus prin semnaturile celor doi directori, eu, în calitate de coordonator al Departamentului de Investigaţii, urmam să fiu tranformat într-o simplă unealtă a intereselor politice şi de afaceri ale patronatului (asa după cum se poate vedea din modul în care directorul general, domnul Codruţ Şereş, se raporta la companiile care nu aveau publicitate sau cu care aveau un diferend juridic ori la oponenţii politici ai d-lui Dan Voiculescu", scrie Negrea în documentul adresat Consiliului.

Iată câteva fragmene din scrisoarea lui Stelian Negrea:

  • Un prim exemplu de ingerinta editoriala a constituit-o solicitarea expresa venita din partea conducerii Intact Media Group de strangere de orice fel de informatii despre compania RCS&RDS - cu care Antena TV Group (care are aceeasi actionari ca si Intact Media Group) se afla intr-un diferend juridic pe care sa le convertim in articole de presa care sa apara in toate mediile print, online si tv ale Intact Media Group.
  • O alta ingerinta editoriala o constituie solicitarea conducerii Intact Media Group de a furniza in mod constant informatii despre doamna Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, care sa fie convertite apoi in materiale de presa care fie au aparut deja, fie urmau sa apara in mediile prin, online si tv ale trustului de presa. In mai multe discutii si sedinte redactionale cu directorul general al Intact Media Group, dl. Codrut Seres, mi-a fost indicata ca unul dintre subiectele principale ale Departamentului de Investigatii al Intact Media Group Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea.
  • O alta ingerinta editoriala care se inscrie in linia editoriala trasata de conducerea Intact Media Group de furnizare de informatii constante despre oponentii politici ai aliantei politice din care face parte domnul Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, este discutarea in cadrul emisiunii “Se intampla in Romania" din data de 22.03.2011 ora 11.00 a unor informatii legate de faptul ca o parte a firmelor care au castigat licitatii publice de la Centrala Nucleara de la Cernavoda au sponsorizat partidul de guvernamant in 2009 sau in anii precedenti. In nici un moment, conducerea Intact Media Group nu ne-a solicitat sa facem publice informatii despre faptul ca o parte din aceste firme au avut contracte de sponsorizare in anii anteriori si cu PNL si PSD, partide politice care formeaza o alianta politica cu patronul trustului Intact, domnul Dan Voiculescu, ceea ce ar fi permis o informare corecta a telespectatorilor.
  • Un alt exemplu de cenzura se refera la interdictia expresa enuntata de catre directorul general al Intact Media Group, Codrut Seres, ca Departamentul de Investigatii sa realizeze anchete sau alte materiale jurnalistice despre vicepresedintele Senatului, domnul Dan Voiculescu, patronul trustului Intact si unul dintre liderii USL.
  • O alta ingerinta editoriala se refera la solicitarea conducerii trustului Intact de a strange informatii despre licitatiile primarului sectorului 2 Neculai Ontanu, de la PDL, dar in nici o alta imprejurare nu mi s-au solicitat informatii despre primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, PNL, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, PC, Marian Vanghelie, PSD sau despre primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, semn ca politica editoriala a Departamentului de Investigatii trebuia sa urmeze linia editoriala generala a trustului Intact prin care erau atacati intr-o majoritate covarsitoare primari si oameni politici ai PDL si erau prezentati intr-o lumina favorabila primari ai aliantei politice de opozitie USL, din care face parte si domnul Dan Voiculescu, patronul trustului Intact.

Articolul complet, în Evenimentul zilei.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornel cornel
    Intact nu s-a "transformat"...asa a fost gandit trustul de la bun inceput: propaganda politica si daca se poate sa faca si bani
  • ella ella
    Stelik draga, acesta a fost cantecul tau de lebada. Slabutz. Dupa ce ai stat ani de zile ambuscat in trustul infamului mogul, incasand cel mai mare salariu de la Financiarul si avand regim privilegiat (dadeai pe la redactie cand si cand), dupa ce ai incercat zadarnic sa urci in ierarhie (ooops! se pare ca ai uitat ca intr-o prima faza trageai tare sa fii redactor sef la fantomatica TV de business a mogulului), dupa ce ai scris fara nicio tresarire deontologica zeci de delatiuni neprobate despre diversi polticieni (Udrea era cap de lista, dar nu ca asa ti se cerea, ci pentru ca despre ea iti dadeau materiale baietii de la pravalia de unde iei solda), PAC! te-ai trezit deontolog. Cool, Stelik, cool. Te-ai ingropat. Nu pentru ca ticalosia nu se rasplateste in Romania, ci pentru ca esti atat de CRETIN incat ai executat ordinele fara nicio finetze, din topor. SLAB. Esti concediat draga Stelik. Scoate-ti shepcutza si marsh la munk pe santierele patriei. Nu esti bun de ofitzer baiete.
  • vasi vasi
    Nu am nici un dubiu ca asa stau lucrurile!!!Se vede clar seara de seara cit se ostenesc Badea &company sa il infiereze pe Basescu!!Nu este seara sa nu fie "spumanti"!!
    Asta nu o fac din proprie initiativa ,nici de ei nu e usor!Daca acest Voiculescu era ''usa de biserica" mai ziceam!Felicitari ziaristului pentru curaj!!
  • mihai craiu mihai craiu
    nu Farfuridi.Am iesit acum doar in apararea lui Stelian Negrea pe care -l blameaza toti si pe care Voiculescu il ameninta cu un proces.Stai linistit,de smantanit smantanea Voiculescu ca sa -si plateasca postaciimai ales aceia care de barbati ce sunt nu si dau numele
  • Bebe Bebe
    eh... ce e si mai trist e ca toti patronii de presa procedeaza la fel, putini sunt insa cei care sunt aratati cu degetul... frumusetea este ca nu exista presa libera nicaieri in lume, fiti obiectivi, deschideti bine ochii si folositi-va creierasul
  • Farfuridi Farfuridi
    Pai si daca stiai de atat amar de vreme de practicile astea vecine cu penalul, de ce ai tacut ? Mai ales ca aveai si probe ? Smantaneai si tu ceva cum zice lumea prin oras ? Sau ceea ce nu ti se parea pe vremuri condamnabil a devenit abia acum ?
  • mihai craiu mihai craiu
    Daca se indoieste cineva de adevarurile spuse de Stelian Negrea in legatura cu politicile editoriale ale lui Dan Voiculescu si trustul INtact sau despre dovezi in sprijinul acestor afirmatii ma puteti intreba pe mine.Mentionez ca nu-l cunosc pe Stelian Negrea.
    Mentionez ca am un interes contrar lui Dan Voiculescu deci sunt un om subiectiv dar ghinion pentru el am si probe.Cred ca nimeni nu se indoieste ca timp de trei ani nu am iesit in presa cu ceva impotriva lui Voiculescu.Vreau doar sa demontez minciunile lui si amenintarile la adresa lui Negrea..Nu cunosc interesele lui Negrea si nu ma asociez cu nici una din actiunile lui.Vorbesc strict despre aceasta speta...Voiculescu stia, comanda, superviza in mod direct si conducea nemijlocit politica editoriala a trustului cand eu eram acolo.De ce ar face altfel acum?
  • cris cris
    Intrebare: de ce a fost ales fix el?aia de la intact nu cumva l-au ales pe niste crietrii, nu stiau trecutul lui, la ce se preteaza? Daca-l stiau deontolog nu ii cereau asa ceva...A se scuti!
  • fabula cu stelica fabula cu stelica
    Stelica, colegii tai ziaristi ori te vor considera regele deontologiei, alaturi de Tolontan si Mircea Toma, ori te vor considera un lingau oportunist care, nemultumit, vrea sa se razbune.
    Sa fii sigur ca vei ramane cu una dintre cele doua variante.
    Eu am ales deja unde te clasez.
  • tavi tavi
    Din emisiunile Oanei Stancu ne dam seama de ce era ,,vizata`` Udrea. La cate ilegalitati a facut ne mira un demers jurnalistic care are ca tema afacerile ei? Asta e ingerinta editoriala?
  • emil emil
    :)) Numai tampenii spune omul asta!! In plus, are o gandire cam ciudata si intortocheata, rupta de realitate. El nici macar dupa atata timp nu intelege ca nu poate vorbi ca persoana fizica, Stelian Negrea domiciliat in Bucuresti pe dreapta, atata vreme cat contractul sau era unul pe persoana juridica. Daca nu un control medical, macar niste cursuri de antreprenoriat si tot i-ar fi de folos.
  • vlad vlad
    De ce am impresia ca o sa se mute laB 1?
  • Moromete Moromete
    Nu prea urmaresc emisiunile Antenelor ( sunt fan PRO TV ) dar mi se pare cam suspecta brusca trezire a constiintei acestui individ care acum musca -cum se zice - mina care i-a dat o piine ( si,dupa cum am citit,una buna !!! ) ani de zile !

Trimite un comentariu

sus