Skip to main content

ULTIMA ORĂ Ştirile de la ora 17.00 nu mai au voie ziua. Interzis la crime, violuri şi mutilări

 

Posturile de televiziune nu mai au voie să difuzeze imagini de la locul tragediilor atunci cand e vorba de sinucideri, crime si multilari, a hotărât astăzi CNA.

Publicitate

Mai mult decât atât, informaţiile despre aceste tragedii pot fi difuzate doar după ora 22.00. În urma acestei decizii cele mai afectate vor fi jurnalele de ştiri de la ora 17.00.

Această decizie este impusă prin modificarea articolului 17 din Codul Audiovizualului. Hotărârea va intra în viguare după apariţia legii în Monitorul Oficial. Mâine Consiliul va trimite documentul la Monitorul Oficial.

“În acest fel protejăm demnitatea şi imaginea victimei şi a familiei mai ales atunci când e vorba de un copil sau de un adolescent”, a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • numescu numescu
    vigUare :)))) analfabeti!
  • Atentie Atentie
    Serios cat de greu e sa iti blochezi televizorul din meniu pentru copii. Modifica legile asa cum vor ei. Si voi si aplaudati ca niste roboti! BTW in legatura cu copiii care sunt lasa-ti la televizor, credeti ca desenele sunt bune pentru ei?Sunt la fel de violente ca si stirile. NU, DESENE VIOLENTE, DA, STIRI!
  • DanielX DanielX
    am mancat ceva litere, imi cer scuze.
  • DanielX DanielX
    Cat de ciudat, v-ati dorit libertatea presei iar acum aruncati cu ea in noroi. Domnilor...

    Cine va pune sa va uitati la stirile de la ora 5? Crede-ti ca alternativa sta in mainile alcuiva? IMPORTANTA este alegere. Sa inteleg ca optati pentru a nu alege la ce sa va uitati. Foarte prost.

    Stirile de la ora 5 sunt, cu adevarat, departe de jurnalism. Doar crime, violuri, sinucideri si fapte de-a dreptul nesemnificative, care doar urmarite de persoane "low iq" prind viata. Insa nimeni nu forteaza nimic. De fapt, va revoltati impotriva societii romanesti. O alta mancare de peste.

    SIGURANTA COPIILOR

    Niciun copil nu este marcat pe viata de o asemenea stire. Orice "bebelus" capabil sa intelega stirile de la ora 5 a "inteles" deja conceptul rau-facator - crima, viol, samd. Impotriva a ce va revoltati? Impotriva unor programe pe care NU sunteti obligati sa le urmariti? Si care, in fond, nu portretizeaza decat o Romanie in delir?

    Ce mod ciudat de a sustine. A interpreta nu inseamna a explica. Prima lege a oricarei ratiuni. Va salut. DanielX

    >> Petrisor, de ce nu faci precizarile de rigoare?...
    N
  • mariusf mariusf
    “comunismul a murit, dar spiritul a ramas in tara” trist…:(

    Andrei nu asta est trist ci lipsa ta civica si de cultura. lipsa de idealism, de a deveni mai bun, mai puternic prin ceea ce cunosti.
  • mariusf mariusf
    @ciprian intr-o societate matura as tinde sa acord credit spuselor tale, dar societatea Romaneasca este inca una tanara, una in care plaseaza valorile in Becali, Salam, Adi Minune....

    Imi vei spune ca reglementarea privind stirile cu caracter violent incalca legea fundamentala. eu as spune ca dimpotriva va naste jurnalisti adevarati, care stiu sa faca o stire. Daca nici generatia tanara nu doreste o verticala, un cod principial dupa care sa se ghideze inseamna ca aceste reglemntari sunt recomandate. STOP Stiri 17, Observator 16 si altor stiri de caracter asemanator. Ciprian, sa-ti fie rusine! ori lucrezi intr-un trust TV ori calitatea ta ca si individ este negativa!
  • mariusf mariusf
    andrei legea fndamentala nu se incalca avand in vedere ca se reglementeaza printr-o lege. in general stirile trebuie sa cuprinda stiri de INTERES GENERAL iar o crima sau mai multe nu cred ca intereseaza populatia ca si informae evident. nu confunda libertatea de exprimare cu jurnalismul practicat la noi de toate tv-urile romanesti!
  • Ciprian Ciprian
    Ce sa spun!!? Tztztztz..tu n-ai vazut crime sau filme violente la TV cand erai mica?!...e usor sa delegi responsabilitati, sa zici ca altcineva e de vina, daca-ti ramane copilul "marcat" pe viata! Where is the parent act?!..adica, ce..copilul nu trebuie sa stie ca lucrurile astea se intampla?!?
  • Ciprian Ciprian
    Nu este nici un "semn de normalitate"! Dimpotriva, este un semn de anormalitate, o ingradire a dreptului la libera exprimare! Stirile de la ora 5 sau manelele imi repugna...dar, mama..dracului e cineva sa le interzica sau sa-ti spuna ce e bine, ce e rau?..ce e "normal" sau "anormal"??wtf!..si nu=mi vine sa cred cati sunt de acord cu asta! Luati exemplul Americii...acum cateva zile, Curtea Suprema de Justitie a respins o lege a statului California (care interzicea comercializarea jocurilor pe comp prea violente)..pe motivul...?!..ia ghiciti..ca incalca primul amendament..ca si alea-s libera exprimare!
  • Ioana Ioana
    Te-ai gandit ca uneori cei mici cand sunt lasati 5 minute singuri, la tv, la desene animate, pot schimba canalul la stirile astea si sa ramana marcati pe viata?
  • lilly lilly
    Recititi, rogu-va, articolul6 din Legea 30, ce raspunde-ntradevar legilor firesti, normale.(All avaible).
  • andrei andrei
    nu ti.a interzis nimeni nimic. ti le.a mutat doar dupa ora 22.00 adica bulina 15. mi se pare o masura logica.
  • andrei andrei
    Si cu ce va deranja acea emisiune? Unde este libertatea de exprimare garantata de Constitutie? Daca nu sunteti de acord cu acea emisiune, pur si simplu nu va uitati!
  • andrei andrei
    Este abuziv pentru ca cu ce drept imi poate interzice cineva libertatea mea de exprimare.

    Iata ce spune Constitutia Romaniei:
    ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
    (1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
    (2) Cenzura de orice fel este interzisa.
    (3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
    (4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
    (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
    (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
    (7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
    (8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege
  • andrei andrei
    Iata ca CNA sau "Comitetul National al Agresiunii" a lovit din nou! Interzice libertatea de exprimare a unei persoane private. Este si mai trist ca publicul "educat" lauda initiativa.

    Tin sa aduc amine: oricat de violente, neplacute ar fi aceste stiri pentru unii, acestia nu sunt obligati sa le vada. Este pur si simplu alegerea fiecaruia. Cablul TV nu este obligatoriu, iar urmarirea unui post de televiziune sau emisiune nici atat!

    "comunismul a murit, dar spiritul a ramas in tara" trist...:(

Trimite un comentariu

sus