Skip to main content

18 iulie: GSP TV "la liber", un "mini-şantaj" mediatic, spun cabliştii

 

Includerea postului GSP TV printre cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu e un lucru bun, însă lucrurile s-au desfăşurat "suspect de intempestiv", a declarat pentru EVZ Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), adăugând că postul de sport al trustului Intact a recurs la un "mini-şantaj" mediatic pentru a-şi atinge scopurile.

Publicitate

Este vorba de campania prin care GSP TV le sugerează privitorilor să le ceară operatorilor lor de cablu să includă postul în grilă şi care, potrivit lui Petric, a fost demarată înainte de 1 iulie, dată la care GSP TV a devenit liber la retransmisie.

Petric: "Relaţia dintre Antene şi operatorii de cablu a fost întotdeauna una foarte agresivă. În ultimul an, nu s-au dat acorduri pentru Antena 1 şi Antena 3 (libere la retransmisie, n.red.) fără acordurile pentru Antena 2 şi Antena 4 (contra cost, n.red.)".


GSP TV "la liber", un "mini-şantaj" mediatic

Directorul executiv al IAB România, Ionuţ Oprea, şi-a anunţat retragerea din această funcţie, dar ramane membru in Consiliul Director al asociatiei ce reuneste principalele companii din domeniul publicitatii online - regii, agentii, furnizori de servicii si publisheri, scriu Hotnews şi Daily Business.

Viitorul director executiv urmeaza sa fie ales de Consiliul Director in conformitate cu noul statut al asociatiei votat la adunarea generala de joi.
Ionut Oprea se retrage din functia de director executiv IAB Romania
Ionut Oprea se retrage de la conducerea IAB

The Economist a lansat o amplă dezbatere despre rolul noilor tehnologii în evoluţia presei. Susţinătorul internetului crede că acesta nu a făcut decât să democratizeze presa, în timp ce combatantul e de părere că noile tehnologii au afectat bunul mers al meseriei, notează Adevărul.

În plin scandal al grupului News Corporation, condus de magnatul Rupert Murdoch, publicaţia The Economist lansează, dintr-o pură coincidenţă, o dezbatere despre cum a transformat internetul presa scrisă şi meseria de jurnalist.
Internetul, prietenul sau duşmanul jurnalismului?

Prima TV lansează în această seară, la 20.30, emisiunea Academia lui Horia, anunţă Evenimentul zilei.
"Academia lui Horia" debutează cu emoţii şi orgolii

Rebekah Brooks, fosta directoare a News International, filiala britanica a grupului Murdoch, a fost eliberata pe cautiune, dupa 12 ore de audieri, anunta AFP, citată de Hotnews. Ea a fost arestata duminica dupa-amiaza de politia londoneza in scandalul interceptarilor telefonice ilegale.

La miezul noptii, femeia a fost eliberata pe cautiune pana la convocarea sa intr-un comisariat din Londra la sfarsitul lui octombrie", potrivit comunicatului politiei.
Scandalul interceptarilor telefonice: Rebekah Brooks a fost eliberata pe cautiune

Actorul britanic Jude Law a dat in judecata tabloidul The Sun, parte a grupului de presa controlat de magnatul Rupert Murdoch, acuzand aceasta publicatie ca i-a interceptat convorbirile telefonice pentru a obtine informatii despre viata lui privata, scrie Daily Business.
Jude Law a dat in judecata The Sun, acuzand tabloidul de interceptarea convorbirilor telefonice

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei andrei
    nu ai habar despre ce vorbesti... gsptv ul a fost mereu peste digisport si uneori peste sport.ro. au avut audiente praf, doar dupa ce i-a scos rds ul din grila ca erau doar pe dolce. informeaza te inainte de a deschide gura.
  • musselwhite musselwhite
    CNA ar trebui sa considere liga 1 eveniment de interes national .astfel sa aiba acces la el toti cetatenii acestei tari . Solutie sistem pay per view . cine retransmite nu e treaba cetateanului . toti sa plateasca la fel pentru aceiasi calitate. dar nu , miticii vor numai sa ciuguleasca...nimeni nu plange pe umerii nimanui , numai "ca ca de obicei" cei multi si amariti platesc : lacomia miticilor , monopolul rcs etc . pana cand ?
  • eu eu
    In razboiul cablisti-televiziuni, eu nu as plange prea tare pe umarul cablistilor.
    Stiu direct de la sursa ce bani se castiga din cablu si cat de mare e cota de bani la negru, mai ales la retelele terestre.
  • mad79 mad79
    eu ca abonat RCS din Sibiu,n-as vrea sa vad tomberonul tv,numit GSP,in grila!!!!!!!!
  • mitik mitik
    eu ca abonat rcs din bucuresti as dori sa adauge gsp in grila. dar sa termine si antena procesele cu rcs.
  • contra contra
    Nu e ceva tipic romanesc? Il obligi pe cablist sa retransmita o chestie, iar el tot e obligat sa ceara acordul, ca sa il poata retransmite?
    Mai mult, daca eu sunt cablist si sunt obligat sa te retransmit, cum poti refuza sa imi dai acordul, pana cand "cumpar" ceva de la tine???
  • Lucian Lucian
    Oricum pe BOOM TV nu e bagat GSP TV . Nici pe DIGI .
  • musselwhite musselwhite
    o solutie pentru starpirea acestor mizerii este ca CNA SA NU MAI CEARA ACORDURI PENTRU PROGRAMELE INCLUSE IN MUST CARRY.
  • musselwhite musselwhite
    Nu numai ANTENA profita de principiul must carry . Pentru orice program(inclusiv din must carry)cablistul trebuie sa obtina un acord de retransmisie de la postul respectiv -fara acest acord cna nu-i elibereaza avizul de retransmisie deci nu poate functiona . asa ca ANTENA ,inca din 2008 , conditioneza cablistii sa preia pe bani multi A2 si Euforia pentru a obtine acorduri ptr A1 si A3(din must carry).ProTv face la fel . Dl. Patric stia de acest lucru de la inceput . la fel si dl. Popescu cna. ABIA ASTEPT CA RCS-RDS sa bage un program propriu (10 TV , DIGI) in must carry astfel incat nici un cablist din romania sa nu mai poata obtine avizul cna deci rcs sa ramana singurul operator de cablu .
  • Adrian C Adrian C
    Acel top include doar posturile la liber pe satelit, din acest motiv intrand si posturi dubioase precum Mynele,Neptun,Alpha,Party TV etc
  • redactora-sefa-adjuncta redactora-sefa-adjuncta
    Iata acum dezvaluit ceea ce a stat in spatele strigaturii lui Becali "Petrica da pe GSP!".
    Becali vroia sa zica: "Petric, difuzeaza GSP-ul!"
    Dar cum Becali are la fel de multa scoala precum cei ce scriu la un anumit site, iar limba e un organism viu, a iesit: "Petrica, da pe GSP!"
    Dixit.
  • geo geo
    GSP TV NU cred ca a ocupat niciodata locul 13 în audienţe, în ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă, cum sustine nu stiu ce companie care a facut masuratoarea asta. A fost difuzat pina de curind de o singura companie de cablu si, totdeauna, in masuratorile efectuate a fost sub Digisport, Sport.ro si alte cel putin 15 - 20 de televiziuni...

Trimite un comentariu

sus