Skip to main content

29 iulie: Prezentatorul Orei de Ştiri de la TVR 2, suspendat pentru comentarii considerate rasiste

 

Prezentatorul Orei de Ştiri de la TVR 2, Lucian Pîrvoiu, a fost sancţionat după ce a făcut comentarii cu tentă rasistă în cadrul unei dezbateri difuzate ieri seară de postul public, notează Evenimentul zilei, HotNews şi Mediafax.

Publicitate

Jurnalistul s-a referit la locuitorii cartierului Ferentari folosind sintagme de genul "furatul de portofele" şi "trasul în venă".
Tema dezbaterii de la Ora de Ştiri a fost evenimentul organizat de Ambasada Marii Britanii în Ferentari, pentru a marca numărătoarea inversă până la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

"Ambasadorul Marii Britanii spunea că a descoperit în Ferentari spiritul olimpic. Să fim serioşi, spiritul olimpic la ce? La furat de portofele, la tras în venă?", a afirmat Pîrvoiu.
Lucian Pîrvoiu va rămâne suspendat de la pupitrul ştirilor TVR 2 până la concluzia Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR, sesizată în acest caz.

Ziarul Puterea s-a relansat ieri, la un an şi trei luni de la apariţie, într-un nou format, atât printat cât şi online, scrie DailyBusiness.ro.

Cu un layout mai mic, Dan Bucura, noul redactor-şef al cotidianului Puterea, arată într-un editorial că ediţia printată va avea "noi pagini tematice". De asemenea, varianta online a publicaţiei a fost modificată.

"Ca pentru fiecare ziar din România, apariţia crizei economice a fost probabil răul maxim. De-asta piaţa media şi-a subţiat vizibil rândurile", susţine Bucura, în acelaşi editorial.
De asemenea, acesta a negat zvonurile de închidere a publicaţiei.
Ziarul Puterea, relansat. Bucura neagă zvonurile de închidere a publicaţiei

Două noi cursuri dezvoltate în cadrul proiectului Media School, desfăşurat de Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România (UAPR), Asociaţia Romană pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA) şi BRAT, vor avea loc în perioada 16 septembrie 2011 - 10 decembrie., scrie HotNews.ro. 25 de persoane pot participa la primul curs, "Basic Knowledge", aflat la a treia ediţie şi care oferă începătorilor cunoştinţe teoretice şi activităţi practice legate de conceptele de bază a unui job în mass-media, în cadrul agenţiilor de publicitate, agenţiilor de media şi departamentelor de marketing şi publicitate a furnizorilor şi producătorilor.
Pe scurt: Două noi cursuri la Media School

Episoadele noi din cele mai populare seriale difuzate de canalul de televiziune american Fox vor fi disponibile numai clienţilor care plătesc pentru conţinuturile TV ale postului şi numai pe o perioadă de opt zile, scrie Mediafax.
Din 15 august, noi episoade din seriale precum "Family Guy", "Glee" sau "Familia Simpson" nu vor mai fi disponibile gratuit pe site-ul Fox.com şi pe platforma Hulu a doua zi după ce au fost difuzate la TV, informează c21media.net.
Fox restricţionează accesul online la serialele sale

Valoarea totală a tranzacţiilor pe piaţa media mondială a punctat o creştere de 67% în primul semestru al anului în curs (S1 2011) faţă de a doua jumătate a anului trecut, ajungând până la 28,9 miliarde de dolari, scrie Fin.ro, care citează cel mai recent raport al Berkery Noyes. Mai mult, se constată şi creşterea volumului tranzacţiilor totale de la 536 înregistrate în S2 2010 până la 644 în S1 2011, un plus de 14%.

Segmentul Internet Media a generat cel mai mare interes pentru cumpărători, cu o creştere de 37% a volumului de tranzacţii. Astfel, Internet Media a „parafat” în prima jumătate a anului 250 de tranzacţii, cu 68 mai multe faţă de a doua jumătate a anului trecut.
Tranzacţiile din industria media au ajuns la 28,9 mld. USD, +67% faţă de semestrul anterior

Sursa foto: EVZ.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • trustman trustman
    cand vor invata romanii diferenta intre rasa si etnie? intre comentarii rasiste si xenofobe?

    cat despre domnul in cauza, suspendarea e bine venita. poate un alt job, decat cel de ziarist ar fi si mai bine venit.
  • figu figu
    eu unul dupa ce am vazut materialul acela ,n-as avea curaj nici ziua sa trec pe acolo.Nu e parvoiu vreun simpatic dar aici are MARE dreptate. Lasati baiatul in pace.Ser sa fie judecat cinstit.oare membrii comisiei ar trimite copii pe la .......olimpicii aia prin cartier?
  • Obs. Obs.
    ...............
  • mariu mariu
    mie imi place sa le zic TIGANI adica pe numele lor. Nu e o jignire. :))
  • Roro Roro
    Pirvoiu nu a fost rasist,a fost realist.Sa-i ia acasa cei revoltati,pe dragutii de indieni.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Unde e rasismul? Furtul de portofele e al unei rase? Bagatul in vena? Dupa mine, singura greseala a fost ca nu a spus ca ambasadorul Marii Britanii a dat dovada de infantilism, prostie sau nesimtire, lipsa de diplomatie daca a dus un eveniment ca JO in Ferentari! Daca nu e prost fara speranta, e jigodie fara frontiere, facind o gluma idioata! Iar Pirvoiu chiar nu are nicio vina, de vina sunt cei care se gindesc aiurea, ca hotii si drogatii sunt tigani. Altfel cum ar fi ajuns la rasism?
  • Horea Horea
    Dar pe Dana Grecu, de ce n-o sanctioneaza nimeni?
    Da, "Toata lumea vrea corectitudine."
  • explozivnews explozivnews
    Pai si nu e normal sa il sanctioneze? Toata lumea vrea corectitudine.
  • Horea Horea
    Asta-i culmea!
    Cum subliniaza cineva cate un ADEVAR,cum se trezeste cineva (dar cine, de fapt?) sa-l sanctioneze!
    "Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR", mai bine s-ar ocupa de vastele afaceri ale presedintelui-director general al TVR si de corectitudinea angajarii unor persoane in aceasta institutie (vezi si cazul pensionarei Culcer!).

Trimite un comentariu

sus