Skip to main content

Răzvan Ionescu, înapoi la Patriciu: “Voi coordona editorial toate produsele Adevărul”

 

După un an de la plecarea din Adevărul Holding, Răzvan Ionescu revine în grup.

Publicitate

Voi coordona editorial toate produsele Adevărul, pe print şi online”, a declarat Răzvan Ionescu pentru paginademedia.ro.

Când începe munca noul director editorial, în continuare:

Răzvan Ionescu a plecat de la Adevărul Holding în august 2010, dintr-o poziţie executivă - Director al diviziei online, după ce, anterior a fost directorul divizie reviste şi internaţional.

De ce s-a întors?

Răzvan Ionescu:

“E o provocare interesantă. Mi-era dor de zona editorială şi voi avea mult de muncă aici”.

“Unul dintre avantaje este că voi lucra cu mulţi oameni cu care am lucrat în trecut.”

Până la Adevărul Holding, Răzvan Ionescu a condus editorial titlurile TVmania, Jurnalul NaţionalEvenimentul zilei şi, pentru o scurtă perioadă, Cotidianul.

Prima zi a lui Răzvan Ionescu în noua poziţie de director editorial Adevărul Holding va fi 18 iulie.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nick Nick
    Este cel mai lung cometariu pe care l-am citit vreodata..., la un moment datr am avut impresia ca e un articol.
    Interesant!
  • cubanezu_cu_havana cubanezu_cu_havana
    da.
    nici viitorul nu mai e ce-a fost...
    :P
  • publicitarul publicitarul
    nu, in romania inca nu s-a legalizat casatoria intre gay
  • AngelRust AngelRust
    Asta e dovada clara a faptului ca ceea ce parea dor un zvon, e o realitate: din toamna se intoarce Orneteanu la Adevarul. In al 13-lea ceas patriciu incearca sa repare jucaria
  • eu eu
    Proasta decizie, Peter Imre. Important este sa ti dai seama ca alegerea facuta e una gresita, in timp cit mai scurt. Ionescu e baiatul frumos si atit. Eu ii dau 6 luni maxim. Stiu ce a facut, de unde vine si cum a dat-o de gard de fiecare data.
  • ehehe ehehe
    @paparazzo. daca s-a vazut cu Adamescu, s-o fi vazut mai curand pentru Romania libera, nu pentru Catavencu. De unde stii?
  • anca dandescu anca dandescu
    E adevarat ca Razvan Ionescu s-a insurat?
  • Sobolanul Vesel Sobolanul Vesel
    Halpert n-a ras in viata lui, de unde sa aiba baiatul asta umor sa conduca Academia Catavencu? Iar de la Adevarul nici femeile de serviciu nu l-ar urma!
  • E Berdap E Berdap
    Prin revenirea lui Răzvan Ionescu,Adevărul a ajuns în situţia ingrată de a urma calea bătătorită de Ziua,Gardianul,Cotidianul, Business Standard si oarecum Gândul. Nu sunt departe cei de la EVZ şi, în aceste condiţii noi cu Ionescu, nu-i departe nici Adevărul !

    Răzvan Ionescu este incapabil să-şi depăşească umila condiţie de prestator de texte de tip TV Mania, fiind grav deformat în gândire şi în prestanţa jurnalistică de această limitare drastică şi dramatică. În plus, are sechele severe post-sport. Pe care alții care au trecut pe la o onrabilă secție de sport nu le au.

    Cu cele două mari neajunsuri va face ceea ce a făcut şi la EVZ pe care l-a adus unde l-a adus şi în alte locuri. Să nu uităm că termenii de comunicare ai despărţilor sale de locurile de muncă - fie şi doar ultimele trei - au fost unii din spectrul eleganţei. Adevărul, însă ...

    Dacă luăm numai ce e acum la EVZ, şi vom avea deja imaginea a aceea va fi în curând Adevărul. Toată lumea ştie cum şi de ce a plecat, de fapt Ionescu, de la EVZ şi, la fel de la Adevărul.

    Cotidianul a avut inteligenţa să scape de el înainte de şase luni.

    În mod normal după trei luni şi Patriciu ar trebui să pună piciorul în prag, peste capul lui Imre.

    Şi toamna să îl apuce pe Ionescu pe liber.

    Este aproape exact aceeaşi perioadă de prestare la Cotidianul.

    La EVZ sub nefericita lui şefie, a fost la un moment dat o creştere de tiraj, dar numai şi numai la operaţiunea de rebrenduire din iunie-iulie 2005, operaţiune care a costat enorm. Operaţiunea directă de rebrenduire a costat enorm, dar la aceasta se adaugă prosteala pe care le-a tras-o ringierilor Răzvănache, prin plimbările dese pe unde nici cu gândul nu gândeai ca să vadă ... ha, ha, ha !, cum arată ziarele de pe acolo. La de braţetă cu domnişoara Cosmina. Când îl căutai pe Ionescu era plecat, ziarul fiind făcut de Gregoar. Ecrivan !!! Spre bucuruia amândurora. Unul că era şef plin , fie şi măcar neoficial și pe durate scurte, recte Gregoar, ălălalt, vai de lume, că era pe cocaluri mâncând banii papagalilor de la Ringier.

    Pe cât punem pariu că şi lui Imre îi va cere bani să se ducă să vadă ziarele din străinătate, ca să știe cum poziționează Adevărul,iar la întoarcere să-i pună pe masă nişte deconturi așa de miciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...

    Uzând de bani cu nemiluita aproape orice papagal poate crește tirajul, audiența. Cu ce costuri, însă ???

    Cel mai crud exemplu despre limitările dramatice de ordin profesional ale lui Ionescu este episodul Monica Macovei - beată la Costinești. Nu înghit deloc personajul Macovei, dar acela a fost cred cel mai mare gunoi de presă. Ionescu era redactor-șef !

    Uitaţi-vă doar la cât şi cum vorbeşte când mai aterizează pe la televiziuni şi vă veţi da seama că are aer curat, de munte, în cap. Şi un junior dintre-o redacţie fără pretenții s-ar putea exprima mai coerent şi mai ales mai articulat decât Ionescu. E de-o puținătate a ideilor cum greu mi-a fost dat să văd.

    Despre nivelul lui vorbesc înseși arhivele EVZ, ... citiți-i ”editorialele”, un fel de compuneri de tip clasa a III-a seral, pe care le scria ca REDACTOR ȘEF. Ls un moment dat, din cauza bășcăliilor care se întețiseră la apariția scrijeliturilor lui, a fost ”rugat” să NU mai publice ceva.

    Și acum sunt păstrate manuscrisele cu ”editorialele” lui, pe care corectura muncea ca la ocnă. Texte mai pline de roșu nu au existat în istoria EVZ.

    Habar nu are - e Lemn Tănase ! - economie, externe, politică sau investigaţii. E lemn ! Mai ştie câte ceva de prin social şi aia vag !

    Înfloreşte însă la subiecte mondene. Deh, contaminare de la jumătatea de alături, dacă or mai fi “vecini”.

    E un fel de Bâtă de Veneţia ! Dacă nu e din zona şorţuleţelor, sau a vreunui tip ascuns dar nu imposibil de favoruri, îmi e greu să îmi închipui cine îl ţine în braţe şi cine îl tot aduce în poziţii-cheie în pofida rezultatelor pe care le-a lăsat după el.

    Un demnitar de la vârful puterii actuale a fost în pragul infractului când a a aflat că Ionescu fusese ”despărţit” de Cotidianul în 2 septembrie 2008. Se apropiau campaniile electorale, iar omul care o recepționase era devastat de vestea cumplită !!!

    Şi totuşi: să aibă legătură numirea lui Ionescu la Adevărul cu tot mai evidenta reorientare a Conului Dinu către actualul vârf de putere ?

    Cum se poate explica altfel RE - aducerea lui decât astfel, readucere după ce fusese practic dat afară prin numirea teoretică și desigur în batjocură, ca șef la on-line ?

    Adică acum un an mai era bun, dar acum același om e bun ?

    Adică atunci, acum un an, a plecat de la Adevărul de competent ce era și acum l-au adus pentru că e ȘI mai competent ?

    Nu mă pot abține: Vă dați seama că Ionescu a ajuns și DIRECTORUL EDITORIAL al ... Cațavencilor ??? Ionescu, șef ȘI peste Cațavencii ???

    Viaţa se răzbună: după ce a fost "plecat" de la Cotidianul şefit pe atunci de Doru Buşcu, prin această din urmă mutare, Ionescu devine - într-un arc peste timp - şeful lui Buşcu. Vă daţi seama ? A ajuns Ionescu să coordoneze editorial (şi) Caţavencu ??? Se mai îndoia cineva că Apocalipsa nu vine ? A venit !

    P.S.

    @ Șobolanul trist: exact așa e precum l-ați descris, dar ați fost blând la final. De fapt e sub-sub mediocru. Da, amabilitatea este EXACT o cortină pentru acoperirea incompetenței. În plus, tot ca să fie considerat ce NU a fost, Nu este și NU VA FI VREODATĂ, jurnalist și manager editorial. e extrem de amabil la aprobarea cheltuielilor. Sigur, pe banii papagalilor de patroni. E o varză în capul lui între ziarul de calitate și tabloid de nu s-a văzut !

    @ Șobolanul vesel cred că e Răzvi de fapt, numai el se poate prefera pe sine în detrimentul unora precum CTP, EH etc. Cu acel caracter al său, CN chiar a făcut din EVZ un ziar. Ionescu l-a adus la stadiul de foaie subțirică. În conținut.

    @ Omar și @ Cubanezu: Și eu mi-am pus aceleași întrebări.

    @adjunct: de ce vă mai întrebați, sincer, chiar nu înțeleg de unde atâta îndoială.

    @manageru: Și eu mai caut un asemenea text. Dar sunt, sinistroșeniile acelea de papagal Cronică din redacție. Ar trebui predate la cursurile de jurnalistică și incluse în viitorul muezeu al ororilor jurnalismului de tranziție.

    @ difuzor: Esență de ... chintesență. Asta ați exprimat !

    @ all: Era să uit. Spune atât de frumos Mulțumesc pentru orice, că te face să simți vinovat. Ce vrea el să acopere cu această incontinență de Mulțumesc ?!
  • paparazzo paparazzo
    Interesant! Pe piata umbla vorba ca Halpert va prelua Academia CAtavencu si va lua vreo 15-16 oameni de la Adevarul. Adamestii sunt disperati dupa cum a iesit ultimul numar pe piata. Saptamana trecuta Halpert a fost vazut la negocieri cu Alexander Adamescu la terasa aqua din herastrau. miscari interesante pe piata...
  • sobolanul trist sobolanul trist
    Ce vorbesti 'sobolane vesel'? La ce e talentat Ionescu? La frecat menta prin redactie. Om care n-are decat ambalaj ca asta rar mi-a fost dat sa vad. Am lucrat cu el cateva luni si e jalnic, patetic chiar. Te tine in sedinte d-alea din care nu se alege nimic, iar la sedintele cu sefii lui intra cu parerea lui si iese cu a lor. Sigur ca e amabil si prietenos, ca asa isi mascheaza incompetenta. Daca s-ar da la careva, ar risca sa i se intample la fel si, din orice conflict, fie profesional sau uman, Ionescul ar iesi tavalit rau pentru ca pur si simplu este submediocrul perfect.
  • Sobolanul Vesel Sobolanul Vesel
    Razvan Ionescu e un om care stie sa se vanda bine: vorbeste coerent, se imbraca frumos si e prietenos. E destul de talentat si, chiar daca nu are reportaje, anchete sau interviuri in palmares e ca intelect si prezenta scenica mult peste predecesorul sau, prea fitosul Adrian Halpert. Va cuceri respectul colegilor pentru ca stie sa faca ziare, are foarte bune calitati de coordonare. Exemplul cel mai bun e transformarea pozitiva a EvZ dupa Nistorescu, ziar omorat acum de Claudiu Serban. E de preferat un facator de ziare unui personaj cunoscut, gen CTP, Hurezeanu, Dinescu etc care sunt gropari de ziare. Paradoxal, Razvan Ionescu are un CV impresionant care ar trebui sa nasca semne de intrebare: a fost redactor sef la JN, EvZ si Cotidianul, a condus ca red sef TV Mania, a fost director executiv la Intact, apoi sef la reviste si la web in ADH. E greu de crezut ca le stie asa de bine pe toate, lasa impresia ca e sef de profesie. Mai ales ca pe unde a trecut tirajele au cam luat-o la vale (e drept ca nu doar din vina lui, dar au luat-o)!
  • omar omar
    ma omor dupa treaba cu provocarea...mai rar asa cliseu prafuit. asa iti dai seama ca omu e creativ rau...iar asta cu coordonarea e si mai si...problema e ca sunt multi acolo care adora sa coordoneze. intre timp cine dracu mai munceste ca se darama sandramaua?
  • cubanezu_cu_havana cubanezu_cu_havana
    Liderii sunt de doua feluri: cei formali, numiti prin ordin sau functie, si cei informali, cei de care asculta lumea. Ce expertiza si ce argumente poate aduce dl. Ionescu in fata domnilor Cartianu, Borcan și Ghibutiu?
  • Lica Ciuvica Lica Ciuvica
    “E o provocare interesantă. Mi-era dor de zona editorială și voi avea mult de muncă aici”.
    Stai linistit, nu mai e mult de munca acolo. Sau stai, nu ti-a spus Imre ca e gata trustul? Isi da ultima suflare batrane, nu te amagi ca vei avea mult de munca acolo :)).

Trimite un comentariu

sus