Skip to main content

5 august: Sorin Ovidiu Vîntu, din nou cercetat

 

După 11 ani de la scandaloasa prăbuşire a FNI, procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului General au luat decizia de a redeschide cazul. Sorin Ovidiu Vîntu, fostul patron al grupului Realitatea Media, va fi cercetat pentru escrocheria FNI şi falimentarea Băncii Agricole, a Băncii Române de Scont şi a Bănci Religiilor, notează Adevărul, EVZ, Jurnalul Naţional şi Gândul.

Publicitate

Mai norocos a fost Nicolae Popa, fost preşedinte al Gelsor, cel care a reuşit să fenteze peste 10 ani autorităţile române şi şi-a văzut de viaţa sa în Indonezia, în luxoasa insulă Bali, întreţinut de însuşi Sorin Ovidiu Vîntu.

Odată extrădat în România, Popa a cerut redeschiderea dosarului FNI, unde are de executat o pedeapsă definitivă de 15 ani de închisoare.

Criza economică şi scăderea investiţiilor în publicitate au făcut ca instituţiile de presă să nu îşi mai poată ţine angajaţii, în timp ce agenţiile de PR duc lipsă de specialişti în comunicare. Astfel, cele din urmă au ieşit la "vânătoarea de jurnalişti". Din ce în ce mai mulţi oameni de presă părăsesc profesia în favoarea PR-ului, scrie DailyBusiness.ro într-o analiză.

Iar exemplele sunt multiple, de la cel al jurnalistei Mona Nicolici, vedeta Antenei 1, care după ce a prezentat jurnalele de ştiri ani la rând, a ales să devină PR pentru Petrom, până la jurnalişti de presă scrisă, din domeniul de business, precum Sorina Mihail, redactor la Capital, care a devenit recent angajată agenţiei The Practice, sau Roxana Grosu, fost editor la România Liberă, care lucrează acum pentru agenţia Pi2 PR.

"Oamenii care fac migraţia nu caută ceva facil, ci dezvoltarea în plus a abilităţilor lor de jurnalist. Rolul de om de PR presupune gândirea critică a unui jurnalist, încercarea de a anticipa unghiul interesant pentru jurnalist, colectarea de date/documentarea, ca cea a unui jurnalist" , a afirmat Crenguţa Roşu.

PR-ul, refugiul jurnaliştilor. Ce provocări implică noua meserie

Sala Palatului din Bucureşti este ultima „redută“ cucerită de o parte dintre aspiranţii la trofeul „X-Factor“, în cea de-a doua etapă a concursului. Ei luptă pentru marele premiu în valoare de 200.000 de euro, scrie Adevărul.

Peste 200 de voci au participat timp de patru zile la audiţiile „X-Factor“ din Capitală. Doar 50 vor păşi în tabăra de pregătire care se va desfăşura la sfârşitul lunii.

Cine va câştiga „X Factor"?

„Dificilă întrebare, mi-e greu să dau un răspuns. Poate fi oricine", spune Adrian Sînă. Până vom afla, concurenţii vor trebui să treacă de următoarele etape în care juriul va alege cei mai buni 12 concurenţi, iar publicul va desemna câştigătorul.
„X-Factor“, între bucurie şi suspine

Sistemul de recunoaştere a feţei din Facebook, împreună cu tag-uirea automată a pozelor recunoscute, poate fi interesant pentru mulţi, însă Germania l-a declarat ilegal, spunând că violează dreptul la anonimitate, scrie Mediafax.

Oficialii nemţi au decis că este ilegal sistemul de recunoaştere a feţei din reţeaua de socializare Facebook, împreună cu tag-uirea automată a persoanelor identificate, iar Mark Zuckerberg ar putea fi taxat cu o amendă de 500.000 de dolari dacă nu oferă userilor germani o posibilitate de a bloca, de a şterge sau de a dezactiva acest sistem în termen de 2 săptămâni.
Germania a declarat ilegal sistemul de recunoaştere a feţei din Facebook

Greii din industria de co­mu­nicare au trecut în a doua jumătate a anului 2011 cu re­zultate pe plus, în primul semestru (S1) punc­tând creşterea veniturilor cu până la 11% faţă de S1 2010, cum este cazul Omnicom Group. Aceştia continuă să se axeze şi în a doua parte a anului pe investiţii în sfera digitală, dar şi pe noi achiziţii pe pieţele emergente, estimând pentru fi­nalul anului creşteri organice de peste 5%, scrie Financiarul.

Omnicom Group, ce deţine printre altele agenţiile OMD şi PHD, a finalizat prima jumătate a anului cu venituri în creştere cu 11,4% faţă de perioada simiA­lara a anului trecut, până la 6,63 mld. do­lari, în timp ce venitul net s-a majorat cu 17,3%, până la 477 de milioane de dolari.
Afacerile grupurilor internaţionale de comunicare s-au majorat cu până la 11% în S1

Trinity Mirror, publisherul Sunday Mirror, Daily Mirror, Daily Record, Sunday Mail şi People, riscă să fie dată în judecată, fiind acuzată că ar fi interceptat ilegal telefoanele unor celebrităţi, potrivit The Sunday Times, citat de The Telegraph.

Titlul News Internaţional a scris că Mark Lewis, avocatul care reprezintă în instanţă zeci de reclamanţi care au dat în judecată News of the World, a confirmat că Trinity Mirror va fi, de asemenea, acţionat în judecată, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.
O altă companie media britanică, intrată în scandalul interceptărilor ilegale

 Sursa foto: Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Titel Titel
    Pentru a nu fi trimis Vantu in judecata un procuror din Romania a fost otravit cu aluminiu. Povestea Lumnitei Sega, procuror profesionist, om special si sotie de jdecator trebuie prezentata pe larg si mai ales investigata corect.

    Aceasta crima la nivel inalt este una dintre cele mai urate pete pe obrazul justitiei din Romania de dupa revolutie. Scoateti capul din nisip si nu mai acoperiti criminalii!

    Iar voi jurnalistilor, prezentati povestea pe larg si in versiune comleta!

Trimite un comentariu

sus