Skip to main content

CONCURS DISCOVERY Faţă-n faţă cu rechinii. Câştigă un curs de scuba diving!

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Concursul s-a terminat. Câştigătorul concursului este cel care a comentat cu pseudonimul Gogu Pintenoglu. Vezi câştigătorul AICI.

Paginademedia.ro şi postul de televiziune Discovery Channel vă invită la un concurs, în care "rechinii" sunt în rolul principal. Premiul: un curs de scuba diving.

Cum puteţi câştiga? Răspundeţi într-un comentariu întrebării de mai jos şi cel mai interesant, simpatic, haios răspuns va fi cel premiat.

Rechinii vor fi actori principali şi pe postul Discovery, în săptămâna Shark Week: 22-28 august. Toate programele le vor fi dedicate: serii cu supravieţuitori, povestea din spatele filmului Fălci, până şi Distrugătorii de mituri vor avea de-a face tot cu rechini.

În continuare ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII şi programele din Shark Week:

“Eşti singur într-o barcă în mijlocul oceanului. Deodată vezi înotătoarea unui rechin apropiindu-se de tine. Ce faci ca să nu fii atacat de rechin?”

Trimiteţi răspunsurile printr-un comentariu la acest articol.

O săptămână a rechinilor pe Discovery Channel

Shark Week – săptămâna rechinilor - de la Discovery Channel, revine in vara aceasta cu programe noi, in perioada 22 – 28 august. În fiecare seară, de la orele 21.00, veţi avea ocazia de a "înota" alături de experţi în lumea subacvatică, urmărind o selecţie a unora dintre cele mai reuşite programe dedicate temuţilor prădători ai oceanului.

Realizat în colaborare cu cei mai mari cercetători din toată lumea şi oferind informaţii interesante despre comportamentul şi caracteristicile diverselor specii de rechini, programul este una dintre cele mai urmărite selecţii de documentare ale Discovery Channel.

Câteva din programe:

Omul-rechin: Povestea din spatele filmului "Fălci"

  • Luni, 22 august, ora 21.00

Frank Mundus, pescarul ale cărui experienţe au inspirat renumitul film Fălci, îşi continuă aventura alături de rechini. În calitatea sa actuală de conservaţionist, însoţit de camere, Frank mai face o ultimă încercare. Pătrunzând în lumea rechinilor, acesta încearcă să ne educe şi să ne amuze cu întâlnirile sale explozive.

Frank se scufundă alături de unele dintre cele mai de temut animale de pe glob, între care: rechinul cap-de-ciocan, rechinul galben, mako şi rechinul-tigru. Este o carieră clădită pe hotărâre, ambiţie şi promovarea unui nou tip de înţelegere. Află care sunt secretele sale, care sunt tehnicile sale de scufundare şi ce sisteme de protecţie foloseşte.

Supravieţuitorii atacurilor de rechin

  • Marţi, 23 august, ora 21.00

Studiind cazuri de atacuri de rechini şi relatări ale supravieţuitorilor, aflaţi adevărul despre cel mai eficient prădător marin din lume şi cum puteţi supravieţui întâlnirii cu el. Anual, sunt raportate aproximativ 60 de cazuri de atacuri ale rechinilor asupra oamenilor, dintre care un procent foarte scăzut sunt fatale.

Rechinul-taur prezentat de Nigel Marven

  • Miercuri, 24 august, ora 21.00

Rechinul-taur: 2,7 m de forţă şi muşchi, unul dintre cele mai agresive animale de pe Pământ. Îl însoţim pe Nigel Marven, zoolog, în călătoria sa prin lume pentru a afla mai multe despre aceşti răpitori incredibili. Prima noastră destinaţie este Bahamas, unde Nigel îl întâlneşte pe Erich Ritterin, cercetător specializat în rechini, aflat până la brâu în ape roind de rechini-taur. Erich a stat printre rechini de sute de ori până acum, dar în mod tragic este atacat şi muşcat de picior.

Nigel hotărăşte să petreacă următoarele câteva săptămâni analizând rechinii-taur în încercarea de a afla ce a dus la accidentul lui Erich. Într-o serie de investigaţii practice, ne va arăta cum şi de ce rechinii-taur sunt cei mai nemiloşi rechini din lume.

La un pas de moarte: Supravieţuitor în lupta cu rechinii

  • Joi, 25 august, ora 21.00

Ai putea lăsa pradă morţii un membru al echipajului pentru a-ţi salva propria piele? Oct. 1992: Într-o zi senină de toamnă, Trashman părăseşte Maine, îndreptându-se spre Florida. Iahtul urmează să fie livrat noului proprietar. La bord se află echipajul format din cinci membri. Printre ei se numără şi Deborah Scaling Kiley, 24 de ani, un navigator cu experienţă şi prima femeie care a terminat istovitoarea cursă de iahturi în jurul lumii - Whitbread Round the World Yacht Race.

Surprinşi de o furtună violentă, cei cinci membri ai echipajului sunt nevoiţi să se înghesuie în barca de salvare, fără mîncare şi apă, însă lupa pentru supravieţuire îi sileşte să facă pacturi între ei, urmând ca cei mai slabi să aibă un sfârşit tragic.

Vara rechinilor

  • Vineri, 26 august, ora 21.00

Derulat în ritm alert, programul Vara rechinilor studiază terifiantele atacuri ale rechinilor care au îngrozit America în vara anului 2001. Această frenezie inexplicabilă a făcut ca sute de turişti aflaţi în vacanţă pe plajele de pe coastele SUA să fie atacaţi de rechini, stârnind o panică de proporţii. Vara rechinilor prezintă supravieţuitori ai unor poveşti adevărate, care relatează cum au fost atacaţi de rechini şi dezvăluie în detalii cumplite tot ce îşi amintesc despre acele evenimente îngrozitoare, reconstituite în secvenţe şocante.

Această serie ţine publicul cu sufletul la gură, dar în egală măsură explică şi cum pot fi evitate conflictele cu rechinii atunci când înotăm în ocean, permiţându-ne să înţelegem mai bine comportamentul acestor specii.

Vânătorii de mituri - Episod special despre rechini

  • Sâmbătă, 27 august, ora 21.00

Acest program special de două ore urmăreşte vânătorii de mituri care pornesc pe mare, din nordul Californiei către Bahamas, pentru a spulbera legendele despre rechini şi pentru a face experimente în stilul propriu tehnico-ştiinţific. Adam şi Jamie creează maşinăria supremă special pentru Shark Week: un robo-rechin cu o lungime de 5 m!

Iată câteva dintre miturile abordate în această emisiune specială:

  • Câinii atrag rechinii?
  • Vibraţiile provocate de zbaterea unui peşte rănit atrag rechinii?
  • Pudra de chili ţine rechinii la distanţă?

Cele mai cumplite atacuri de rechin

  • Duminică, 28 august, ora 21.00


În ultima zi dedicată Shark Week, Discovery Channel vă propune să urmăriţi un documentar dramatic despre naufragiul navei USS Indianapolis în cel de-al doilea război mondial şi îngrozitoarelor atacuri de rechini în care şi-au pierdut viaţa sute de soldaţi. Chinul prin care a trecut echipajul este o mărturie a rezistenţei omului în condiţii vitrege.

Peste 600 de bărbaţi au luptat până la moarte cu răpitori nemiloşi în habitatul lor natural. După atacul cu torpile care a scufundat nava în doar 12 minute, aproape 900 din cei 1.200 de membri ai echipajului au fost aruncaţi în mare.

Rănile, setea, frigul nopţii şi căldura dogorâtoare a zilei în Pacific i-au doborât pe unii dintre ei. Dar cei mai mulţi au fost răpuşi de rechini.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Mai intai incerc sa trag de timp, cerand precizari fiindca situatia prezentata permite o dubla interpretare:
    - rechin = peste cartilaginos
    - rechin = persoana potential periculoasa intr-un context financiar, de investitie; camatar (eng. "loan shark")
    daca este a doua varianta, incerc sa inteleg cine este respectiva inotatoare pusa de camatari sa-mi urmareasca barca si mai ales de ce.
    pentru prima varianta, nu-mi ramane decat sa scriu in motorul de cautare "shark boat survive", urmat de clic pe "I feel unlucky".
  • George George
    Varianta 1: il atac in stilul Chuck Norris sau Van Damme
    Varianta 2: prepar repede o potiune dupa reteta lui Papasmurf, care sa imi dea superputeri
    Varianta 3: activez optiunea invizibila folosita de avionul F-22 Raptor, care a disparut inclusiv de pe radarul de monitorizare
    Varianta 4: caut repede un post radio cu manele si ii pun sa asculte la maxim
    Varianta 5(cea mai buna): umblu la pixelul albastru si ii dau cu pumnul in fata si cu pumnul in piept
  • Alex Georgescu Alex Georgescu
    Hmmm… in cazul in care nu e o intrebare-capcana (chestia cu aripioara dorsala nu se intampla in realitate, ci doar prin filmele gen Jaws) mai intai as incerca sa nu ma panichez, avand in vedere ca atacurile mortale ale rechinilor intr-un an le poti numara pe degete. Totodata doar in jur de 20 de specii se incumeta sa atace omul, iar cotletul de om nu se gaseste in meniul lor obisnuit. Oricum, cu mine n-o sa se sature nici jumate, asa ca nu cred ca si-ar bate capul. Deci sansele sa fiu atacat ar fi oricum destul de mici. Unui rechin i-ar fi cam greu sa darame o barca mai decenta… poate doar daca e pe steroizi
    Asa ca nu-mi ramane decat sa ii studiez putin comportamentul, sa vad cat de “prietenos” pare si sa incerc pe cat posibil sa intepenesc intr-un loc, sa nu fac vreo miscare brusca, sa nu-l provoc. Oricum sansele ca eu sa castig in acesta confruntare ar fi egale cu sansele unui peckinez sa doboare un urs. Spun si o rugaciune la Doamne-Doamne si sper ca ii trece foamea sau intre timp se razgandeste si nu ma mai vede asa de atractiv :)
  • spook spook
    Raman linistit in barca si incerc sa nu ma misc cat timp rechinul da tarcoale barcii.
  • Horea Horea
    @Ana
    Speranţa ta se va indeplini!
    De fapt, eu nici nu doresc sa castig acest CONCURS.
    Rolul meu - pe acest forum - este a unui rechin inofensiv.
    Asa ca "cipeala" mea (de mai sus) sper sa nu te fi învineţit prea tare.
    Bafta!
  • Ana Ana
    @Horea very funny:) sper sa nu castigi concursul in felul asta
  • Horea Horea
    @Simona

    Bancul (desi-i cam dramatic) nu m-a ajutat ci, m-a binedispus!

    P.S. Eu nu calatoresc cu avionul. Dar nu de teama ... rechinilor!
  • Simona Simona
    @Horea, poate te ajuta bancul de mai jos:):

    Un avion de pasageri traversa oceanul. La un moment dat se aude vocea stewardesei:
    - Stimati pasageri, survolam oceanul, priviti pe hublouri, frumuseti deosebite, zborul decurge normal, blah, blah…
    La un moment dat pica un motor. Din nou stewardesa:
    - Dragi pasageri, zborul decurge normal, a picat un motor, dar nu e nici o problema, fiti calmi, totul e în regula.
    Mai merge avionul si pica si celalalt motor.
    - Dragi pasageri, a mai picat un motor, dar asta nu-i o problema, jos este întinderea nesfârsita a oceanului, sunt rechini… dar nu-i nici o problema, în partea dreapta a fiecarui scaun este o alifie cu care va rugam sa va ungeti.
    O pasagera:
    - Nu-i asa ca daca ne ungem cu alifia nu ne manânca rechinii ? Stewardesa:
    - Ah, ba da, da' asa... mai în scârba!
  • Horea Horea
    @Ana
    Eu zic ca-i suficient daca-ti dai doua palme.
    Lasa-l apoi pe EL sa te ... ciupeasca!
  • Ana Ana
    In prima instanta ma intorc cu spatele, ca sa nu mai vad aripioara; dacă se incapatzaneaza sa se invarta in jurul barcii mele, mă ciupesc si-mi dau doua palme sa mă trezesc; dacă nici asta nu tine, nu rămâne decât sa mă panicheeez!!!
  • Mona Mona
    cand imi este atat de frica, crede-ma ca nu mai am nicio nevoie fiziologica,corpul se supune.
  • alex alex
    imi scot rapid playerul care e conectat wireless la difuzoarele subacvatice de pe elice si apas butonul de play - john lennon - imagine. Sigur o sa-l inmoaie. o sa pornesc motorul si o sa-l las sa tureze usor ca sa se auda vocea balbaind suav in apa despre armonie. Daca nu rezoneaza dau drumul la Bob Marley. Am vazut pe youtube un copil care se opreste brusc din plans si incepe sa rada. Daca a reusit cu un copil, rechinu e asa, floare la ureche.
  • daniel cionoiu daniel cionoiu
    Scriu pe o vasla "Nu este nimeni in barca" si o bag in apa.
  • Horea Horea
    @Mona
    Si daca-ti vine vreo nevoie omeneasca in aceasta perioada de doua ore? Ce te faci?
  • OBSERVATOR 2 OBSERVATOR 2
    Intrebi degeaba; unii (unele) isi depun doar "oul" aici pe forum.
    Nu-i mai intereseaza daca iese si pui din el.

Trimite un comentariu

sus