Skip to main content

CONCURS Faţă-n faţă cu rechinii 2: Încă un curs de scuba diving de la Discovery

 

ACTUALIZARE: Câştigătorul celui de-al doilea curs de scuba diving oferit de Discovery Channel este Bogdan Căutiş. Răspunsul lui, în articol.

Publicitate

Paginademedia.ro şi Discovery Channel continuă concursul Faţă-n faţă cu rechinii. Discovery oferă şi în această săptămână un curs de scuba diving.

Întrebarea săptămânii:

“Ce i-ai spune unui rechin ca să-l convingi să nu te atace?”

Trimiteţi răspunsul sub forma unui comentariu la acest articol şi puteţi câştiga cursul de scuba diving.

CÂŞTIGĂTOR: Bogdan Căutiş a fost desemnat câştigătorul concursului de către Discovery Channel. Comentariul lui:

"Buna ziua,
Daca aveti 2 minute, v-as expune oportunitatea de a adopta un mare rechin alb, pe worldwildlife.org. Sunt o specie in mare pericol si inca sufera de multa publicitate negativa.
Daca va grabiti in alta parte, nu e absolut nici o problema. Nu va grabiti? 
V-am spus ca donatia se poate deduce din taxe? Stiti ca nu suport delfinii?
 Pastrati pixul."

Rechinii vor fi actori principali şi pe postul Discovery, în săptămâna Shark Week: 22-28 august. Toate programele le vor fi dedicate: serii cu supravieţuitori, povestea din spatele filmului Fălci, până şi Distrugătorii de mituri vor avea de-a face tot cu rechini.

O săptămână a rechinilor pe Discovery Channel

Shark Week – săptămâna rechinilor - de la Discovery Channel, revine in vara aceasta cu programe noi, in perioada 22 – 28 august. În fiecare seară, de la orele 21.00, veţi avea ocazia de a "înota" alături de experţi în lumea subacvatică, urmărind o selecţie a unora dintre cele mai reuşite programe dedicate temuţilor prădători ai oceanului.

Realizat în colaborare cu cei mai mari cercetători din toată lumea şi oferind informaţii interesante despre comportamentul şi caracteristicile diverselor specii de rechini, programul este una dintre cele mai urmărite selecţii de documentare ale Discovery Channel.

Câteva din programe:

Omul-rechin: Povestea din spatele filmului "Fălci"

  • Luni, 22 august, ora 21.00

Frank Mundus, pescarul ale cărui experienţe au inspirat renumitul film Fălci, îşi continuă aventura alături de rechini. În calitatea sa actuală de conservaţionist, însoţit de camere, Frank mai face o ultimă încercare. Pătrunzând în lumea rechinilor, acesta încearcă să ne educe şi să ne amuze cu întâlnirile sale explozive.

Frank se scufundă alături de unele dintre cele mai de temut animale de pe glob, între care: rechinul cap-de-ciocan, rechinul galben, mako şi rechinul-tigru. Este o carieră clădită pe hotărâre, ambiţie şi promovarea unui nou tip de înţelegere. Află care sunt secretele sale, care sunt tehnicile sale de scufundare şi ce sisteme de protecţie foloseşte.

Supravieţuitorii atacurilor de rechin

  • Marţi, 23 august, ora 21.00

Studiind cazuri de atacuri de rechini şi relatări ale supravieţuitorilor, aflaţi adevărul despre cel mai eficient prădător marin din lume şi cum puteţi supravieţui întâlnirii cu el. Anual, sunt raportate aproximativ 60 de cazuri de atacuri ale rechinilor asupra oamenilor, dintre care un procent foarte scăzut sunt fatale.

Rechinul-taur prezentat de Nigel Marven

  • Miercuri, 24 august, ora 21.00

Rechinul-taur: 2,7 m de forţă şi muşchi, unul dintre cele mai agresive animale de pe Pământ. Îl însoţim pe Nigel Marven, zoolog, în călătoria sa prin lume pentru a afla mai multe despre aceşti răpitori incredibili. Prima noastră destinaţie este Bahamas, unde Nigel îl întâlneşte pe Erich Ritterin, cercetător specializat în rechini, aflat până la brâu în ape roind de rechini-taur. Erich a stat printre rechini de sute de ori până acum, dar în mod tragic este atacat şi muşcat de picior.

Nigel hotărăşte să petreacă următoarele câteva săptămâni analizând rechinii-taur în încercarea de a afla ce a dus la accidentul lui Erich. Într-o serie de investigaţii practice, ne va arăta cum şi de ce rechinii-taur sunt cei mai nemiloşi rechini din lume.

La un pas de moarte: Supravieţuitor în lupta cu rechinii

  • Joi, 25 august, ora 21.00

Ai putea lăsa pradă morţii un membru al echipajului pentru a-ţi salva propria piele? Oct. 1992: Într-o zi senină de toamnă, Trashman părăseşte Maine, îndreptându-se spre Florida. Iahtul urmează să fie livrat noului proprietar. La bord se află echipajul format din cinci membri. Printre ei se numără şi Deborah Scaling Kiley, 24 de ani, un navigator cu experienţă şi prima femeie care a terminat istovitoarea cursă de iahturi în jurul lumii - Whitbread Round the World Yacht Race.

Surprinşi de o furtună violentă, cei cinci membri ai echipajului sunt nevoiţi să se înghesuie în barca de salvare, fără mîncare şi apă, însă lupa pentru supravieţuire îi sileşte să facă pacturi între ei, urmând ca cei mai slabi să aibă un sfârşit tragic.

Vara rechinilor

  • Vineri, 26 august, ora 21.00

Derulat în ritm alert, programul Vara rechinilor studiază terifiantele atacuri ale rechinilor care au îngrozit America în vara anului 2001. Această frenezie inexplicabilă a făcut ca sute de turişti aflaţi în vacanţă pe plajele de pe coastele SUA să fie atacaţi de rechini, stârnind o panică de proporţii. Vara rechinilor prezintă supravieţuitori ai unor poveşti adevărate, care relatează cum au fost atacaţi de rechini şi dezvăluie în detalii cumplite tot ce îşi amintesc despre acele evenimente îngrozitoare, reconstituite în secvenţe şocante.

Această serie ţine publicul cu sufletul la gură, dar în egală măsură explică şi cum pot fi evitate conflictele cu rechinii atunci când înotăm în ocean, permiţându-ne să înţelegem mai bine comportamentul acestor specii.

Vânătorii de mituri - Episod special despre rechini

  • Sâmbătă, 27 august, ora 21.00

Acest program special de două ore urmăreşte vânătorii de mituri care pornesc pe mare, din nordul Californiei către Bahamas, pentru a spulbera legendele despre rechini şi pentru a face experimente în stilul propriu tehnico-ştiinţific. Adam şi Jamie creează maşinăria supremă special pentru Shark Week: un robo-rechin cu o lungime de 5 m!

Iată câteva dintre miturile abordate în această emisiune specială:

  • Câinii atrag rechinii?
  • Vibraţiile provocate de zbaterea unui peşte rănit atrag rechinii?
  • Pudra de chili ţine rechinii la distanţă?

Cele mai cumplite atacuri de rechin

  • Duminică, 28 august, ora 21.00

În ultima zi dedicată Shark Week, Discovery Channel vă propune să urmăriţi un documentar dramatic despre naufragiul navei USS Indianapolis în cel de-al doilea război mondial şi îngrozitoarelor atacuri de rechini în care şi-au pierdut viaţa sute de soldaţi. Chinul prin care a trecut echipajul este o mărturie a rezistenţei omului în condiţii vitrege.

Peste 600 de bărbaţi au luptat până la moarte cu răpitori nemiloşi în habitatul lor natural. După atacul cu torpile care a scufundat nava în doar 12 minute, aproape 900 din cei 1.200 de membri ai echipajului au fost aruncaţi în mare.

Rănile, setea, frigul nopţii şi căldura dogorâtoare a zilei în Pacific i-au doborât pe unii dintre ei. Dar cei mai mulţi au fost răpuşi de rechini.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nico nico
    Ii atrag atentia cu un gest brusc, fata mirata si voce ridicata, pentru a-l face sa priveasca in sus: "Oau!!!! aia-i o foca?". De indata ce i-am distras atentia, il intorc cu burta in sus si (din cate stiu eu) nu are cum sa mai atace.
  • florin florin
    ARE CAREVA POFTA DE SUSHI?
  • Gabriela Gabriela
    Vai, ce nas mic ai!!!
  • Gabriela Gabriela
    Vai, dar ce nas mic ai!!!
  • aurora aurora
    L-as privi sfidator in ochi caci vorbele sunt de prisos...
  • Madeleine Madeleine
    "Ginditi-va bine, domnule rechin, sunt fumatoare inraita, sedentara, maninc nesanatos si am pielea uscata dupa o zi de plaja. Un asemenea prinz o sa va cada rau la stomac. Riscati o indigestie si crampe la stomac. Zic sa mai asteptati putin, poate gasiti o masa mai buna."
  • Adrian Olar Adrian Olar
    De obicei, complimentele si zambetele, sensibilizeaza fiintele, fie acestea si rechini. Incerc sa-l mangai usor pe branhii, soptindu-i incet la ureche o poveste de adormit rechinii.
    "Dragul meu rechin frumos,
    Era odata, de mult, un nene rau intr-un magazin mare de la marginea unui oras foarte poluat, care se numea Bucuresti. Acest nene, lucra in magazinul acesta si se ocupa cu felierea animalelor, era preparator carmanger si felia si rechini. Dar nu orice rechini. Ii facea file doar pe acei rechini care erau urati si bolnavi. Repet, esti atat de frumos incat meriti sa traiesti vesnic, fericit, aici. Noapte buna, minune a naturii ce esti!"
  • Paul Paul
    Domnu`, stati o clipa! Ia spuneti, v-ati spalat pe dinti inainte de masa? Nu. Pai hai repejor ca n-am toata ziua. Stanga imprejur!
  • Bogdan Bogdan
    Tacerea este de aur, si sigur nu ar ataca.
  • Octavian Octavian
    O zi buna.
  • Octavian Octavian
    I-as spune sa nu umble la aparat. Asta in cazul in care ar vrea sa ma manance de bani!
  • George Biris George Biris
    Daca nu ma mananci, iti indeplinesc trei dorinte...
  • Dia Dia
    Ataca-l pe iubitul meu, e mai fraged decat mine!!:)
  • cornel cornel
    i-as spune: mai, animalule!
  • Bogdan Bogdan
    Buna ziua,
    Daca aveti 2 minute, v-as expune oportunitatea de a adopta un mare rechin alb, pe worldwildlife.org. Sunt o specie in mare pericol si inca sufera de multa publicitate negativa.
    Daca va grabiti in alta parte, nu e absolut nici o problema. Nu va grabiti?
    V-am spus ca donatia se poate deduce din taxe? Stiti ca nu suport delfinii?
    Semnati aici, pastrati pixul.

Trimite un comentariu

sus