Skip to main content

EVZ: Doi români legitimaţi la Atac la persoană sunt acuzaţi de fraude informatice în SUA

 

Doi români care au ajuns în SUA cu "vize jurnalistice" sunt acuzaţi de fraude informatice bancare, scrie Evenimentul zileii, care citează New York Times.  Cei doi aveau legitimaţii de la publicaţia Atac la persoană, potrivit surselor EVZ.

Publicitate

Daniel Gheorghe şi Ionel Cristian Popa, ambii în vârstă de 33 de ani, riscă până la şapte ani de închisoare, fiecare, pentru cele 70 de capete de acuzare, asupra lor fiind descoperite 66 de card-uri bancare falsificate.


Potrivit anchetatorilor din New York, cei doi români au prejudiciat mai mulţi americani cu 17.000 de dolari, falsificând "card-uri cadou" emise de "Dunkin’ Donuts". Ei au compărut deja în faţa Curţii Supreme Regionale din Queens, pledând nevinovaţi.

Ce spune Ambasada SUA la Bucureşti?

 „ Regretăm acţiunile bărbaţilor care au fost arestaţi şi le considerăm o nerespectare a integrităţii jurnalistice precum şi o încălcare clară a condiţiilor impuse de tipul de viză obţinută. Nu acceptăm sub nicio formă nerespectarea de către români a condiţiilor impuse de orice tip de viză pentru SUA. Acţiunile menţionate afectează toţi românii care încearcă să intre legal în SUA“, au declarat oficialii Ambasadei SUA la Bucureşti, la solicitarea EVZ.

 Sursa foto: Adevarul.it

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • atacator atacator
    Asta e fituica condusa d emihai ghezea? Pai am zis totul cu asta.
  • cornell cornell
    Atac la persoana a fost mai tot timpul fieful jurnalistilor cel putin obscuri. Asa ca nu e o mare surpriza. De-a lungul existentei publicatiei s-a demonstrat ca cei de la Atac la persoana sunt puternic conectati la lumea interlopa, ei insisi ajungand sa activeze in campul infractional.
  • Anunturi Caini Anunturi Caini
    interesant raspuns al ambasadei...scurt si la obiect

Trimite un comentariu

sus