Skip to main content

Salariile de la Adevărul, întârziate două săptămâni

 

Salariile care urmau să se dea ieri la Adevărul Holding au fost întârziate.

Publicitate

Ieri (5 septembrie), când angajaţii se aşteptau să primească banii, directorul general Peter Imre a anunţat, pe intranet, că salariile vor fi date pe 21 septembrie.

Cititorii paginademedia.ro au semnalat anunţul, care a atras mai multe comentarii pe intranetul Adevărul.

Anunţul intern, dar şi câteva comentarii făcute de angajaţii Adevărul, în continuare:

Anunţul lui Peter Imre:

Dragi colegi,
Vă cer înţelegere încă o dată. Salariile aferente lunii august vor fi plătite pe data de 21 septembrie.

Ştiu că fiecare dintre voi aveţi greutăţi.

Îmi pare rău că această măsură vă afectează.

Sper ca aceasta să fie ultima lună când se decalează plata salariilor.

Cu colegial respect,
Peter L. Imre

Câteva comentarii:


Dragii mei, stati calmi, ca primim Rahan…

Va multumesc pentru scuzele pe care ni le prezentati, domnule Imre.
Va cred ca va pare rau. Daca îmi permiteti, eu cred chiar ca va gânditi în fiecare seara la noi.
Acum, dac-o fi sa ne execute banca si sa ne cautam de-un leu pentru o franzela…o sa ne aducem aminte ca e o perioada mai dificila. Ne sacrificam, domnule Imre, stim ca trustul o duce greu. Trebuie sa facem si noi un efort.
Domnule Imre, cei care înjura aici la comentarii sunt niste oameni care nu înteleg perioada dificila din punct de vedere economic, nu înteleg ca sunt zeci de jurnalisti care abia asteapta sa ne ia locul.
Oameni buni, de ce nu vreti sa întelegeti ca suntem binecuvântati sa lucram la cel mai profitabil trust de presa din România?
Chiar nu va dati seama cât de norocosi suntem?


si totusi, cine ne garanteaza ca noi chiar ne vom lua salariul INTREG pe 21? si apoi pe 5 octombrie? NE RASPUNDE CINEVA LA INTREBARI/COMENTARII ???

Rectific, nu vreau sa ma intalnesc prin instante cu nimeni, dar ma indoiesc ca “domnul” Imre stie cum e sa traiesti cu 1.500 de lei pe luna. Pacat de la plecarea lui Corneteanu firma s-a distrus. Oare domnul Patriciu nu vede? Sau poate ca vrea sa inchida ziarul in cel mai scump mod posibil…

frate, ma intereseaza, dar pot sa-ti platesc dupa 21?

Vand Peugeot 307 – pret negociabil

Dar nu afecteaza. este perfect. nici nu avem nevoie de bani. ne place sa traim riscant ca asa se intampla cand nu ai banii pentru care lucrezi.


Multumim mult domunule Imre. Ati promis si data trecuta ca nu se va mai intampla. Cuvantul dat se respecta. Cel putin asa e la noi amaratii in redactiile regionale. Se pare ca suntem fortati sa demisionam. Poate ca e si asta o strategie. Si inca ceva. Dupa cum spunea un coleg intr-un post anterior: nu cred ca dumneavoastra domnule Imre aveti greutatile noastre. Intre salarii de 1.500-2.000 de lei si altele de 15.000-20.000 de euro este o diferenta. Nu cred ca dumneavoastra ramaneti fara bani de paine si de chirie! Ne-ati dezamagit profund.

Tiganul Buridan a vrut sa-si invete magarul sa nu mai manance si i-a tot redus ratia de fan. Rezultatul a fost ca intr-adevar, magarul a invatat sa nu mai manance, necazul fiind doar ca atunci cand a invatat sa nu mai manance, magarul a murit.”
…fiecare intelege ce vrea…

O ce veste minunaaaataaaaa… Banca ma va intelege ca o sa le platesc mai tarziu rata, in cel mai fericit caz, cu 12 zile. Nici nu o sa aiba pretentii de la mine… o sa-mi dea si un bonus!

Penalizarile ratelor bancare le suporta Adevarul Holding pentru fiecare dintre noi ?

Va rog, pe aceasta cale, sa anuntati din timp. Sunt oameni care ar fi putut rezolva niste probleme daca ar fi stiut macar cu o saptamana inainte. Nu este normal sa aflam, in ziua salariului, ca acesta va intarzia 2 saptamani si jumatate.

Speranta moare ultima dar inainte murim noi de foame. Ca sa nu mai vorbim de rate intarziate pe la banci sau de imposibilitatea de a cumpara medicamente pentru cei care au vreun bolnav in familie. Probabil ca dupa 21 nu va mai intarzia plata salariilor, asta pentru ca probabil nu o sa mai avem ce salariu sa luam(ca tot trecem prin recenta disponibilizare).

Cred, in continuare, ca este o gluma proasta. Sper sa va razganditi. Mi se pare ca totul seamana a bataie de joc! Ne afecteaza cum nici nu va inchipuiti…


ok, bani nu-s. macar bonurile?

Oameni buni. Ne nenorociti… Ne iau bancile casele… Nu cerem decat respectul cuvenit si dreptul salarial pentru care am muncit.. Nu vrem ajutor. Vrem doar drepturile pentru care muncim

Domnule Imre sunt sigur ca nu aveti genul acela de greutati pe care le avem noi. Nici nu vi le dorim. Sau poate da…

adica pe 5 octombrie vom primi salariul pe septembrie?

bv voua!!! click nr 1??????? la ce? la intarzierea salariilor cumva?

NU SE POATE. AJUNGE. CUM PE 21? SI NOI SPERAM SA NE MAI CUMPERE CINEVA LA TARABA

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ElCucui ElCucui
    @greenisthenewred, nu știu cum să mă exprim mai bine și să nici nu-mi sară în cap foștii mei colegi. Cifra mi se pare NORMALĂ.
  • Enache Enache
    Imre, mi-ai furat banii cu aplicatia de iPad care nu se leaga la server.
    Cand imi dai banii inapoi ?
  • DTP DTP
    auzi, stagiarule, sa vorbesti frumos depsre vaca aia de la HR, care nu stie ce magarii sa mai faca angajatilor, cum sa mai matraseasca ea contractele de munca, ce clauze sa mai bage si cum sa mai concedieze abuziv oamenii... inseamna ca ori ai buba la cap, ori ti-e ruda. Ai habar cite procese a pierdut AH din cauza magariilor ei si din (in)competenta celor de la Legal? si cirdul de giste de la PR ce face? freaca menta pe salarii bune, ca una e amanta lu' imre tractoristu'... alta ii e fosta colega de la chioscul de tigari si tot asa. Iar seful de la achizitii e colegul de furaciuni al lui imre de la tigari. daca nu stiai, de-aia a fost dat afara tractoristu' de la Philip Morris, ca l-au prins cu rata-n gura. Asa ca lasa-ne cu directorii tai despre care poti vorbi frumos.
  • DTP DTP
    ooooooooooooo, saracii, iau jumatate din salariul pe care-l luau acum 3 luni... n-o sa pot dormi la noapte de mila lor... si ce-au facut pentru banii aia f multi pe care ii luau, si pt banii f multi (inca) pe care ii iau acum? Au falimentat o revista! care acum arata ORIBIL!
  • stagiar stagiar
    Menirea unui director este sa conduca activitatea din domeniul lui in conditii cit mai rentabile si nu de a asculta de timpeniile pe care un patron sau un director general vremelnic le impun. Nu ai voie sa cedezi din punct de vedere profesional la orice idiot adus de pe strada care-si da periodic in petec. Astfel ca putem vorbi frumos de directorii de la Legal, HR, Achizitii, Tipografii, PR, IT (am mari dubii cu privire la HR si achizitii) pentru ca sunt oameni educati si cu bun simt, dar acesti oameni din punct de vedere profesional nu si-au facut datoria, ba mai mult au comis multe greseli, sigur fortati de hotaririle celor trei destepti adusi in aprilie 2010, dar asta nu-i scuza. Nu poti sa spui ca ai facut un lucru aiurea pentru ca ti-a cerut IMRE (VASILE sau STEFAN)
    cind tu ai fost angajat sa faci un anumit lucru ca un profesionist. Ai totusi anumite obligatii si fata de oamenii din subordine si nu numai fata de sefii tai. Miine vom spune la POLITIE ca am trecut pe rosu ca ne-a cerut soacra si n-avem nici o vina.
  • greenisthenewred greenisthenewred
    @Golanelu, asa am inteles din ADH, acum vreo doua saptamani.
    @ElCucui. Cifra ti se pare prea mare sau prea mica?
  • Daniel T Daniel T
    Asta e barfa mon cher. Poate ai dreptate in ce spui, dar barfa e tot barfa indiferent de marimea samburelui.
    Toti traim acelasi sentiment...
  • reporter reporter
    iaca, din lipsa hartiei, 128 de pagini devin 120...
    :P
  • sobolanul mogulian sobolanul mogulian
    La aH pe langa top-managementul dezastruos urmeaza prima linie de vreo 15-20 sefi importanti din AH (aia din board), dintre care putini sunt persoane cu pregatire, viziune, strategie. 80% dintre ei sunt adusi de Imre de la tigari, dupa ce i-a indepartat pe cei vechi, perceputi drept periculosi intrucat ar fi oamenii lui Corneteanu. Sunt cativa ok, care si-ar gasi locul oriunde, dar majoritatea sunt praf, nu au nici macar curiozitatea sa citeasca publicatiile pentru care, teoretic lucreaza. Relansarile ADS si Adevarul, pregatite exclusiv de Cartianu si Orcan dupa indicatiile directe ale marelui specialist Patriciu, sunt niste esecuri care erau simplu de prevazut si demne de rasul oricarei scoli de jurnalism, respectiv economice. Cei doi sunt complet compromisi in fata subordonatilor, care le stiu doar de frica. Lupul moralist Cartianu se stie ca i-a facut praf pe Imre si pe Patriciu la prima sedinta de sumar din era post-Cornete, a anuntat demisia, apoi a intors-o pentru ca i s-a marit leafa la 360 milioane lunar. Apoi a tinut-o in slugarnicie, acceptand concedierea mizerabila a Anei Jitarita pentru vina de a-l fi criticat pe Imre in urma cu ani buni. Apoi spunea tot in sedinte ca "neplata salariilor va aduce demisia mea" dar a ramas sa se scarifice. Cartianu, sub masca harniciei, poate fi cel mult un sef de sectie bunicel. E insa un redactor sef alunecos interesat de propriile combinatii, descoperitor de mistere ale Revolutiei pe munca altora, facator de carti din insailarea articolelor din ziarul care a picat si din cauza acestor subiecte anacronice, inventate pentru a-i creste lui notorietatea. Stancu, redactorul sef de la Click, e de rasul tuturor pentru halul in care se ploconeste la Imre si mai nou la Razvan Ionescu, ascultand orice comanda. Obiceiul era acelasi si pe vremea lui Halpert, insa acesta nu se implica in magarii. Tirajul Click e de partea lui insa si pentru ca are norocul sa traiasca din inertie de pe vremea concursurilor cu sume imense si pe baza numarului mare de pagini la pret mic. Sasu si Udrescu, sefii de la TV, sunt pe buzele tuturor pentru modul profesional de a trage de timp cu lansarea statiei, care e prevazuta pentru decembrie dupa amanari peste amanari, dar care va fi 100% o rusine. De Blaga putem spune ca a dat afara jumatate din Marketing, ca n-are nici o idee, ca a relansat ziare vara cand consumul e scazut rau si ca la lansarea pe bani a ADS a decis sa faca sampling (adica sa dea gratis) vreo 20% din tirajul ala umflat la 375.000 copii. Se poate insa vorbi frumos despre sefii de la Legal, HR, Achizitii, Tipografii, PR, IT - oameni compromisi fata de terti din cauza deciziilor superiorilor, care nu mai stiu pe unde sa scoata camasa fata de parteneri si care se chinuie sa gestioneze nenorocirile cat mai elegant.
    Mai in umbra stau cei de la publicatiile mai mici. La reviste sefa suprema e juna Raluca Badea, fatuca de cronici de restaurant a lui Imre, impusa aici dupa ce era simplu redactor la ZF. La Forbes redactor sef e Ionut Bonoiu, un tip ok care nu poate face nimic cu o revista ce a fost o pacoste inca de pe vremea lui Cornete. Magazinele Click si OK merg binisor, inca n-a apucat nimeni sa se bage sa le strice, chiar si indiferenta lui Blaga e mai buna decat implicarea. Catavencii, care nu arata rau, ar putea mai mult daca ar fi ajutata! Buscu, in ciuda injuraturilor constante incasate, face eforturi imense, insa isi da palme de cand realizeaza in ce s-a bagat. E ciudat cum de Adevarul nu ajuta Catavencii, cum de nu a preluat nici o ancheta (si au fost destule foarte bune!), cum de nu sustine Dilema Vecche. Tango e o rusine, nici nu e auditata din acest motiv. E greu de pozitionat aceasta revista condusa jalnic de Alice Nastase, plina de frustrari, in care Patriciu si Imre au fost periati in interviuri slugarnice. In fiecare numar apar cate 15-20 de poze cu Alice, Imre si Simona Catrina, facute - evident - de sotul celei dintai. Penibil e sa n-ai simtul penibilului. Si inca ceva: paziti-va de Liliana Munteanu, un fel de Baba Cloanta mai la 50 de ani, sefa pe la Evenimente. Nu face nimic in afara de a turna la Imre tot si din cauza ei au fost dati afara oamenii de la Creatie.
  • The Doors Closed The Doors Closed
    @petru - E greu de inteles de ce onor sefii AH ascund angajatilor realitatea. Cand te crezi stapan peste o droaie de ziaristi trebuie sa-ti inchipui ca lucruri de genul asta se pot afla lejer. Dosarele enumerate de tine mai sus sunt doar o parte, mica, din nenorocirile provocate de deciziile aiurea luate de Imre (in primul rand), secondat de papagalii infatuati si lipsiti complet de experienta Andrei Stefan si Adrian Vasile. Astia doi sunt oameni de 30 de ani, veniti de aiurea in industria mass-media si care habar n-au pe ce lume traiesc. Geniul Andrei Stefan mai conduce si Fairwind Securities, o firma de brokeraj care are birourile in incinta AH. Oricat ti-ar fi de fortat destinul, nu poti sa arzi etapele in halul asta, iar asta se vede. AH inseamna insa si firme de genul Media Promovalores, Adevarul Distributie, Adevarul Digital Media, basca firmele sub care functioneaza cele cinci tipografii. Poate le cauti si pe astea prin catastife...
    Sunt multi furnizori care au de recuperat saci de bani, dar inca n-au ajuns la tribunal. Altii au sistat furnizarea hartiei, de pilda, iar ziarele se tiparesc, culmea, in alte parti din cauza lipsei stocurilor! Se aude ca insasi publicatia Click ar fi fost tiparita cateva zile intr-un numar mai mic decat cererea de pe piata, se mai aude ca acelasi lucru se intampla cu filiala din Ucraina, unde salariile sunt si mai intarziate. Orice angajat al AH stie asta, pentru ca vestile rele circula rapid. Imre are o mare problema de onoare si fata de mogul, pentru ca atunci cand s-a trezit parasutat intr-un post nemeritat, la care nu visa vreodata , s-a angajat fata de DP ca nu-i mai cere bani pentru sustinerea investitiei. A incercat sa se dea mare, lui Patriciu i-a placut ideea, mai ales ca managementul Corneteanu prevedea investitii si in 2010 (mai mici, e drept).
  • petru petru
    uite legătura:
    la salariaţi trebuie să le dai bani;
    la creditori trebuie să le dai bani
    neplata salariaţilor nu atrage iminenţa insolvenţei/falimentului;
    neplata creditorilor o poate atrage (şi încă foarte repede)

    concret: în 4085/3/2011, judecat la 24.08.2011, creditorul RETAIL MANAGEMENT SYSTEMS a fost plătit, motiv pentru care judele a respins acţiunea în insolvenţă: "În baza art. 246 Cpc ia act de renunţarea creditorului la judecarea cererii". Aceeaşi constatare trebuie făcută şi de toţi juzii care judecă şi următoarele dosare aflate pe rol:

    30017/3/2011 6/9/2011
    28695/3/2011 27/09/2011
    49557/3/2011 20/10/2011
    41198/3/2010 21/10/2011
    49277/3/2011 02/11/2011
    25777/3/2011 24/11/2011
    56165/3/2011 12/12/2011

    acum înţelegi? plătesc pe creditori pentru a nu ajunge în insolvenţă/faliment (că atunci apare şi schimbarea admin-ului ADH printre altele) din banii de salarii. Şi, cum arată tabelul de mai sus, o vor mai face multă vreme de acum ăncolo.
  • ElCucui ElCucui
    Gigi Nicolau?
  • socrulluigeoana socrulluigeoana
    Daca stii si salariul Simonei Tache esti tare. E sotia lui Nicolae
  • ElCucui ElCucui
    @Golănelu, te asigur că sunt primul de la Kamikaze care comentează sub această postare. Chiar s-a discutat în redacție pe marginea informației apărute. Și eu i-aș întreba pe cei care au aruncat-o aici, pe ce se bazează?
    @Sergiu, poate ție ți se par mari salariile celor doi, dar crede-mă, pentru ei înseamnă 50-60% din ce aveau dincolo. Ție ți-ar conveni să iei jumate față de cât luai acum 3 luni? Nu cred!
  • andra andra
    si parca-parca, se vede o luminita: inchiderea AdS! vezi aici: http://www.carieremedia.ro/2011/09/06/ads-dilema-conducerii-ah/

Trimite un comentariu

sus