Skip to main content

13 octombrie: Ghiţă: Venirea mea a însemnat salvarea Realităţii

 

Sursa CapitalVenirea mea a însemnat salvarea Realităţii şi investiţii de peste 15 milioane de euro într-un an", a spus Sebastian Ghiţă într-un scurt interviu pentru Adevărul.

Publicitate

Prin acest interviu, fostul manager de la Realitatea Media dă un răspuns afirmaţiilor şi acuzaţiilor făcute de Sorin Ovidiu Vîntu, fostul proprietar al staţiei, într-un interviu publicat, cu o zi înainte, tot de ziarul Adevărul.

Ce a mai spus Ghiţă în interviu?

Senzaţia mea este că cineva încearcă să falimenteze această companie Realitatea Media. Mie nu-mi pasă de companie, dar de postul Realitatea TV şi de oameni îmi pasă".

Eu nu am ştiut că băgatul în insolvenţă înseamnă dorinţa de a-mi fura mie banii. Eu nu am crezut că pentru ei insolvenţa înseamnă FNI, Petromservice şi aşa mai departe".

Cine vrea să falimenteze Realitatea Media?
Domnul Deleanu de la Rovigo, care nu înţelege situaţia în care se află compania şi nici nu am avut ocazia să-i explic până acum. Astăzi funcţionăm mai mult decât simbiotic, adică nu ne putem desprinde. Înseamnă să-i rupi un picior şi o mână unui om şi apoi să ai pretenţia ca el să alerge".
Răspunsul lui Ghiţă la interviul lui Vîntu: „Venirea mea a însemnat salvarea Realităţii"

Circa o sută de angajaţi din TVR au ieşit, ieri dimineaţă, în curtea Televiziunii Publice, dorind să tragă un semnal de alarmă privind situaţia financiară dificilă a SRTv, care ar putea duce la reduceri salariale şi la reducerea personalului instituţiei, scrie Mediafax.

Angajaţii, în special din zona tehnică, s-au adunat în curtea Televiziunii Publice după ora 10.30, iar acţiunea a durat undeva până după ora 11.00.

Preşedintele-director general al SRTV, Alexandru Lăzescu, a spus pentru HotNews că nu au existat revendicări şi că a fost "un miting bine organizat pentru o acţiune spontană".

El a mai spus că în prezent conducerea televiziunii discută posibile soluţii pentru situaţia financiară critică a TVR, dar că "atunci când avem propuneri clare le vom pune pe masă". Până atunci totul se rezumă la speculaţii, a afirmat Lăzescu.

Acţiunile de protest ar fi fost organizate de Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din TVR, însă Sorin Rada, preşedintele sindicatului, nu a putut fi contactat nici de HotNews, nici de Mediafax.

Cristian Godinac, preşedinte Federaţia Romană a Jurnaliştilor MediaSind, la care sunt afiliate şi sindicatele din cadrul TVR, a declarat pentru DailyBusiness.ro că 1.000 de angajaţi ai televiziunii publice, dintr-un total de aproximativ 3.000, ar urmă să fie concediaţi, dacă nu se majorează taxa TV, calculată în prezent la 4 lei pe lună.

Godinac a adăugat că angajaţii mai sunt nemulţumiţi şi din cauza că începând cu 1 septembrie, le-au fost tăiate bonurile de masă.

Despre acelaşi subiect au mai scris Evenimentul Zilei şi Realitatea.net.

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-a acordat un interviu jurnalistului Ion Cristoiu, la B1 TV, în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt". La câteva minute după terminarea interviului, EVZ a luat primele impresii ale cunoscutului gazetar despre întâlnirea cu Vîntu.

Mi s-a părut extrem de emotiv la începutul interviului, fapt ce m-a mirat sincer. Toata lumea îl crede o fiară care mănâncă ziariştii pe pâine. Abia pe la jumătatea emisiunii i-au dispărut emoţiile. Pe de altă parte, explicaţia că îi este frică, în direct, să nu facă vreo greşeală care să-i rămână lipită de frunte mi s-a părut plauzibilă”, a declarat Cristoiu.

EVZ: Ce aţi discutat cu el înaintea emisiunii, când vă aranjaţi lavalierele, hârtiile pe masă?
Nu o să vă vină să credeţi, dar mi-a reproşat faptul că, acum câţiva ani, am scris că ciupeşte ospătăriţele de fund!’

EVZ: La câte s-au scris despre el, este de mirare că aşa ceva l-a marcat.
Aşa este, m-am mirat şi eu, dar cred că i-a displăcut cel mai mult faptul că îl coboram, prin scrisul meu, la nivelul de guşter, de fante de cartier.
Ion Cristoiu: "Deşi lumea îl crede o fiară, Sorin Ovidiu Vântu mi s-a părut emotiv"

CNA a amânat discuţiile programate pentru astăzi pe tema situaţiei de la Realitatea TV. Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, declarase marţi pentru HotNews.ro că forul urma să adune, miercuri, date despre situaţia acestui post de televiziune sau a unui posibil nou post, RTV, urmând ca astăzi CNA să analizeze aceste documente.
Rasvan Popescu a spus ieri pentru HotNews.ro că "deocamdată nu avem datele necesare". CNA nu se poate lămuri în cazul Realitatea-RTV. Plus: Cronologia scandalului din ultima săptămâna

Documentarul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea", gândit ca un omagiu adus cofondatorului Apple, va fi difuzat în premieră în România, pe Discovery Channel, duminică, de la ora 22.00, notează Mediafax şi HotNews. Filmul documentar va rula în peste 210 ţări şi teritorii din întreaga lume.

Preşedintele Clubului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon şi preşedintele Consiliului pentru Relaţii Externe al SUA, Richard Haass, vor veni vineri la Bucureşti, unde vor participa la conferinţa "The European Union after the sovereign debt crisis".

Printre sponsorii evenimentului se numără Unicredit Ţiriac Bank, Eximbank şi Roşia Montană Gold Corporation, scrie DailyBusiness.ro.
Celi doi oficiali sosesc în România invitaţi de către Media Consulta Internaţional, ziarul Puterea şi Realitatea TV.
Şeful Bilderberg, la Bucureşti. Printre sponsorii evenimentului, Roşia Montană GC

Sursa foto: Capital

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lelia lelia
    Domnule Ghitza,
    sa stiti ca inafara faptului ca aratati mai spalat decat adversarii dumneavoastra si ca dl Vantu ne-a saturat efectiv (pentru doua vieti) de mizeriile facute in tara in care dansul “ne iubeste” si din care nu vrea (of Doamne!) sa plece, alte diferente prea mari eu nu gasesc. Sunteti de acelasi calibru in calitate de smecherii si smenuri si poate mai vexat in a combina politica cu afacerile.
    De fapt vroiam sa va intreb simplu si mi-as dori un raspuns simplu si de la dumneavoastra si de la dl Elan:
    DE CE ERA NEVOIE SA DECLARATI INSOLVENTA? DACA TOT FACETI PARADA UNUL CU INVESTITII DE 15 MILIOANE ALTUL CU DISPONIBILITATER DE 100 DE CE NU V-ATI COMPORTAT CUM ERA NORMAL SI DECENT PENTRU O FIRMA CARE VREA PRESTIGIU, CREDIBILITATE, ETC??? DE CE NU PLATEATI CREDITORII SI APOI VA VEDEATI LINISTIT DE CTR DE MANAGEMENT? DE CE ERA NEVOIE SA INTRODUCETI INSOLVENTA PENTRU A TZEPUI DVERSI CREDITORI PRINTRE CARE SI STATUL TIMP IN CARE MUTATI TOTUL PE ALTA FIRMA? IAR DACA CORESI AR FI INTRODUS INSOLVENTA NU AVEATI DECAT SA PLATITI DATORIILE SI TOTUL SE TERMINA.
    VEDETI? DE ASTA SPUN CA SUNTETI CU TOTII NISTE SMECHERASI DE CARTIER PUSI DOAR PE INSELAT SI PACALIT. NU STIU CNE SUNT CREDITORII SI NICI NU CONTEAZA CINE SUNT. CREDITORII AU CREDITAT IAR DUMNEAVOASTRA CA INVESTITOR (VALABIL SI PTR DL ELAN) TREBUIE SA II PLATITI NU SA CAUTATI MEREU SA II PACALITI.
    CE NU ATI INVATZAT SI NU VETI INTELEGE NICI DVS NICI ELAN (DE VANTU NICI NU MAI VORBESC) NICI PATRICIU SAU VOICULESCU, ADAMESCU SAU SARBU E CA A FI PROPIETAR INSEAMNA A AVEA UN ANUME COMPORTAMENT, INSEAMNA A TE LUPTA PENTRU CREDIBILITATE SI A O PRETUI MAI PRESUS DE ORICE, INSEMNA A SCRIE SI A VORBI DESPRE HOTII DIN TARA ASTA DINTR-O POZITIE CURATA!!!
    MAI ALES CAND VRETI SA FACETI DIN REALITATEA UN CNN ROMANESC:)) RAD SI CURCILE DE VOI!!! VA BATETI DE FAPT PENTRUI O HIMERA PENTRU CA NICIUN OM CU SCAUN LA CAP NU MAI CREDE CU ADEVARAT CE SPUNETI PE ACEL CANAL TV . ATI OFERIT PREA MULTE EXEMPLE CA NU E CAZUL SA EXISTE INCREDERE IN MASS-MEDIA.
  • robert robert
    Ghitaaaaaa fugi cat mai poti! cand fraierii de la Realitatea o sa realizeze ca si-au luat o asa mare tzeapa cu tine nu scapi nebatut din Casa presei! Felicitari celor care nu au cedat santajului desi, sunt convins, ca nu aveau o situatie materiala foarte fericita! Sper ca Elan sa nu-si bage gunoaiele astea, numite jurnalisti in curte.REALITATEA ARE SANSA UNUI NOU INCEPUT!
  • Ada Ada
    Dl ghita a investit 15 milioane in firma dansului, nu in realitatea. A dat salariile dupa cum a avut chef din banii obtinuti din publicitate. A facut cu siguranta si alti bani, ca de- asta a vrut realitatea. Minte continuu, ca si mai sus. Realitatea are acum cea mai buna sansa de relansare si recredibilizare din ultimii 4-5 ani. Are toate mainile si picioarele la locul lor. Si mai ales capul! Ghita pune piedica acum si apoi striga " uite schiopu'
  • Marian Marian
    Haida de! Ghita a bagat 15 milioane de euro si ii pasa de Realitatea TV si de oamenii de acolo?
    Nu cumva a bagat doar vreo 5 milioane si ii pasa de PSD si de Ponta, cu care este prieten de familie?
    Ghita, minciuna nu duce nicaieri! O sa ramai fara Realitatea la 1 Noiembrie si o sa emiti de la Emag!

Trimite un comentariu

sus