Skip to main content

25 octombrie: Sergiu Toader, un milion de euro pentru două luni. Ghiţă şi Elan, întâlnire la restaurant.

 

Elan Schwartzenberg i-a promis lui Sergiu Toader un milion de euro pentru două luni la conducerea editorială a postului Realitatea TV.

Publicitate

Surse apropiate omului de televiziune susţin că suma ar reprezenta de fapt o datorie mai veche pe care Sorin Ovidiu Vîntu ar fi avut-o faţă de Toader, scrie Adevărul.

Elan i-a promis că, pentru cele două luni de contract, îi va restitui integral datoria pe care o avea Vîntu faţă de el", au explicat sursele citate. Pentru a fi mai convingător, Schwartzenberg ar fi virat deja în conturile lui Toader 500.000 de euro.

Elan Schwartzenberg a mizat pe faptul că Sergiu Toader îi va convinge pe mulţi dintre oamenii buni să rămână la Realitatea. Ceea ce s-a şi întâmplat", au mai adăugat surse din interiorul Realitatea TV. Asta, cu atât mai mult cu cât mare parte dintre vedetele de astăzi ale Realitatea TV sunt produsele lui Sergiu Toader.
Sergiu Toader, un milion de euro pentru două luni

Realitatea Media a informat CNA duminică seara, printr-o adresă, privind mutarea studiourilor Realitatea TV în clădirea Willbrook, a declarat pentru MediafaxRăsvan Popescu, preşedintele CNA, precizând însă că Realitatea trebuia să aibă acordul Consiliului înainte de a emite din noul sediu, scrie Mediafax.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat că Realitatea Media a transmis duminică după ora 20.00 o adresă, prin fax, la CNA. "Este o solicitare de reautorizare a studioului pe noua adresă", a explicat Răsvan Popescu.

El a precizat totuşi că legislaţia audiovizualului prevede că Realitatea Media ar fi trebuit să informeze şi să primească acordul CNA înainte de a începe emisia din noul sediu.

În şedinţa de astăzi, Consiliul va analiza dacă în acest caz se impune o sancţiune. "Nu este un lucru foarte grav modificarea studiourilor societăţii. Ei au licenţă, programul este autorizat de CNA, sediul social este neschimbat, proprietarul nu s-a schimbat. O să trimitem astăzi un inspector la noile studiouri (ale Realitatea TV, n.r.)", a spus Răsvan Popescu.
CNA: Realitatea Media a anunţat duminică seara Consiliul privind mutarea studiourilor Realitatea TV

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media Group, s-a grabit sa scoata Realitatea TV de sub manageriatul lui Sebastian Ghita, fara sa ia insa o decizie referioare la restul produselor mass-media din grup, precum NewsIn, radio Guerilla sau Monopoly TV, scrie DailyBusiness.ro.

Intrebat care va fi soarta acestora, Elan Schwartzenberg a spus ca "vom trece la restructurarea a ceea ce mai avem in grup", precizand doar ca "Guerrilla si Monopoly" se gasesc in aceeasi stare ca Realitatea TV.

Pana acum insa, niciuna dintre aceste companii nu a fost mutata in alt sediu. Mai mult, agentia de stiri a grupului a ramas in sediul din Casa Presei Libere, in ciuda faptului ca postul Realitatea TV a fost mutat la sediul Wilbrook.

Catalina Chelu, redactor-sef al NewsIn, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca agentia functioneaza in continuare, asigurand un flux normal de stiri. Chelu a spus insa ca in acest moment nu stie nimic referitor la cine va prelua NewsIn, respectiv Sebastian Ghita sau Elan Schwartzenberg, dar cand se va lua o decizie, conducerea agentiei va da un comunicat de presa in acest sens.
Soarta NewsIn si Guerilla, incerta: Schwartzenberg anunta restructurari

Patronul Realitatea Media Elan Schwartzenberg şi Sebatian Ghiţă, fostul manager al postului de ştiri, s-au întâlnit luni noapte într-un restaurant din Centrul Captialei, scrie Adevărul. La această întâlnire a luat parte şi Sergiu Toader, cel care a preluat de câteva zile conducerea postului Realitatea TV, deţinut de Elan.

La ieşirea din restaurant Elan s-a rezumat să zică doar că nu a reuşint încă să ajungă la nici un accord cu Sebastian Ghiţă. Acesta din urmă a susţinut acelaşi lucru: "Înţelegerea la care am ajuns cu domnul Schwartzenberg este că urmează să ajungem la o înţelegere sau să nu ajungem la o înţelegere. Deduceţi dumneavoastră de aici ce înseamnă asta".
FOTOGALERIE După ce Realitatea TV s-a rupt în două, Elan şi Ghiţă s-au întâlnit în taină în această noapte

Pe internet circulă câteva filmuleţe în care apar imagini din studiourile Realitatea TV şi RTV. Corina Drăgotescu a surprins "momentul istoric" iar oamenii lui Elan Schwarzenberg au "încropit" rapid un studio, scrie Adevărul.

Echipa de la Realitatea TV transmite dintr-un studio amenajat la etajul doi al clădirii Willbrook Platinum Busines. Într-un spaţiu mare, deschis, îşi desfăşoară activitatea atât operatorii, prezentatorii, producătorii, cât şi redactorii şi reporterii. Din studioul "încropit" se transmit ştirile, iar puţin mai încolo şi-a instalat redacţia birourile.

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zw5zTxvdlAw[/youtube]
VIDEO Imagini din studiourile Realităţii lui Elan şi RTV-ul lui Ghiţă

Noul post de stiri RTV anunta pe site-ul propriu ca, incepand de luni, 24 octombrie, poate fi receptionat in mai multe retele de cablu cum ar fi Dolce-programul 257, UPC programul 403 si Digi-program liber la cautare, notează HotNews şi Mediafax. Emisia RTV mai poate fi urmarita live si pe www.rtv.net.

Preşedintele Traian Băsescu a întrebat-o, râzând, luni, pe jurnalista de la Realitatea Tv, care dorea să-i adreseze o întrebare, de la "care" Realitatea este, că înţelege că "sunt două", adăugând "cu cât mai multe televiziuni, cu atât mai bine", relatează Mediafax.

Ziarista de la Realitatea Tv intenţiona să-l întrebe pe şeful statului despre poziţia României cu privire la recapitalizarea băncilor din zona Euro, însă a fost întreruptă de Băsescu, după ce acesta s-a prezentat, indicând şi televiziunea pe care o reprezintă: "Care? Că voi înţeleg că sunteţi două".
Şeful statului s-a amuzat pe acest subiect, iar, după ce jurnalista i-a spus că reprezintă Realitatea Tv, acesta a continuat spunând: "Cu cât mai multe televiziuni, cu atât mai bine".
Băsescu către o ziaristă: Care Realitatea, că voi înţeleg că sunteţi două?

Emisiunea matinală "Cronica Cârcotaşilor" de pe Kiss FM, prezentată în mod obişnuit de Şerban Huidu, Mihai Găinuşă şi Oana Paraschiv şi întreruptă în 17 octombrie, după accidentul lui Huidu, a fost înlocuită luni dimineaţa cu programul "Kissteria Matinală", cu Johnny şi Angel, notează Mediafax.
Emisiunea "Kissteria Matinală", difuzată luni la KissFM, în locul matinalului "Cronica Cârcotaşilor"

UPC Romania preia semnalul difuzat de postul TV cu care are contract si nu are niciun drept sau mijloc prin care sa poata interveni sau controla continutul emisiei, atribute care apartin in exclusivitate postului TV, iar in noaptea de 23 spre 24 octombrie 2011, UPC a preluat si difuzat semnalul transmis pe canalul de frecvente alocat postului Realitatea TV, au declarat pentru HotNews.ro oficialii operatorului de comunicatii prin cablu.

"Ceea ce a fost transmis pe aceasta frecventa este responsabilitatea exclusiva a furnizorului de canal", au mai precizat reprezentantii UPC Romania. In noaptea de duminica spre luni, postul Realitatea TV (aripa Schwartzenberg) si postul RTV (aripa Ghita) s-au luptat pe frecventa de emisie, preluata de operatorul de cablu UPC.

Romtelecom a anuntat ca are doar rol de distribuitor de continut in acest caz si isi respecta doar contractul incheiat pentru difuzarea Realitatea TV (..) neavand nicio legatura cu modificarea continutului raportata pentru postul TV mentionat.
UPDATE UPC si Romtelecom, despre schimbarea continutului postului Realitatea TV din noaptea de 23 spre 24 octombrie 2011: Am preluat si difuzat semnalul livrat de postul TV cu care avem contract, respectiv Realitatea TV/Nu putem controla continutul

Corespondentul Ştirilor Pro TV Paula Herlo şi prezentatoarea Amalia Enache sunt finaliste în competiţia pentru premiul special pentru cel mai bun articol pe tema renunţării la fumat, oferit de Comisia Europeană în cadrul concursului Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii 2011, informează Mediafax.
Paula Herlo şi Amalia Enache, finaliste în competiţia pentru un premiu special oferit de CE

Leo Burnett a dominat, saptamana trecuta, premiile "10 ani de creativitate romaneasca", dedicate publicitatii romanesti. Spoturile TV declarate castigatoare au fost facute de si cu Bogdan Naumovici - celebrele reclame "Batman" si "Starwars", care starneau rasul publicului larg in urma cu cativa ani.

La competitie n-au participat, insa, unele agentii care au preferat sa se inscrie anul acesta doar la festivaluri internationale de creatie publicitara sau pur si simplu nu au vrut sa ia parte la evenimentul retrospectiv "10 ani".

Bogdan Naumovici discuta online cu cititorii HotNews despre umorul in reclame si relevanta pe care o are acum in ochii consumatorilor si ai clientilor in lupta din ce in ce mai acerba a agentiilor.
Reclamele haioase castiga premii de creativitate. Care e valoarea lor in ochii clientilor de publicitate si in lupta pentru cumparatori? Consumatorul final se amuza si cumpara sau tine minte doar replica de final? Bogdan Naumovici discuta online marti - ora 14.30

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • george george
    Bravo, Sergiulica! Esti mare!
  • toader toader
    Dragi salariati ai Realitatea Tv va rog sa va amintiti in urma cu 2 ani ce s-a intamplat cind "marele profesionist" a inceput sa faca "curatenie" in realitatea vreo 400 persoane date afara si injumatatirea salariilor sa va ajute Dumnezeu sa nu faca iarasi "curatenia" de toamna
  • Gg Gg
    D-le Sergiu Toader, cred ca iti este cunoscut: "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu..." Tot asa iti spun si eu: "Sa-ti fie rusine, Sergiu Toader..." Dumneata primesti 500.000 de EURO pt o luna de munca, in timp ce noi ne zbatem sa supravietuim cu 1.200, 1.600, sau 1.800 de lei/ron!!! Cu totii am sperat ca ti-ai schimbat atitudinea pe care ai avut-o fata de noi, si in 2004 si in 2007 si in toata perioada cat ne-ai fost SEF. De ce nu poti fii OM. Atat imi doresc (si cred ca tot tehnicul si o parte din redactional, gandeste asemanator mie) si iti doresc... sa fii OM. Te rugam, intelege ca oamenii nu au absolut nicio vina de toata aceasta disputa financiara si legala dintre D-ul Elan si D-ul Ghita. Atata timp cat nu lucram in politica redactionala/editoriala, ci suntem angajati din departamentele tehnic/imagine-artistic, atata timp cat Codul Muncii ne permite sa avem cate contrecte putem duce... DE CE NE INTERZICE-TI SA LUCRAM SI LA Realitatea TV si la RTV??? DE CE NE OBLIGATI SA ALEGEM??? CE SA ALEGEM??? UN RAZBOI CARE NU ESTE AL NOSTRU??? Va rugam, ganditi-va ca avem si noi familii, copiii, rate la banci, etc. Ce v-am facut noi de ne URATI atat de tare si cu atata inversunare ??? noi nu suntem OAMENI??? De cand a-ti inceput sa lucrati pt Realitatea ne-ati urat de moarte. Nici la ProTV si nici la Antena, nu a-ti fost atat de pornit pe departamentele tehnic/imagine-artistic. Doar aici la noi a-ti avut aceasta atitudine. In aceste departamente, nu toti angajatii sunt "niste scursuri si niste incapabili" asa cum ne-ati facut in repete randuri la "minunatele" sedinte conduse de D-vs. Ganditi-va va rog ca nici TOTI/TOATE redactionisti, editorialisti/VEDETELE nu sunt toate atat de PROFESIONISTI asa cum spuneti D-vs. Ganditi-va va rog, ca o parte di oamenii pe care ii blamati si ii injurati au lucrat cu D-vs si in alte locuri si va cunosc fff bine. Ganditi-va va rog, ca mai exista oameni care va cunosc inca din copilarie si care va stiu toata ascensiunea si toata activitatea socio-profesionala. {un mic exemplu: D-vs nu agreati ideea ca un sofer dintr-o televiziune sa avanseze intr-o functie mai mare si sa se califice la locul de munca. Oare a-ti uitat ca in Australia a-ti avut tot felul de meserii, printre care si cea de sofer??? un alt mic exemplu: In 2004 n-i l-ati prezentat pe D-ul Gabi Bucnar ca fiind un foarte mare profesionist (fara sa stiti ca, o parte din noi, mai lucrasem cu el si in ProTV si in PrimaTV/Amerom38 si stiam ce fel de "OM" este si ce fel de "PROFESIONIST" este... va rog a se citi atent GHILIMELELE), dar pe care l-ati dat afara prin anul 2005/2006, apoi l-ati angajat din nou prin 2007 si l-ati dat afara dupa cateva luni, cu interdictie si schandal, apoi l-ati angajat din nou si parca a ramas angajat pana s-a imbolnavit, saracul... si a trecut prin tot ce a trecut... Iata D-le Sergiu Toader ca VERTICALITATE AVETI D-VS!!!! Va rugam, sa reflectati la deciziile pe care le ve-ti lua pe mai departe. Inca odata va rog, dati-ne voie sa lucram unde ne dorim noi fara resentimente si fara se credeti ca ar putea fi vreun conflict de orice natura, pt ca noi suntem angajati in departamentele tehnic/imagine-artistic si nu am avut si nici nu vom avea vreo implicare politica reditoriala/editoriala a niciunuia dintre posturi TV. Noi ne facem treaba
  • mihai mihai
    sunt curios cat timp va trece pana va incepe conflictul de interese elan - sergiu . Sergiu risipitorul vs. Elan evreul :)
  • ilie ilie
    ia sa vedem,pulifricii care s-au dus la realitatea se simt mandri ca muncesc ca sclavii ca sa ia asta atatia bani?eu m-as simti?si ce se spune,ca a luat cei mai buni oameni...nu e asa!!!cei mai multi dintre sefii de acolo(si nu sunt putini)sunt prieteni de golanii de-ai marelui sergiu,nicidecum nu mai lucrau la realitaea,pt ca,dupa ce au devalizat-o au fugit....ei sunt primii care au fugit cand nu mergea bine si acum cica apara brandul...vrajeala pt fraieri!!!!!!
  • bella bella
    sa-mi spuna si mie cineva ce poate face un om in doua luni ca sa merite acesti bani?? si are o mecla de taran.....

Trimite un comentariu

sus