Skip to main content

Andrei Postelnicu pleacă din TVR după două luni

 

Sursa foto: EVZ

Publicitate

Demisie din TVR după numai câteva luni. Andrei Postelnicu pleacă din poziţia de consilier al directorului TVR Info.

A fost ultimul meu proiect în jurnalism”, spune Postelnicu, jurnalist care a lucrat şase ani la Financial Times şi peste un an la Bloomberg. Demisia i-a fost cerută de directorul TVR, Alexandru Lăzescu.

Andrei Postelnicu, despre plecarea din TVR, în continuare:

"Alexandru Lăzescu mi-a solicitat demisia, iar eu i-am acordat-o. Conversaţia nu a inclus nici o trimitere la chestiuni legate de performanţă, obiective sau strategie, sau alte teme profesionale sau jurnalistice”

Paginademedia.ro: De ce crezi că s-a ajuns aici?

„Experienţa anterioară mi-a arătat că în universul persoanelor care ocupă funcţii de conducere, oamenii se impart în două categorii: cei care creează probleme, şi cei care le rezolvă. Decidentul are prerogativul să facă această evaluare, să decidă criteriile care o definesc, şi să hotărască dacă acele criterii sunt legitime sau nu. Restul sunt detalii irelevante.”

Andrei Postelnicu a fost, în trecut, consilier al lui Mircea Geonă. I s-a reproşat acest lucru?

"Niciodată nu am avut conversaţii cu Alexandru Lăzescu pe această temă şi niciunul dintre membrii echipei lui nu a deschis astfel de discuţii. Singura care a menţionat acest lucru a fost doamna Rodica Culcer, într-o conversaţie anterioară."

Despre munca la TVR Info:

„Redacţia TVR Info are parte de o echipă fenomenală, entuziastă şi competentă. Sunt acolo oameni care mişcă munţi zilnic şi fac minuni din te miri ce. Într-o lume ideală, aceşti oameni extraordinari ar beneficia şi de resursele tehnice, financiare, dar mai ales manageriale şi strategice care să le permită să facă din TVR Info un canal de ştiri care să poată fi comparat cu BBC World sau France 24.

România are nevoie de un astfel de canal de ştiri şi, dincolo de asta, are nevoie de o televiziune publică şi nu de o televiziune de stat. Satisfacerea acestei nevoi implică însă curaj şi viziune. Acestea sunt calităţi antitetice celor care definesc genul de om care este atras de munca în sectorul public din România, mai ales dacă face acest lucru de la o vârstă tânără şi optează să nu mai aibă şi alte experienţe profesionale."

Andrei Postelnicu are experienţă la instituţii precum Financial Times (unde a lucrat între 2000 şi 2006) şi Bloomberg (2006 – 2007). A fost editorialist la Evenimentul zilei şi la Capital, dar şi corepondent în SUA al postului Realitatea TV.

Foto: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    ayan@
    Domne ce se mai invarte prin capul unora ! Andrei Postelnicu este fiul lui Mihai Postelnicu si nu are nici o legatura cu odiosul personaj visat de tine !
    carla@
    Jurnalistul asta "arogant" chiar a lucrat la FT si i-au fost publicate cateva sute de articole ! Daca nu stii sa folosesti macar Google stai cuminte si nu mai posta comentarii, ocupate intens de handicapurile tale !
    Pentru Andrei
    Bravo, ai fost vertical si ferm si de aceasta data - te admir ! Proiectul era frumos si ofertant, dar nu ai luat in considerare cloaca umana in care intrai ! Nu cred ca puteai sa faci echipa cu dna. Culcer si alti asemenea dinozauri !
  • carla carla
    "jurnalist care a lucrat șase ani la Financial Times și peste un an la Bloomberg" - ce prostie. asta vrea el să creadă lumea în românia. de fapt a fost un amărât de colaborator, care cerșea să i se publice textele.

    un arogant superficial.

    bravo că l-a dat lăzescu afară.
  • Doru Doru
    TVR Info era singurul canal de stiri unde nu aveam parte de politicieni istericii. Aaceia care bifeaza mai mult la TV decat in Parlament.
  • altul altul
    Un lucru am inteles: avem nevoie de tv. publica in loc de stat ! Cum sa o facem?
  • ayan ayan
    pai cu asta s-a stabilit deja, e baiatul lui tudor postelnicu. doamne, in ce lume ne-nvartim...
  • lumi lumi
    Cam "subtire" explicatia, dar deosebite laudele!? De ce oare???
  • Andi Lazescu Andi Lazescu
    s-au prins baietii de la partid ca Postelnicu joaca cu echipa cealalta si, la indemnul doamnei colonel, l-au matrasit pe postelnicu. Asta e, eu am executat, ce era sa facȘ sa va vad eu cat de curajosi sunteti cand va suna Videanu sa va traga de urechi, acolo se vede barbatia unui presedinte director general.

Trimite un comentariu

sus