Skip to main content

Antena 3, 10.000 de lei pentru că a dat Imnul pe vânturi. Realitatea, 10.000 pentru imagini violente

 

Antena 3 şi Realitatea TV au primit, fiecare, 10.000 de lei amendă. Antena 3 a difuzat un trucaj după o reprezentaţie de la Britain’s Got Talent a unui “professional flatulist”, în care pe fundal era Deşteaptă-te Române. Realitatea a luat amendă pentru imagini violente în emisiunea Mega Story.

Publicitate

În filmul original, pe fundal era valsul Dunărea Albastră:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MxzKOGVvrDI[/youtube]

Pe filmul difuzat de Antena 3 la emisiunea Ştirea zilei, pe fundal era Imnul României.

"Recunosc faptul că domnul Sorin Roşca Stănescu ne-a atras atenţia asupra acestui filmuleţ, l-am preluat şi noi de pe CorectNews”, a spus în emisiune Gabriela Vrânceanu Firea.

Filmul dat de Antena 3, cu Imnul pe fundal, nu era însă cel original.

“Moderatorul a discutat cu invitaţii din studio despre un filmuleţ preluat de pe o pagină de internet, fără să se verifice, în prealabil, veridicitatea acestuia”, spune argumentul CNA.

Sesizarea a fost făcută la CNA de către Administraţia Prezidenţială. “Se aduce o gravă ofensă însemnelor naţionale”, spune sesizarea.

Mediafax notează că Mirela Bomboe, reprezentanta postului Antena 3, a spus în faţa CNA că la momentul difuzării emisiunii, producătorii şi realizatorii nu au ştiut de existenţa variantei corecte a înregistrării.

"Nu noi am contrafăcut. S-a aflat ulterior că sunt două variante postate pe YouTube. A fost o eroare", a mai spus Mirela Bomboe.

Realitatea TV, imagini violente la Mega Story

Postul Realitatea TV a luat, în aceeaşi şedinţă, o amendă de 10.000 de lei.

În data de 16.07.2011, au fost difuzate spoturi de promovare a emisiunii "Mega Story - Reporterii Realităţii", ilustrate cu scene violente reprezentând reconstituirea unei crime, motivează CNA.

Totodată, “în mai multe emisiuni informative din data de 8.10.2011 au fost transmise ştiri şi reportaje, ce conţineau imagini „de natură pornografică”, prin care a fost promovată emisiunea "Mega Story - Reporterii Realităţii", programată în aceeaşi seară.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ziare Ziare
    Si astia de la CNA nu mai stiu ce sa faca sa inchida gura INTACT-ului
  • Ibrail Ibrail
    Daca ar fi dupa mine ,la aceste doua posturi ,le-as ridica licenta de emisie.
  • zuzu zuzu
    sursa youtube :)
  • Dragos Dragos
    Aproape toti cei care posteaza aici mai mult ca sigur ca o fac din sediul Antenei 1, altfel nu-mi explic cum de pot aprecia o gluma sinistra venita din partea celor care au inlocuit imnul cu niste vanturi.
  • stelian antoniu74 stelian antoniu74
    Nu vad care a fost problema din moment ce s-a specificat sursa si anume Youtube! CNA-ul este cel care ar trebui sanctionat!
  • crestin crestin
    la ce te mai poti astepta de la CNA?!
  • angelic angelic
    CNA-ul este un alt sclav care presteaza pt puterea oranj...Rusine!!
  • dex dex
    Cei de la CNA savarsesc abuz dupa abuz...Este bine stiut faptul ca acestia nu deservesc interesele cetateanului de rand, ci sunt sclavii puterii!
  • ne0 ne0
    Nu se merita comentat, la cat sunt de prosti se decredibilizeaza singuri. Nu ma omor dupa astia de la putere, dar mai au si dreptate cu boii de la antene. Daca le baga cineva ceva sub nas ei HOP cu gura! Mari PROSTI! Pana la urma atata publicitate negativa numai dauneaza, le face chiar BINE pedelacilor. S-a vazut in 2008, in 2009 si se va vedea si in 2012. Nu-i mai bagati in seama ca nu mai SCAPAM de ei.

Trimite un comentariu

sus