Skip to main content

Cazul Huidu la CNA: Apel umanitar către televiziuni

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a fost blând cu posturile de televiziune care au exploatat exagerat, în numele audienţei, cazul accidentului de duminică în care a fost implicat Şerban Huidu.

Publicitate

Astăzi, forul audiovizual a făcut un apel la televiziuni să oprească "exploatarea traumei psihice a unor oameni" şi "imixtiunea în viaţa privată" a unor persoane, în emisiunile de ştiri şi dezbatere difuzate pe acest subiect, scrie Mediafax.

Despre amenzi se poate vorbi abia săptămâna viitoare după ce membrii CNA vor avea în faţă un raport de monitorizare asupra acestui caz.

"Vom vedea săptămâna viitoare dacă este cazul să luam şi măsuri", a spus Răsvan Popescu, potrivit Mediafax.

Cum au încălcat televiziunile legislaţia din domeniu?

Potrivit sursei citate, Narcisa Iorga (membru CNA) a precizat că în emisiunile de ştiri şi dezbatere în care a fost prezentat acest caz, televiziunile au încălcat şi continuă să încalce legislaţia audiovizuală referitoare la dreptul la viaţă privată şi demnitate în cazuri specifice de accidente, traume psihice, dezvăluirea unor date cu privire la starea de sănătate sau imagini ale persoanelor aflate în unităţi de tratament.

Cum au fost atenţionate posturile de CNA?

Narcisa Iorga, membru CNA, le-a cerut reprezentanţilor televiziunilor "să înceteze această imixtiune în viaţa privată".

"Televiziunile trebuie să încerce să nu trateze acest caz în mod diferit de altele", a spus Narcisa Iorga, precizând că, de dimineaţă, posturile TV au difuzat ştiri despre un alt accident rutier, soldat cu patru morţi, fără a prezenta imagini de la locul accidentului sau imagini care să exploateze suferinţa oamenilor implicaţi în respectivul accident, mai scrie Mediafax.

Narcisa Iorga a mai spus că şi "Şerban Huidu are dreptul la propria imagine" şi "la protejarea vieţii de familie în situaţii deosebite, cum este acest accident".

"S-a intrat cu bocancii în viaţa unui om. Dacă e vinovat, va răspunde în faţa legii", a mai declarat Narcisa Iorga.

La rândul său, Dan Grigore, membru CNA, a spus că “s-a greşit atât de flagrant încât trebuie să dăm sancţiuni".

La finalul discuţiei, Narcisa Iorga a declarat:

"Am făcut un apel umanitar, dacă pot să spun aşa, la încetarea acestor emisiuni până la discutarea de către Consiliu a unui raport pe emisiunile de ştiri şi dezbateri pe acest subiect, în speranţa că vor citi mai atent Codul audiovizualului şi vor şi dori să-l respecte".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • popa popa
    si un prost basist isi da cu parerea. lasa ma, sa-l plangem pe huidu saracul, ca a avut ghinion si karma proasta, nu-i nimic, poate sa revina pe tv si sa faca bascalie, la urma urmei, doar n-o sa-l pedepsim ca a omorat trei oameni. prietenul lui basescu a omorat mii si nu se intampla nimic. mi-e scarba de oameni ca tine cu creier mic, dar tupeu din plin.
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    @ kali: enunţul e bun, concluzia e greşită: bine că s-a abolit pedeapsa cu moartea. Astfel ne putem omorî ca chiorii, cu consecinţe minime!
  • Agenturi la Pescuit Agenturi la Pescuit
    Incredibil! Un fan de-a lui Badea care chiar stie sa scrie!
  • todoran c-tin todoran c-tin
    Nu intelegi nimic. esti cumva pupincuristul lui badea?
    Sau doar nu stii ce inseamna dreptul la viata privata?
  • kali kali
    Inca mai sper ca CNA sa ia masuri si sa dea menzile care se impun. Nu e normal sa repeti pana la exasperare imaini violente, nu e normal sa intri cu bocancii in viata unui om, fie el si vedeta de televiziune. Fie el Serban Huidu, Mircea Badea, CTP sau altii. Putem arunca la gunoi Codul Civil si Legea Audiovizualului, sunt inutile intr-o tara ca Romania. Dreptul la imagine este doar un paragraf de lege, la fel ca si prezumtia de nevinovatie, Codul Rutier, Codul Civil, Codul Penal, Legea Audiovizualului si toate actele normative date de la Burebista incoace. Mentalitatea comunista "vinovat pana la proba contrarie" se va perpetua atata timp cat facem justitie la televizor, iar toti neavenitii se cred procurori, judecatori si calai. In vreme ce politia si parchetul se antepronunta, calcand in picioare legea, au ajuns sa dea verdicte Oana Zavoranu, Gigi Becali si alte asemenea specimene sa dea verdicte, suntem incurabili. Badea si CTP au recunoscut ca au trecut prin situatii similare, iar Nistorescu a avut bunul simt sa taca. Bine ca s-a abolit pedeapsa cu moartea, altfel ne omoram ca chiorii!
  • eu eu
    Daca Doamne-fereste, in locul lui Huidu era Badea, Narcisa Iorga dadea o decizie CNA prin care toate televiziunile erau obligate sa infiereze pe Badea.
    Asa, fiind vorba de un pupincurist al lui Basescu, ar trebui sa fie lasat in pace.
    Ce dracu', doar n-a omorat pe nimeni !

Trimite un comentariu

sus