Skip to main content

Elan a luat Realitatea TV "de la reduceri". Vîntu: A avut discount pentru că era Ghiţă manager

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Vîntu spune că există un interes ca lumea să creadă că el este încă proprietarul Realitatea TV.

Spune că ştirile şi talk-shw-urile îl "încarcă negativ" şi de aceea se uită la filme şi la meciurile Barcelonei. Detalii, în articol.

Elan Schwartzenberg a cumpărat Realitatea TV la un preţ redus pentru că postul se afla sub conducerea lui Sebastian Ghiţă - "un manager cu probleme", a spus Sorin Ovidiu Vîntu, aseară, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, la B1 TV, în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt".

"Evident că a fost un discount pentru această situaţie şi el (Elan Schwartzenberg -n.r) şi-a asumat situaţia", a  spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Interviul a fost realizat la reşedinţa lui Vîntu, din strada Paris, locul în care Mircea Geoană s-a văzut cu fostul patron al Realităţii TV înainte de alegerile prezidenţiale din 2009.

În continuare, un scurt fragment din dialogul celor doi:

Ion Cristoiu: De ce i-aţi vândut postul Realitatea TV lui şi nu altuia, că bănuiesc că aţi avut mai multe oferte?

Sorin Ovidiu Vîntu: Că am avut cea mai bună ofertă din partea grupării domnniei sale.

Ion Cristoiu: Acuma vă întreb eu că sunteţi un bun om de afaceri: domnul Elan, ca om de afaceri, cum de a luat o televiziune care avea un manager cu probleme?

Sorin Ovidiu Vîntu: Evident că a fost un discount pentru această situaţie şi şi-a asumat situaţia.

Ion Cristoiu: A fost un discount, asta e o noutate.

Sorin Ovidiu Vîntu: Mi se pare normal.

Ion Cristoiu: Eu credeam că a fost naiv.

Sorin Ovidiu Vîntu: Domnul Elan "e multe", dar nu e naiv.

Ion Cristoiu: E bun om de afaceri?

Sorin Ovidiu Vîntu: Da.

Ion Cristoiu: Mă rog, nu ştiam.

Sorin Ovidiu Vîntu: Este un domn de bună calitate umană, de bună factură umană.

Vîntu, despre ştiri şi talk-show-uri: Mă încarcă negativ

Ion Cristoiu: La Realitatea TV vă uitaţi?

Sorin Ovidiu Vîntu: De vreo câteva luni de zile, nu mă mai uit decât la filmele de pe Science-Fictions şi eventual la meciurile de fotbal ale Barcelonei.

Ion Cristoiu: Nu vă uitaţi la ştiri, la talk show-uri? Ştiţi ce interesante sunt? Se ceartă, se porcăiesc? De ce nu vă uitaţi?

Sorin Ovidiu Vîntu: Mă încarcă negativ în general. Tristeţea, starea de tristeţe generală, starea uşor isterizată, atitudini pornite sunt convins din convingere personajelor sau personalităţilor care frecventează televiziunile. Nu doar la Realitatea, ci totalitatea televiziunilor. Induc o stare de angoasă, de nervozitate şi am destule probleme.

Ion Cristoiu: Credeţi că sunt mulţi români care fac ca dumneavoastră, care nu se mai uită că nu mai vor să se isterizeze?

Sorin Ovidiu Vîntu: Nu ştiu. Unii se schimbă uşor, azi au o poftă, mâine au altă poftă. Nu ştiu.

Cum explică Vîntu interesul ca lumea să creadă că el deţine încă Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vîntu: Este tot interesul să se colporteze ideea că eu aş fi în continuare proprietarul la Realitatea, iar domnul Elan Schwartzenberg ar fi un "front man". Interesul de a propaga o asemenea minciună este, în opinia mea, a celor care au vrut ca să preia în mod ostil televiziunea şi care continuă să-şi dorească acest lucru şi spun mai ales că acţiunea este concertată la nivelul salariaţilor Realităţii. Din nefericire, eu nu mă mai bucur astăzi de o imagine favorabilă în rândul salariaţilor.

Ion Cristoiu: Bun. Staţi că vă întreb, că am văzut asta, chiar aveam întrebare. Cum, adică dumneavoastră nu vă mai bucuraţi? Vă alintaţi, eu cred că aveţi o imagine bună la ei.

Sorin Ovidiu Vîntu:Nu, nu mă alint. Date fiind sincopele financiare, date fiind atacurile cumplite pe imagine, duse de organizaţii şi instituţii specializate, imaginea mea a avut mult de suferit în rândul salariaţilor.

Şi atunci, dacă în rândul salariaţilor se acreditează ideea că eu sunt în continuare acolo, atunci ei vor fi împinşi – asta se speră cel puţin – vor fi împinşi către reprezentantul SRI, domnul Sebastian Ghiţă.

Ion Cristoiu: Bun. Era o vreme când cred că vă elogiau în cor. Da? De ce s-au schimbat? Adică nu credeţi, nu e normal să fie şi printre ei oameni care să creadă, uite, ce spuneţi dumneavoastră, dezinformarea?

Sorin Ovidiu Vîntu:Sunt destui.

Ion Cristoiu: Sunt care cred? Mai vine vreun lider de opinie pe la dumneavoastră?

Sorin Ovidiu Vîntu: Am prieteni vechi acolo cu care, evident, continui să mă văd.

Vîntu: Dorinţa lui Ghiţă era să-l susţină pe Geoană ca preşedinte

Ion Cristoiu: Spuneţi-mi, am ajuns la aceste moment în care, moment enigmatic pentru mine care vă cunosc şi pentru multă lume, în care dumneavoastră aţi hotărât – în octombrie anul trecut, da? – să vă alegeţi un manager. Da? Aţi avut, din câte am citit în presă, oferte şi de alţi, chiar de cumpărare, domnul Burci şi domnul Oancea? Aţi avut?

Sorin Ovidiu Vîntu: Da.

Ion Cristoiu: De ce le-aţi respins pe ele şi l-aţi ales manager pe domnul Sebastian Ghiţă? Că şi râd.

Sorin Ovidiu Vîntu: Discuţia mea cu domnul Ghiţă a fost... Deci, v-am spus că în 2009 mi s-a pus interdicţie de a pleca din ţară, atât mie cât şi general managerului meu, singurii care avea acces la conturile operaţiunilor mele din străinătate. Deci, mi s-a blocat accesul la resurse.

Aici, în România, ANAF-ul a intrat cu... ştiţi destul de bine ce s-a întâmplat, oameni de-ai lor îi ameninţau pe parteneri de afaceri ai Realităţii să nu dea bani la Realitatea. S-a ajuns într-o situaţie financiară extrem de delicată.

Domnul Ghiţă a venit atunci şi a spus că domnia sa nu are pretenţii editoriale, vrea doar să intre la Realitatea, să facă managementul, să investească în Realitatea şi singura lui dorinţă a fost să-l susţină pe Mircea Geoană la alegerile din 2014 pentru funcţia de preşedinte. Ştiind la vremea aceea că funcţia de preşedinte este ocupată, conform înţelegerii, de Crin Antonescu mi s-a părut uşor ciudat. Şi am avut o discuţie cu domnia sa în prezenţa Consiliului de Administraţie şi am decis împreună că nu are nici un fel de atribuiţiuni editoriale, ci doar manageriale.

Îţi bagă bani, e normal să urmărească cursul acestor bani şi să decidă el nu alţii. Aşa s-a întâmplat că am refuzat ofertele de vânzare şi am acceptat să-l angajez ca manager pe domnul Sebastian Ghiţă.

Ion Cristoiu: Ştiţi de ce zâmbesc? Adică, cum cred eu că... Domnule Sorin Ovidiu Vîntu, sunteţi un foarte bun om de afaceri, i-aţi dat lui Sebastian Ghiţă, venea de pe stradă? De ce nu mi-aţi dat mie?

Sorin Ovidiu Vîntu: Pentru că dumneavoastră nu aveaţi să investiţi cei 5 milioane de euro, pe care acest băiat i-a investit acolo.

Ion Cristoiu: Înseamnă că ştiaţi ceva despre el de aţi avut încredere? Totuşi, acuma spuneţi...

Sorin Ovidiu Vîntu: Nu, încredere nu, era o chestie foarte controlată, documente foarte serioase la bază, la baza acestei înţelegeri, nişte contracte solide semnate de toată lumea, Staţi puţintel.

Ion Cristoiu: Dânsul s-a oferit sau dumneavoastră aţi dat sfară în ţară?

Sorin Ovidiu Vîntu: Nu, el s-a ofert. A fost adus de membrii Consiliului de Administraţie ai Realităţii. Mie mi-a fost prezentat, un tânăr la 32 de ani, credeam că vrea să crească în afaceri, ştiam că are o companie care lucrează cu statul, de softuri. Nu auzisem lucruri deosebit de rele despre el, exceptând nişte operaţiuni de host... pe la EMAG şi Flanco, dar mă rog, lipsit de relevanţă. Şi de aceea am acceptat să-l angajez ca manager pe acest băiat.

Monitorizarea a fost pusă la dispoziţia paginademedia.ro de compania Media Monitoring.

Sursa foto: B1 TV

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornel cornel
    deci discutia era pt cine sa faca Realitatea TV propaganda, pt omul PNL (Antonescu) sau pt cel al PSD (Geoana) nu despre cum sa fie o televiziune obiectiva...
  • The Voice UK The Voice UK
    Si ce afacere a facut...

Trimite un comentariu

sus