Skip to main content

Elan către angajaţi: "Am cumpărat un autobuz şi mă uit siderat cum fostul şofer (dat deja afara) încearcă să fugă cu tot cu autobuz"

 

"Am cumparat un autobuz si ma uit siderat cum fostul sofer (dat deja afara) incearca sa fuga cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot si cu bagajele tuturor si cu banii incasati pe bilete, fara sa inteleaga ca mai devreme decat intelege el urmeaza un final dezastruos", spune Elan Schwartzenberg într-un mesaj trimis angajaţilor Realitatea.

Publicitate

În mesaj, Elan spune că noul sediul de la Willbrook va fi gata la 1 noiembrie şi că va plăti salariile pe 15 octombrie.

Despre plecările către firma lui Ghiţă: "Oricare dintre voi se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebi si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale."

"Cel mai grav lucru este incercarea disperata si frauduloasa (a lui Sebastian Ghiţă, n. red) de a utiliza angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii pentru a naste o noua televiziune proprie fara nici un drept."

Mesajul integral, în continuare:

Actionariat:

Detin in nume propriu 92% din actiuni; tranzactia este irevocabila; pentru cei care au avut curiozitatea (colegi din presa sau reprezentanti ai unor "institutii") acest fapt apare negru pe alb la Registrul Comertului din Cipru si de asemenea este vizibil ca nu exista vreo ipoteca sau orice alt fel de gaj sau conditionare pe actiunile mele.

Cuplul SOV - ELAN:

Am cumparat de la el trustul. IREVERSIBIL.

Este adevarat ca exista o suma de bani intr-un cont "escrow" suma pe care eu nu o mai detin odata virata in respectivul cont, dar pe care nici SOV nu o poate accesa pana cand avocatii mei si avocatii lui nu finalizeaza negocierile referitoare la problemele financiare pe care le-am descoperit ulterior tranzactiei; indiferent de suma asupra careia vor cadea de acord avocatii, tranzactia nu este afectata in nici un fel.

Daca precum spune Sebi, a face afaceri cu Vantu e un pacat, atunci contractul lui de management este mult mai "pacatos" decat simpla mea operatiune de achizitie.

Sebi:

Un om caruia i-am oferit continuarea contractului si/sau actiuni.

Din pacate nu a dorit decat sa-si incerce norocul pe banii mei...

Reorganizarea judiciara:

Am inceput acest procedeu din care vom iesi cu brio deoarece:

Sebi a insistat personal.

Desi era obligat prin contract sa plateasca salariile si toate cheltuielile aferente, Sebi uita numeroase persoane in ziua platii salariilor, cat despre restul taxelor si impozitelor nu mai vorbesc.

In perioada contractului de management datoriile firmei au crescut exponential (nici macar satelitul care este vital pentru orice televiziune nu a fost platit!!!)

Am considerat ca reorganizarea este unica miscare vitala pentru redresarea companiei.

Incetarea Contractului de Management:

Administratorul judiciar, numit de justitie, Rovigo/ Avocat Deleanu a anulat definitiv si irevocabil contractul de management.

Personal cred ca a luat cea mai corecta decizie pentru ca:

Luna de luna a omis sa plateasca multor angajati.

A marit gradul de indatorare al firmei catre furnizori si catre stat, acest lucru ducand la intrarea firmei in insolventa.

A intrat cu bocancii in grila editoriala eliminand diverse emisiuni cat si vedete importante de pe sticla.

A folosit postul, emisiunile si angajatii in scopuri proprii si personale.

Dar cel mai grav lucru este incercarea disperata si frauduloasa de a utiliza angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii pentru a naste o noua televiziune proprie fara nici un drept.

Status actual:

Eu finalizez in 3 saptamani noul sediu la Willbrook de unde, incepand cu 1 noiembrie vom emite cu sigla Realitatea din studiouri noi si cu echipamente noi.

Avocatii mei depun multiple plangeri penale la adresa lui Sebi.

Administratorul Judiciar asistat de justitie si de politie va prelua foarte curand controlul normal si legal asupra sediului din Casa Presei pentru ca aceasta stare de captivitate poate functiona doar in mintea lui Sebi.

Unicul si fragilul fir care-l desparte pe Sebi de cosul de gunoi al istoriei este contractul pe spatiu, ilegal facut si pentru care exista o plangere penala, pentru ca in rest, azi, nu mai are nici un drept managerial, administrativ cat despre proprietate nu mai spun...asa ca va rog respectuos sa nu credeti nici una din multiplele lui povesti nemuritoare.

Concluzii:

1. Va garantez personal plata salariilor pe 15 octombrie (desi banii munciti de voi si incasati din publicitatea lunii septembrie s-au dus deja in contul Asesoft).

2. Va rog pe toti sa rezistati cu stoicism pana reuseste justitia sa intre in actualul sediu sau in cel mai rau caz pana la 1 noiembrie cand va astept in noul sediu Willbrook.

3. Oricare dintre voi se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebi si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale.

4. Nu recomand nimanui sa-si dea demisia si va informez ca nimeni nu va poate obliga sa faceti acest lucru

* Plastic vorbind, am cumparat un autobuz si ma uit siderat cum fostul sofer (dat deja afara) incearca sa fuga cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot si cu bagajele tuturor si cu banii incasati pe bilete, fara sa inteleaga
ca mai devreme decat intelege el urmeaza un final dezastruos!

Cu respect,

Elan Schwartzenberg

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sorin sorin
    Hm! nu e chair asa!

    1. Trebuie "studiat" aportul lui Deleanu( Caciula)/Rovigo. Toata lumea vorbeste de "lichidator" dar aici este ceva care pute rau cu Voiculescu bagat pana in gat. Pun pariu ca miza este anti-basesciana iar Elan se "sincronizeaza " perfect cu Vantu. Asemanarea de ton, stil, discurs, metode nu este intamplatoare.

    2. Povestea cu banii in escrow nu este curata. Atata vreme cat banii stau in escrow inseamna ca anumite punctedin contract nu au fost indeplinite inseamna ca dealul este reversibil si rezulta ca printr-o (noua) smecherie Vantu poate (este) fi din nu proprietera. Cu caracterul care il are Elan poate fi imaginat oricand ca iepurele care sa il scoata din reflector pe Vantu si atat.

    3. Prietesugul Elan-Voiculescu (cu Camelia implicata pana in gat la ordinelle lui taticu) este unul deosebit de periculos. Mafia mass media care si-a dezvelit un colt de plapuma.

    4. Acest Vantu imi face sila. Probabilca nu o sa scapam niciodata de el si metodelele lui. Eu personal sunt total scarbit de incapacitatea societatii de a se scutura de astfel de pleosnite si de a accepta sa-i fie insultata inteligenta comuna de acest infractor.

    5. Ghita este doar un tanar entuziast si incapatzanat care intamp;lator nu e din aceeasi gasca cu astia trei (Vantu, Elan, Voiculescu). Gasca financiara pentru ca politica ii leaga pe toti in directia pro-PSD.
    ATENTIE angajati si visatori! Veti fi lasati balta, abandonati fara sa nicio retinere de Ghita daca faceti greseala sa va declarati fatis de o parte sau de alta. Ghita va pierde razboiul juridic pentru ca a cazut in capcana intinsa de trio-ul mafiot sa accepte pe dl Deleanu/Caciula ca si lichidator si in plus a acceptat intrarea in lichidare care i-a diminuat mult puterile in cadrul Realitatea.

    final: AFACEREA PUTE DE LA DISTANTA, EROII SUNT NISTE MAFIOTI DE DRUMUL MARE CARE MINT CU NERUSINARE SI AU CEL MAI PROFUND DISPRET FATA DE INTELIGENTA CELOR DIN JUR!
    Este SUBIECT DE PRESA si STUDIU DE CAZ ce se intampla acum acolo asa ca luati aminte! Si, daca puteti, tineti-va deoparte de fariseii astia!

    Petrisor te bagi la un studiu mai aprofundat? EVZ a inceput deja, binenteles cu matriale servite de serviciile secrete, in speta SRI. Dar cazul e mult mai complex de atata! Succes!
  • gake gake
    De vazut, pentru ca neclaritatile din presa vin in urma neclaritatilor din documente.
    Elan sustine ca la mama dreaq' acolo, este Unic si Apropitar si Admin si de toate la Realitatea TV pe care a cumparat-o.
    Dar tot el, inca mahmur, zice prin presa ca banii pentru chestia la care este el apropritar se afla in conturi escrow, deci vanzatorul, SOV, inca nu a primit banii. Si ca ar fi inca discutii la nivel de avocati.
    Pai nu e clar ca odata tranzactia neconsumata Elan este just dust in the wind?
    Pe de alta parte, tot Elan cade prost in toata chestia pentru ca denuntand unilateral contractul de management cu Asesoft, ar trebui sa suporte consecintele prevederilor contractuale, nu tocmia blande. Si aici nu mai tine cu conturile escrow/escroc sau cum or fi ele. Pe la Ploiesti e cu "banu jos" frate.
    Nici cu Ghita nu este prea clar.
    Cand a preluat managementul a actionat pompieristic si a rezolvat cumva problema chiriei postului platind cumva spre Coressi printr-un nou contract. Acum, un supra-contract de suora-inchiriere emanand de la acelasi proprietar nu prea ar fi cuser, ca sa fiu pe limba lui Elan. Dar daca Ghita a preluat cumva creanta, atunci sa vezi scantei prin justitie, ca devine super-creditor al Realitatii.
    Si Elan fuge din vechiul sediu nu de Ghita, nu de dragul angajatilor, fuge de datoriile la chirie pe care le-a cumparat de la Vantu. Vantu bate moderat, la el acasa si rade in barba de cum i-a impachetat pe toti.
    La mijloc, anagajatii.
    Deasupra, umbrela polului politic ce se si vede deja in pozitie de castigator in 2011.
    Poate da, poate nu.
    Si atunci abia se sparge tot buboiul asta. Iar infectia se va intinde in toata media.
    Colac peste pupaza, ridicand presul, EVZ, da de alt gunoi, Deleanu/Caciula, ex contrainformatii, sef si prieten al motanului cu antene. La astia cica s-ar fi dus Ghita la un moment dat pentru consiliere si ajutor.
    Fratilor, noi cu cine votam?
  • catalin catalin
    Lasa-l frate ca lucreaza la TVRInfoPD si face emisiune cu muma padurii
  • eu eu
    Multumim celor care gandesc!!!La intrebarile acestea s-ar mai adauga:cine plateste publicitate pentru o televiziune deschisa acum pentru a suporta nu numai fondul de salarii ci si marirea de 25% promisa?Isi imagineaza cineva ca a murit maica Tereza si ramas Ghita pe pamamt special pentru a dona noua firma salariatilor Satelite?
  • Rovigoratul Rovigoratul
    Depinde ce scrie in contractele semnate cu Ghita. Pentru cine presteaza? :))
    Probabil ca ar trebui sa-si caute un nou loc de munca...
  • gake gake
    Hai sa le luam pe rand.
    Succint:
    - Elan nu este proprietarul legal, parte din banii pe Realitatea TV sunt in cont escrow si se judeca pe ei
    - Elan nu a investit nimic in toata afacerea asta si este dator cu salariile angajatilor, are doar drepturi in virtutea celor ce se angajeaza sa le faca.
    - Ghita NU este proprietar, el doar a investit bani in contractul cu Coressi pentru contractul pe spatiu, probabil si in ceva aparatura
    - Ghita nu mai este manager la Realitatea TV dar asta inseamna ca Realitatea TV ii datoreaza lui Ghita si milionanele de euro ce erau trecute la despagubiri in contractul de management la clauze de intrerupere unilaterala - asta il situeaza pe Ghita, volens nolens in poll position printre creditorii firmei Realitatea, undeva mult peste 55%.
    Restul sunt discutii fara fundament legal.
    Susoteli pe holuri, la o cafea si la o tigara.
    La Kantina.
  • zzzzzzzz zzzzzzzz
    Se mai si lauda ca a bagat 30mil euro.In ce drak. ca nu am vazut nimic?
  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
    Oamenii au inceput sa aiba mari indoieli in rpivinta demisiei. Unora le pare rau, iar altora nu le vine sa-si dea demisia. A inceput cirul si s-au cam spart bubele, minciunile au iesit la suprafata.
    1.Luna trecuta, mai exact pe 15 sept ni s-a spus ca TREBUIE sa semnam noile contracte cu Ghita altfel nu le luam banii pe august. Aiurea, salariile au intrat, mai tarziu intr-adevar, dar FARA SA SEMNAM CONTRACTELE ACELEA.
    2.Ghita a anuntat ca 600 de oameni si-au dat demisia si au trecut in tabara lui. NU era adevarat, iar de adoua zi umblau dupa tine prin televiziune ca sa-ti dai demisia. Probabil ca sa adeveresti minciuna gogonata spusa de Ghita inainte cu o zi.
    3. Nu sunt bani de mariri de salariu, pentru ca sunt probleme mari financiare, acum au gasit subit. Ne-au spus ca vor da bani in plus doar-doar ne dam demisia.
    4.Cum mama naibii emite Ghita, daca brandul Realitatea nu este al lui? Asta nu e inca o vrajeala? Sau poate se va numi GhitaTV. Ori Asesoft TV.
    Nu-s cam multe minciuni?
  • ayan ayan
    De ce, Mareane? Ce te-a deranjat? Dracu, "puii mei" sau B1PD si Base? La care dintre cuvinte esti setat sa raspunzi?
  • nehotaratu nehotaratu
    in principiu, Elan are dreptate, faptul ca esti angajat la firma lui Ghita, dar folosesti aparatira lui elaN, fara acordul acestuia, comiti o infractiune...Ca sa fi in ton cu elaN, te-am rugat sa-mi tii sucul pana ma leg la sireturi, iar tu il bei:))))))
  • Ciprian Ciprian
    Pai cel putin directorul de la radio e prieten cu Ghita, care l-a pus in functie. Deci "Sebi" stie de radio si a obligat si oamenii din RFM sa semneze cu el. Insa, daca in cazul televiziunii hai sa zici ca mai are cum sa-si faca alta, Ghita nu are si licenta de radio... Asa ca momentan, oamenii de la RFM sunt in plop. Au semnat cu Sebi, sunt in curtea lui si au fost concediati de Elan... Deci? Eu nu mai inteleg nimic...
  • Rovigoratul Rovigoratul
    @Ciprian: Sigur ne va angaja dupa 1 noiembrie... Asa cum s-a laudat ca ne plateste salariile pe 15 oct. Dar ni le-a reziliat in masa pe 6 oct.
    Si "sursele" urlau ca isi da lumea demisia in bloc. De fapt (cel putin cei cu drepturi de autor) au fost scuipati de Rovigo, "in vederea maximizarii patrimoniului societatii".
    Cat despre a se vorbi despre celelalte televiziuni, despre realitatea.net sau de radio... Sa fim seriosi, multi, chiar de acolo din cladire habar n-au ca exista. Te astepti ca Elan sau Ghita ori oamenii care comenteaza pe aici sa le dea atentie?
  • Marian Marian
    Dupa cum te exprim, se pare ca faci parte din electoratul USL, batran, fara educatie, asistat,
  • Ciprian Ciprian
    Pe mine ma intriga maxim ca se vorbeste DOAR de Realitatea TV. Dar in trustul asta, "patronat" de Realitatea Media se mai afla si alte insitutii. Cu alea ce se intampla? Radioul, celelalte televiziuni... De ele nu se zice nimic... Am fost obligati sa semnam cu Ghita (contractele de drepturi de autor) ca sa ne luam banii. Nu ni s-a oferit alta varianta. Ba din contra, tocmai ce am primit de la ROVIGO o scrisoare prin care se denuntau contractele cu Realitatea Media. Ce sa inteleg de aici? Ca Elan o sa ne angajeze la loc, dupa 1 Noiembrie?
  • quin quin
    "Oricare dintre voi se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebi si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale.” exista o lege a muncii si tot ce e pe linga, ca amenintarile de genul asta, denota o mentalitate de sofer.

Trimite un comentariu

sus