Skip to main content

Elan, la prima conferinţă în noul sediu: "Suntem proprietari pe siglă şi pe noul sediu. Dacă vom avea probleme, îi vom urmări pe cei care ne vor pune piedici în justiţie toată viaţa."

 

ACTUALIZARE: Corina Drăgotescu declară, într-un nou material publicat pe site-ul www.impactnews.ro, că mai mulţi colegi s-au reîntors de la sediul din Willbrook, pentru a fi reangajaţi la RTV. Au rămas la Ghiţă, printre alţii: Cristina Şincai, Laura Chiriac, Cristi Zărescu, Valentina Pufulescu, Cătălin Striblea. Declaraţiile Corinei Drăgotescu, în articol.

Publicitate

"Realitatea TV este una singură şi ea există de zece ani. Brandul este cel mai puternic. Suntem proprietari pe siglă şi pe noul sediu. Dacă vom avea probleme, îi vom urmări pe cei care ne vor pune piedici în justiţie toată viaţa", a declarat Elan Schwartzenberg, proprietarul postului Realitatea TV.

Declaraţia a fost făcută la prima conferinţă de presă după mutarea postului Realitatea TV în noile studiouri din clădirea Willbrook.

Conferinţa lui Elan vine la o zi după ce postul a început să emită din noul sediu. În Casa Presei au rămas birourile de contabilitate şi juridic, care au fost sparte aseară. Filmul primei zile, AICI.

Declaraţiile lui Elan, în continuare:

"Cred că prizonierii nu se împuşcă în cap. Îi ofer domnului Ghiţă şansa de a se reabilita în ochii voştri, ai echipei şi ai publicului. Dacă vine să-şi ceară scuze în faţa echipei şi ei îl iartă, cine sunt eu să-i spun că nu e în regulă?!", a mai spus Elan.

  • Cea mai mare dorinţă pe care o am e ca aceasta să fie ultima conferinţă de presă pe care o ţin personal despre Realitatea TV. Sper să mai vin în faţa jurnaliştilor doar peste câţiva ani şi să mai ţin o conferinţă în care să spun că am vândut-o. Sunt un om de afaceri şi acesta este scopul meu, dar este un obiectiv pentru foarte mulţi ani de acum înante.

  • Realitatea TV este una singură şi ea există de zece ani. Datorita unor oameni de excepţie, un jurnalişti profesionişti, Realitatea TV a beneficiat în toţi aceşti ani de un program foarte bun.

  • As vrea să mulţumesc personal acestor oameni care au muncit zece ani de zile la Realitatea TV şi au spus numai adevărul despre lumea în care trăim. Doresc să mulţumesc domnului Sergiu Toader, care a venit special din Noua Zeelandă pentru acest proiect, şi domnului Sorin Enache. De asemenea, îi mulţumesc doamnei Aura Deleanu, de la firma Rovigo, pentru verticalitatea de care a dat dovadă. Aura Deleanu a primit chiar şi o ofertă de un miliona de euro pentru a face cum vor alţii, dar şi-a păstrat verticalitatea.

  • Îi mulţumesc şi doamnei Irina Chirica, preşedinta grupului Realitatea Media, care a făcut multe, de la a se bate la propriu cu body-guarzii până la a gestiona banii, dar a rămas loială şi nu va interveni niciodată în conţinutul editorial.

  • Îi mai mulţumesc Daianaei Voicu, din partea Willbrook, pentru că ne-a primit în actualul sediu, clădirea Willbrook.  Sunt mândru să fiu în acest spaţiu, unde vom avea cele mai moderne studiouri. Doresc să-i mulţumesc Daianei pentru că ne-a integrat în acest spaţiu aproape ca într-o familie.

  • Din acest moment, avem două mari obiective: în primul rând, aş vrea să declar că ne vom îndeplini toate obligaţiile faţă de parteneri, agenţii şi angajaţi. Datorită celor de la Rovigo sper că o să ieşim cât mai repede din situaţia actuală (insolvenţă, n.r.), cu capul sus, fără nicio altă obligaţie. În al doilea rând, sper ca până de crăciun să finalizăm toate detaliile din aceste studiouri. Noi vom finaliza totul până la cel mai înalt nivel. Am promis că vom fi gata până la 1 noiembrie cu semnalul – iată că s-a întâmplat mai repede.

  • Mai avem de recuperat echipamente din sediul vechi, de la Casa Presei. Dacă nu vom reuşi, suntem pregătiţi cu alte echipamente. Pe care, cu puţin efort, le vom avea în două săptămâni. Dar le promit tuturor, din orice instituţie, că în cazul în care ne vor pune piedici, ne vom ocupa ani de zile de ei, în justiţie. Suntem proprietari pe siglă şi pe noul sediu. Dacă vom avea probleme îi vom urmări pe cei care ne vor pune piedici în justiţie toată viaţa.

  • Despre relaţiile cu Sebastian Ghiţă: Cred că prizonierii nu se împuşcă în cap. Îi ofer domnului Sebastian Ghiţă şansa de a se reabilita în ochii voştri, ai echipei şi ai publicului. Dacă vine să-şi ceară scuze în faţa echipei şi ei îl iartă, cine sunt eu să-i spun că nu e în regulă?! Îi amintesc că în ziua preluării  (când am preluat eu Realitatea) am vrut să mă întâlnec cu jurnaliştii de la Realitatea TV şi el s-a opus.
  • Aş vea să se ştie că tot ce este acolo, în vechiul sediu al Realităţii,  le aparţine domnilor Sergiu Toader şi Sorin Enache. Ei sun responsabili de butoane.
  • Dacă domnul Ghiţă devine un om normal, raţional, îl pot înţelege. Aş vrea să vină în faţa presei şi a oamenilor şi să recunoască faptul că, acum o lună şi jumătate - două luni, a venit la mine şi mi-a spus: eu nu mai fac faţă să plătesc lună de lună ce se intâmplă aici. Nu a plătit salarii, nu a plătit satelitul, care este vital… Deci el a venit la mine şi mi-a propus să declanşez procedura de insolvenţă a Realităţii. Deci, dacă nu o fi primit o moştenire în ultimele zile, nu ştiu cum se descurcă. Aş vrea să ne permită accesul liber la vechiul sediu, să-şi ceară scuze faţă de echipă şi să admită că mi-a solicitat să intru în această procedură din lipsă de finanţe.

  • Ştiu că noaptea trecută două dube cu numere de Prahova cu luat documente şi ştampile ale Realităţii din sediul din Casa Presei. Azi dimineaţă la ora 5, când am aflat acest lucru, mi-am dat seama că ideea de a veni în acest sediu privat e cea mai bună. Nu înţeleg cum e posibil să pleci cu două dube cu acte şi ştampile dintr-un sediu care aparţine statului…

  • Au fost toate felurile de presiuni la adresa mea, a Rovigo pentru a face altceva decât ceea ce este în spiritul legii, dar nu am cedat.
  • Despre datoriile Realitatea: Cu mai puţin de 5 milioane de euro vom reuşi să trecem peste insolvenţă. Am surse de finaţare. În fiecare luni dimineaţă o întreb pe Irina Chirica câţi bani avem în cont. Pentru săptămâna asta, de exemplu, avem cam un milion de euro, cred că e de ajuns pentru o săptămână.
  • O dată rezolvată situaţia de la Realitatea, ne vom ocupa şi de restructurarea celorlalte branduri Realitatea Media – Guerrilla, Money Channel, Realitatea FM.

Corina Drăgotescu: Lista celor rămaşi la Sebastian Ghiţă

Corina Drăgotescu declară, într-un nou material publicat astăzi pe site-ul www.impactnews.ro, că mai mulţi colegi s-au reîntors de la sediul din Willbrook, pentru a fi reangajaţi la RTV. Jurnalista trece în revistă multe dintre numele rămase cu Sebastian Ghiţă: Cristian Zărescu, Mirela Voicu, Valentina Pufulescu, Marilena Nedelcu, Cătălina Porumbel, Simona Gheorghe, Eugen Chelemen, Roxana Lupuianu, Marius Niţu, Lili Ruse, Cătălin Striblea.

Corina Drăgotescu:

"După prânz au început să se întoarcă de la Willbrook, cu rugămintea de a fi reangajaţi, o serie de colegi care, după ce au văzut cortul de acolo şi că se transmite din trei care închiriate au preferat să se alăture RTV.  S-au întors şi cei din regia de emisie, care plecaseră aseară. Din păcate, una dintre producătoarele bune, care aseară ne-a asigurat emisia, Vera Secrieru, a plecat."

"Cristina Şincai le-a spus celor de la Willbrook, imediat după emisie, să nu mai dea promo cu ea, că a optat pentru Ghiţă. Şi Laura Chiriac la fel. Şi mulţi alţii, de asemenea. Mai dau câteva nume, aşa ca să rămână scrise. Sunt colegii mei care rămân la RTV: Cristian Zărescu, Mirela Voicu, Valentina Pufulescu, Marilena Nedelcu, Cătălina Porumbel, Simona Gheorghe, Eugen Chelemen (cel cu care am rămas şi acum 6 ani, la Adevărul), Roxana Lupuianu, Marius Niţu, Lili Ruse (prietena mea), Anca Vlădică, Iulia Nagy, Mălina Popa (cel mai bun editor din România), Ioan Korpos."

De asemenea, Corina Drăgotescu mai declară că şi Cătălin Striblea a ales să rămână la RTV.

Citeşte şi:

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Comentarii

  • lili grama lili grama
    Robert, mergi de te culca. Stiu bine ca te-ai nascut obosit.Creierul care sta lejer are nevoie de multa odihna.
  • Camelia Camelia
    Scuze! Erata. Am vrut sa scriu: "Narcisa Ioga (numita la CNA de PDL!)"
  • Camelia Camelia
    Nu e nici pe departe asa! Din discutiile care au avut loc astazi la CNA, rezulta ca Narcisa Iorga (numita acolo de CNA!) a aparat si a sustinut cauza RTV!
  • Dragos Dragos
    Daca vreunul dintre cei care au scris aici isi imagineaza ca vreuna din cele 2 Realitati ar fi ale puterii, se inseala amarnic. iRealitatile astea 2 sunt impartite intre cele doua "clanuri" din PSD: clanul Ponta - RTV Ghita si clanul Geoana - Realitatea TV Elan & Vantu (pot sa jur ca nu e iesit din combinatie).
  • touretul touretul
    ”cel cu care am rămas și acum 6 ani, la Adevărul”. și mare rahat au făcut că au rămas la Adevărul.
  • robert robert
    Au ramas la RTV fix oamenii de care Realitatea Media trebuia sa scape. Slava Domnului! Astia sunt acum o redactie de sefi, numai redactori-sefi adjuncti care nu au plecat de fica ca isi vor pierde pretioasa functie. Vai de voi, jurnalistii lu' Peste de la RTV.
  • Marx Marx
    "A fi obiectiv" este antonimul lui Radu Moraru, care este un "basescofan" (declarat) in profesia lui. De aceea Elan ar face o mare eroare daca l-ar angaja la Realitatea. Una sunt invitatii - de la Putere sau de la Opozitie - alta sunt jurnalistii.(Nu cred nicidecum ca "Jos Basescu" inseamna obiectivitate. Dar nu am vazut astfel de manifestari la Realitatea.)
  • Enache Enache
    S-a tinut tare ovreu' Cunoaste foarte bine profilul indoielnic al lucratorului roman din presa :)
  • vasile vasile
    Ce insamna obiectivitate la tine "telespectatoareo"? cumva la Varanu' in trust e obiectivitate? Pentru voi numai sa-l injuri pe Basescu inseamna obiectivitate! Niste securisti!
  • mondo mondo
    cred ca dl. ghita a incercat sa traga un tun si a esuat .toata admiratia pentru actiunea d-lui elan. in continuare cred ca dl. elan va face bani cu postul nu politica ieftina .
  • Marx Marx
    "Corina Dragotescu declara ca mai multi colegi s-au reintors de la sediul din Willbrook, pentru a fi reangajati la RTV." De ce-as crede afirmatia asta?
  • lili grama lili grama
    SPUNE CA SUNT PROPRIETARI PE NOUL SEDIU. ATUNCI DE CE TREBUIE SA FIE GAZDUITI ACOLO.
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    "Malina Popa, cel mai bun editor din Romania"? Jesus...Porumbiţa e cam singura cu faţă umană din toată gaşca înşirată de Drăgoteasca. Vorba cuiva: păcat, era un reporter bun (Porumbel, nu Drăgotescu)....
  • Goanta Goanta
    Nu pot sa cred ca Elan ar vrea sa-l aduca pe Moraru la Realitatea daca isi doreste un post de stiri obiectiv si echidistant! Nu cred ca exista nimeni in Romania care, dupa ce l-a vazut si auzit pe Moraru, sa-l suspecteze cumva de obiectivitate!!!
  • Barbu Barbu
    Subscriu in totalitate.

Trimite un comentariu

sus