Skip to main content

6 octombrie: Moraru: Cred că sunt presiuni politice pentru a distruge 10 TV

 

Radu Moraru, managerul postul 10 TV deţinut de RCS&RDS, a declarat ieri pentru HotNews.ro că ia în calcul inclusiv "ipoteza presiunilor politice" în ceea ce priveşte situaţia postului.

Publicitate

"Au dat oamenii afară, chiria sediului e neplătită, nu se mai întîmplă nimic acolo. Iar eu nu reuşesc să-l găsesc pe marele miliardar Teszari la sediul lui din Budapesta, unde mă aflu acum. E acelaşi om care a venit la mine acasă, a mîncat mîncare făcută de mama mea, şi acum nu pot să stau de vorba cu el", a spus Moraru.

Ziaristul a mai spus că încearcă în zadar să obţină explicaţii de la Zoltan Teszari, acţionarul majoritar RCS, despre concedierea angajaţilor de la 10 TV care a avut loc la începutul acestei săptămîni.

"Aici, în Budapesta, nu se poate purta aşa cu angajaţii. În România însă îşi permite să-i trateze ca pe sclavi, i-a dat afară, deşi aveam un contract pe cinci ani. Iar 10 TV avea, după doar cîteva săptămîni de emisie, o audienţă mai mare decît DigiSport 1 şi 2, posturi în care a investit 150 de milioane de euro", a mai declarat Radu Moraru, care a realizat şi emisiunea Naşul la postul controlat de RCS&RDS.

Despre acelaşi subiect au mai scris Adevăƒrul şi Mediafax.

Multe ziare si reviste au disparut, iar analistii sustin ca numarul institutiilor de media va continua sa scada, la jumatate sau chiar mai mult, in timp ce numarul de jurnalisti se va reduce si mai drastic, dupa ce in ultimii ani, cateva mii au parasit profesia, scrie DailyBusiness.ro.

Intrebat cum va arata presa in urmatorii 10 ani, analistul media Iulian Comanescu a spus ca o vede ca fiind mult entertainment si “tableta cat incape”.

Interactivitate ca de joc. Vizual, muzica si cuvant vorbit: tastatura se atrofiaza, drept pentru care publicatii de iPad ca 'The Daily' incep sa contina facilitati de inregistrare a comentariilor audio.Continuturile serioase vor continua sa existe, dar vor trece pe nisa, unde se vor gasi solutii de sponsorizare. Nu stiu cum vom sta la capitolul interes public si satisfacerea lui de catre mass media. Dar de balacit intr-un continuu multimedia, ne vom balaci”, a declarat Comanescu.
Presa moare sau se transforma? Ziarul viitorului, "tableta cat incape"

Piata romaneasca de publicitate ar urma sa scada cu aproximativ 4% in 2011, fiind de asteptat o "crestere usoara" la inceputul anului viitor, potrivit celor mai noi estimari ZenithOptimedia/Zenith Media Romania, citate de HotNews.

Reteaua de media estimeaza, pentru piata locala, ca Internetul va ramane singurul mediu ce va inregistra o crestere a publicitatii anul acesta (+25%), in timp ce "TV-ul se aliniaza cu valoarea generala de 4%" a scaderii pietei, publicitatea radio va scadea cu 5%, iar cea in presa scrisa - cu 13%.

La nivel global, ZenithOptimedia si-a revizuit, la inceputul acestei saptamani, prognoza privind evolutia pietei de publicitate, estimata acum la 466 de miliarde de dolari (fata de 450 de miliarde de dolari in 2010).
Estimari ZenithOptimedia: In pofida evolutiei economiei globale, in 2011 nu exista semnalele care anuntau in 2008 inceputul crizei din publicitate

Piata romaneasca de publicitate online s-a ridicat in primul semestru al acestui an la 43,7 milioane de lei (putin peste 10 milioane euro), in usoara scadere fata de cel de-al doilea semestru din 2010 si in usoara crestere fata de primele sase luni ale anului trecut, in conditiile in care numarul de website-uri participante a crescut.

Potrivit ultimului raport Romanian Online Advertising Study (ROADS), realizat de IAB Romania si PwC Romania si prezentat ierii in cadrul evenimentului IAB Forum, luna mai a fost cea mai buna a acestui an pentru publicitatea online, urmata de iunie. Studiul este citat de HotNews şi Fin.ro.

Coca-Cola, IBM si Microsoft sunt cele mai valoroase branduri din lume, scrie HotNews, care citeaza clasamentul "Best Global Brands" realizat de Interbrand. Topul primelor zece branduri este aproape neschimbat comparativ cu clasamentul de anul trecut, singura modificare fiind intrarea Apple pe locul 8, dupa ce in 2010 s-a clasat pe 17.

Apple a luat locul Nokia, care a cazut pe 14, dupa ce valoarea brandului finlandez a scazut cu 15%. Apple a facut un salt de noua pozitii in acest top gratie cresterii cu 58% a valoarii brandului, la 33,49 miliarde de dolari, fiind compania cu cel mai mare progres pe parcursul acestui an.
Coca-Cola ramane cel mai valoros brand din lume, urmat de IBM si Microsoft

BrandTailors, una dintre cele mai mari companii de branding de pe piata locala in functie de cifra de afaceri, estimeaza pentru anul acesta un business similar cu cel din 2010 cand a inregistrat venituri in jurul a 740.000 de euro, a declarat pentru Wall-Street.roBeatrice Danis, managing partner in cadrul agentiei.

Anul trecut compania a avut o cifra de afaceri de 742.000 euro, in crestere cu 42% fata de anul 2009, potrivit Ministerului de Finante. Compania a revenit astfel pe prima pozitie in topul celor mai mari agentii de branding de pe piata locala, ultima data cand a detinut acest loc fiind in 2006.
Cresterea a fost determinata de cele aproximativ 20 de proiecte lansate de companie pentru clienti precum Pepsico, Albalact, LaDorna, Kandia sau Antena 1.
BrandTailors estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri similara cu 2010

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • precup florin precup florin
    Nasule,nu am nimic cu dumneata,as spune ca ai avut un inceput chiar fulminant,cu acel citit al presei-propbabil de aici disputa cu Mircea Badea,dar cred ca nu ti-ai ales bine ...croitorul,pentru ca stofa slava domnului..ai,..si mai e ceva,ce ai avut domnule cu regretatul mare artist Gica Petrescu,la acel interviu,absolut penibil,cand alaturi de hahalera parvenita de Dinescu il tot intrebai pe marele artist,cum a fost cu..curvele?asa era in ..program sau pentru cresterea raitingului??pacat,acest fost Nat King Colle al romanilor merita un interviu mai stilat;pe dinescu il inteleg,dar pe dumneata nu prea....poti mai mult...
  • Andrei Andrei
    La o televiziune cu un rating sub 0 evident ca se fac presiuni politice :)) Nu m-ar mira sa aud de presiuni politice si la Bebe TV (dar asta macar are rating ... ).
    De abia astept sa aud de presiuni politice la Hustler TV sau la Private Spice :)
  • cristi cristi
    Nasule, ti-ai cam gasit Nasu cu bozgorul. pai cine dracu sa vrea sa te saboteze pe tine cand esti un terminat si aveai rating de 2 lei. daca produceai ceva sigur te tinea. te-ai crezut tu marele manager si s-a vazut ce om de tv esti. ai luat dupa tine si toate panaramele de la B1 de cred ca au dat aia party dupa ce ati plecat. oricum, cu tine B1 erau la gara, acum sunt ceva mai sus. deci concluzia o tragi si singur.
  • tara de prosti tara de prosti
    ha,ha,ha, al dreaqu dan diaconescu. nici nu primi bine aprobarea pentru partid si incepu sa faca presiuni pilitice.
  • kool mogul kool mogul
    Sigur s-au facut presiuni politice. Ponta si Antonescu au angajat oameni sa urmareasca cine se uita la Nasul. Care era prins ca se uita era belit. Asa a ajuns Nasul la 0% audienta.
    Concluzia: jurnalismul de partid nu se dovedeste a fi tot timpul profitabil.
  • seba seba
    Poate ca intr-adevar eu delirez, dar vei vedea rezultatele "adevaratilor" profesionisti si la urmatoarele alegeri. Atunci macar sa-ti pui niste intrebari. Cum ar fi de exemplu: in ce se masoara profesionalismul unui realizator de talk-show politic? Realizator (subliniez), nu moderator, pentru ca astia au disparut cu totu', dupa cum observa si Andrei Plesu.
  • eu eu
    Delirezi !
  • seba seba
    Deocamdata batalia profesionalismului a fost castigata de Moraru si Diaconescu, ca ne place sau nu. Au fost singurii realizatori de emisiuni care au fost pro-Basescu si acesta a castigat alegerile. Daca Moraru nu poate fi numit profesionist cum am putea sa numim armata de osteni ai "Prostanacului" care n-au reusit sa-si impuna candidatul pe care il sustineau pe fata. Vorba aia: cine se aseamana, se aduna!
  • nwhjje nwhjje
    E penibil inchipuitul asta. Auzi, presiuni politice. DAaaa, cred ca asa a fost. In rest el era zme3u, cu audienta nationala de 11000 de telespectatori, iar conform ultimelor date avea chiar si 0 telespectatori. Cu asa cifre un post care traieste pe piata nu avea cum sa se inchida!
  • Nicu Nicu
    Nu l-a sunat Antonescu, l-a sunat RUSANU!
  • marius pena marius pena
    Nu a fost nici o gaura, din cate stiu Teszari nu mai baga bani in post din ianuarie (postul s-a lansat pe 10 dec) sculele si studioul erau inchiriate si n-a platit mai nimic. Deci investitia aproape zero, nu a vrut sa incheie contracte de publicitate (lucru stiut prin agentii), deci l-a falimentat intentionat. Nu e presiune sunt JOCURI POLITICE!
  • Alex.D Alex.D
    hahahahahaha din partea cui? a opozitiei.
    sa ma ierti domnu Moraru' dar in caz ca ce spui e adevarat, stiind singur ca matale esti pupinputere,ce te-a posedat sa mergi intr-un loc unde te poate atinge opozitia?
    ar fi o intrebare de bun simt pe care sa ti-o pui singur DAR oricum nu cred o iota din ce spui,halalul asta de post nou inventat fiind pe butuci si intrand putrefactie media din cauza skillului de profesionist DE CARE TU DAI DOVADA DIN PLIN.
  • Lacu Lacu
    Inchiderea postului o fac numai directorii RCS/RDS.
    Nu cred ca l-a sunat Antonescu pe Zoltan Teszari sa ii spune inchide postul ala, aaa, daca era decizia CNA, da, poate ca era vorba de cineva care vrea inchiderea postului.
    Eu cred ca cei de la rcs vor sa-i faca loc la DIGI NEWS prin inchiderea postului care a adus o mare gaura in bugetul Rcs.

Trimite un comentariu

sus