Skip to main content

Sebastian Ghiţă: "Astăzi vom schimba grafica RTV. Nu intenţionăm să ne suprapunem peste identitatea Realitatea TV"

 

"Nu intenţionăm să ne suprapunem peste identitatea Realitatea TV", spune Sebastian Ghiţă despre postul lui, RTV.

Publicitate

"Astăzi vom schimba grafica şi vom fi extrem de receptivi la cereri privind orice suprapuneri de identitate vizuală, inclusiv de la Realitatea Media", a declarat Ghiţă pentru paginademedia.ro.

Paginademedia.ro: Dar numele RTV nu este un element de suprapunere?

"Deocamdată denumirea serviciului de programe pe care noi îl propunem pieţei este RTV. Aşa se cheamă serviciul de program. Mai există un RTV şi la Galaţi."

Dacă ei vă cer să îl schimbaţi, ce veţi face?

"Nu vom face nimic. Ei se pot adresa instanţei, doar instanţa poate hotărî asta.

Într-un dialog cu Paginademedia.roSebastian Ghiţă spune că are "zeci de procese verbale de predare/primire" a unor echipamente din Casa Presei către Realitatea Media şi că "Asesoft a cumpărat echipamente de peste două milioane de euro în ultimul an." Ghiţă reacţionează şi la declaraţiile lui Sorin Enache, director general Realitatea Media, care a spus (după cum paginademedia.ro a scris aici) că povestea de la Casa Presei are "un iz penal."

"În ultimele două săptămâni, avem zeci de procese verbale prin care am cedat echipamente către Realitatea Media", spune Sebastian Ghiţă.

Paginademedia.ro: Cei de la Realitatea Media spun că nu şi-au recuperat toate echipamentele. Mint?

Sebastian Ghiţă: Nu aş vrea să spun că minte cineva. Doar că sunt zeci de procese verbale de predare-primire, pe care le-am depus şi la CNA.

Mai sunt echipamente ale Realitatea Media în sediul de la Casa presei?

La Casa Presei sunt echipamente de la mai multe firme: NewsIn, GMG, Global Video Media, Caţavencu, M&C, Realitatea Media. Multe din aceste companii sunt în insolvenţă sau în faliment. Multe echipamente sunt de la Asesoft. Toţi adiministratorii judiciari inventariază echipamentele.

Mai mult, în cazurile unor oameni (Mihai Tatulici sau domnul Tăbăcaru de la Interactive Business), echipamentele le aparţin acestor şi am fost notificaţi de acest lucru.

Ni s-a pus în vedere de către administratorii judiciari că suntem complet respeonsabili de gestionarea echipamentelor, iar pierderea sau deteriorarea lor ne atrage răspunderea civilă şi penală. Chiar ni s-au făcut astfel de plângeri pentru presupuse pierderi sau distrugeri de bunuri.

În aceste condiţii, procesul de predare/primire trebuie să respecte nişte reguli şi să fie făcut cu mare atenţie.

Foloseşte RTV, în acest moment, echipamente ale Realitatea Media?
Nu. Noi am depus o listă de facturi de peste 2 milioane de euro, pentru echipamente pe care Asesoft le-a cumpărat în ultimul an.

Dar videowall-ul?
Am şi eu videowall-uri.

În ceea ce priveşte declaraţia domnului Sorin Enache, că este o afacere cu iz penal, vreau să mai spun un singur lucru: n-ar fi bine să îii aduc aminte de nişte acte mai vechi de la Realitatea Media.

Despre ce este vorba?
Ştim toţi că Diicot şi Parchetul au ridicat foarte multe documente despre aspecte şi situaţii penale de la Realitatea Media.

Eu zic că nu nu este cazul să ameninţăm instituţiile, ci să le lăsăm să îşi facă treaba.

Nu intenţionăm să ne suprapunem peste identitatea Realitatea Media. Astăzi vom schimba grafica şi vom fi extrem de receptivi la cereri privind orice suprapuneri de identitate vizuală. Dacă ei (Realitatea Media) vor considera că greşim, vom asculta părerea lor. Dar nu vom tolera să primim autorizaţie ne la Realitatea Media casă existăm.

Vom respecta în totalitate legea şi deciziile CNA, însă vom dori să concurăm pe piaţă cu oricine, inclusiv cu Realitatea TV.

Numele RTV nu este un element de suprapunere?
Deocamdată denumirea serviciului de programe pe care noi îl propunem pieţei este RTV. Aşa se cheamă serviciul de program. Mai există un RTV şi la Galaţi.

Dacă ei vă cer să îl schimbaţi, ce veţi face?
Nu vom face nimic. Ei se pot adresa instanţei, doar instanţa poate hotărî asta.

Foto: BusinessMagazin

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonim Anonim
    Initial, venea de la Bucuresti. Si daca era fara sens, de ce tocmai R? Si "noi facem realitatea"? Asta e singurul adevar la Raitaru TV: si-au facut realitatea lor. Falsa. Copiata. Furata. Asta da jurnalism!
  • Anonim Anonim
    Initial, venea de la Bucuresti. Si daca era fara sens, de ce tocmai R? Si "noi facem realitatea"? Asta e singurul adevar la Raitaru TV: si-au facut realitatea lor. Falsa. Copiata. Furata. Asta da jurnalism!
  • gake gake
    Cum gandesti cu singura râma pe care o ai in cap pe post de circumvolutiune, tot la râme şi râmozauri te gandeşti.
  • gake gake
    Ce inseamna B1 TV?
    Boby 1 TV?!?
  • gake gake
    N-ai prea nimerit. Este?
  • gake gake
    Bate Ghita. Da' bate bine.
    Deocamdata a facut cam tot ce a promis.
    Si mai mult decat orice, cand a promis ca da banii, i-a dat.
    Elan insa, cand a promis ca da banii, a promis!
  • gake gake
    Aiurea, o sta el rau cu echilibrul din cauza ca are otolitele cam sus [deh, baschetbalistii astia!], dar sa derapeze in asa hal incat sa se bage sluga la tanti Antoneasca, n-as prea crede.
  • gake gake
    Care nu o fi?
  • gake gake
    Tzutzu mic si păros, se pare ca nu ai bagat de seama ca dupa miezul noptii au intrat in revizie tehnica si au reaparut cu grafica noua dimineata, asa cum se promisese.
    Onoare nu ai matalutza care te semnezi cu o liter furata din proprietate lui Elan-Descalecatorul care si-a asumat proprietatea pe litera R si pe notiunea de "realitate".
    EU macar semnez si scriu de pe o adresa verificabila.
  • gake gake
    Desigur, asteptam ca onor Academia Romana sa anunte intr-un final atribuirea exclusivitatii notiunii de "realitate" catre unicii detinatori ai termenului, srl-ul Realitatea.
    Se spune ca vor primi la pachet si exclusivitatea pentru litera "R".
  • r r
    Da, au mai schimbat pe ici pe colo, dar au pastrat tocmai cuvantul "realitatea" in slogan! Este inacceptabil!
  • Alex Alex
    La prima vedere, noua grafica de la RTV arata destul de bine. Aduce putin cu Sky News, dar nu e copie. Sigla animata, care apare fie cu ceasul fie cu sloganul, pare destul de originala. La fel si plasarea mentiunii 'direct' si a locatiei in partea de jos, aliniate cu burtiera de titlu mic. Arata bine si banda de 'news alert' sau 'urmeaza', aliniata cu sigla, iar benzile de crawl alb/gri inchis se diferentiaza acum de Realitatea. E loc de mai bine, probabil ca asta nu e varianta finala, precis se mai lucreaza inca la fine-tuning.
    Oricum, in materie de grafica, televiziunile de la noi nu impresioneaza cu originalitatea. Copiaza pe rupte din strainatate si mai adapteaza pe ici pe colo. Realitatea s-a inspirat de la CNN si Sky News, Antena de la Fox News, TVR Info de la BBC News si exemplele pot continua.
  • Lili Gadea Lili Gadea
    Ghita e in politica?!
  • LILI BADEA LILI BADEA
    Bine a facut.
    Atomizarea este mama succesului in politica, nu?
    [atomizarea celorlalti...] :)
  • LILI BADEA LILI BADEA
    telektualulecareesti, s-a n-u-t-i cra-pe fo'vena de-alea cu ca-re gan-desti.
    Acum ai destule hyphens?

Trimite un comentariu

sus