Skip to main content

ActiveWatch către Boc: a spus sau nu că şeful TVR trebuie demis pentru că “n-a făcut nimic pentru partid”

 

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei îi cere premierului Emil Boc să confirme sau să infirme informaţiile apărute zilele trecute în Adevărul, confom cărora acesta ar fi spus că preşedintele TVR: "Trebuie schimbat, n-a facut nimic pentru partid!".

Publicitate

În urmă cu trei zile, Adevărul scria, citând surse din PDL, că Emil Boc a spus că vrea să-l schimbe din funcţie pe Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general, pe motiv că “nu a făcut restructurări” în instituţia pe care o conduce şi cel mai grav "nu s-a remarcat prin acţiuni speciale, dedicate PDL".

"N-a facut restructurari, nu are un plan, n-a facut nimic, sa-l chemaţi sa-l scuturaţi la comisie şi apoi mai vedem, respingem raportul TVR in plen şi putem sa-l schimbam", i s-ar fi adresat premierul Ralucai Turcan, după ce aceasta a ridicat în Comisia de Cultură problema situaţiei financiare precare de la TVR.

Organizaţia de media mai cere premierului Emil Boc să exprime public care este poziţia sa faţă de independenţa politică a televiziunii publice.

Din scrisoarea ActiveWatch:

Reamintim ca organizatiile de media, organizatiile care se ocupa de buna guvernare si alti reprezentanti ai societatii civile au cerut in nenumarate randuri partidelor politice sa garanteze o reala independenta a serviciilor publice de radio si televiziune si sa inceteze presiunile si interferentele politice in activitatea acestor institutii.

Misiunea lor publica este sa informeze cetatenii in chestiuni de interes public, nu sa deserveasca drept instrumente de propaganda ale partidelor politice.”

Sursa foto: Mediafax Foto, Mihaela Cojocariu

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornel cornel
    "citând surse din PDL" deci nu au nicio dovada ca Boc a spus asta

Trimite un comentariu

sus