Skip to main content

Angajaţii de la Săptămâna Financiară - puşi să aleagă: ori dau testul, ori pleacă. Niciun jurnalist nu dă testul. Oficialii Intact: concedierile nu au legătură cu testele

 

ACTUALIZARE 2: Dan Matiescu admite că vor urma disponibilizări la publicaţiile Intact, dar că acestea nu au nicio legătură cu evaluările. Ce a declarat Matiescu pentru HotNews, în articol.

Publicitate

ACTUALIZARE1: Niciunul dintre ziariştii de la publicaţiile finaciare ale Intact nu a acceptat să treacă pe noua firmă şi să dea testele de evaluare, mai scrie HotNews.

Angajaţii Săptămâna Financiară, Fin.ro şi Fin.ro Magazin, care miercuri (2 noiembrie) au refuzat să dea testul ce precede trecerea pe firma Intact Publishing, au fost puşi să opteaze astăzi dacă vor sau nu să treacă pe noua societate, scrie HotNews, care citează surse din interiorul redacţiilor.

Cei care vor să lucreze în continuare la aceste publicaţii, ca parte a Intact Publishing, ar urma să dea testul luni.

În cursul zilei de miercuri, angajaţii de la Jurnalul Naţional au dat o serie de teste profesionale, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Potrivit sursei citate, directorul editorial Radu Preda şi redactorul-şef Edi Pastia ar opta să nu facă parte din echipa care va lucra la Intact Publishing, în timp ce directorul general Gabriela Firea este în concediu, aceasta fiind însărcinată.

HotNews  mai scrie că societăţile care editează Săptămâna Financiară, Fin.ro şi Felicia ar urma să-şi încheie activitatea pe 15 noiembrie, moment în care aceste publicaţii ar trece pe noua structură de print a grupului Intact. Până atunci, cele trei publicaţii vor fi în continuare editate de Media Casa Press.

Dan Matiescu: "Consolidarea va presupune o optimizare a organigramei"

Consolidarea publicaţiilor în noua structură a Intact va presupune "o optimizare a organigramei, însă nu este vorba de numărul de posturi speculat în presă", a declarat Dan Matiescu pentru HotNews.

Şeful Intact Publishing spune însă că disponibilizările nu au legătură cu recentele teste despre care paginademedia.ro a scris aici.

Dan Matiescu pentru Hotnews.ro:

  •  "Etapa de evaluare ramâne obligatorie pentru toti jurnalistii care doresc sa se angajeze pe Intact Publishing."
  • "Scopul evaluării a fost explicat şefilor de departamente, care au transmis mai departe informaţia. Astfel, oamenii au fost invitaţi să facă parte dintr-o nouă echipă, cu obiectivul clar de a pastra actualele performanţe jurnalistice. Nu s-a discutat despre o micşorare a salariilor, ci despre o ajustare a structurii existente, astfel încât conţinutul de calitate să nu fie afectat."

La începutul lunii septembrie, grupul deţinut de familia Voiculescu anunţa că publicaţiile editate de Intact, cu excepţia Gazetei Sporturilor, se mută sub umbrela unei singure companii: Intact Publishing.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eugen Eugen
    La Intact nu stiu daca lucreaza cu adevarat vreun adevarat jurnalist. Ca sa fii angajatul lui Felix Voiculescu, fie nu-ti poti gasi un job in alta parte pentru ca esti neprofesionist, fie esti in stare de orice pentru bani. Adica sa-ti bati joc de mintile celor care te urmaresc...

Trimite un comentariu

sus