Skip to main content

Antena1, amendată pentru femei goale la 11 dimineaţa

 

Antena1 a încasat o amendă de 10.000 de lei din cauza emisiunii lui Cătălin Botezatu. Mai exact, în câteva ediţii Next Top Model by Cătălin Botezatu au fost difuzate, de la ora 20.20, o serie de imagini cu manechine nud.

Publicitate

Imaginile nud au fost date în reluare şi dimineaţa la ora 11.33. Postul a fost sancţionat şi pentru limbaj.

Atât scenele de nuditate, cât şi limbajul neadecvat orei de difuzare contravin legislaţiei audiovizuale privind protecţia minorilor.

Deci cu cât sunt mai duri şi vor fi foarte duri cu voi în fotografie, voi cu atât trebuie să fiţi mai senzuale, mai umile, mai sclave, mai sexoase, aşa cum sunt femeile în general, mai perverse. (...)”, le spunea Cătălin Botezatu concurentelor, în emisiunea din 6 octombrie.

O altă emisiune pentru care a fost sancţionată Antena1 este cea din 29 septembrie, când concurentele au pozat "îmbrăcate" doar cu o pereche de bikini, printre nişte manechine de plastic.

Consiliul a decis că emisiunea lui Cătălin Botezatu, care poartă marcajul AP (cu acodul părinţilor), nu este încadrată corespunzător, adică este difuzată la o oră nepotrivită pentru unele scene pe care le conţine.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a spus că în acest caz postul are de ales: fie “curăţă” emisiunea de unele scene care contravin legislaţiei audiovizuale, fie emisiunea rămâne aşa cum este acum, dar îşi schimbă ora de difuzare – după 22.00.

În prezent, emisiunea Next Top Model este difuzată în fiecare joi, de la ora 20.20, şi vineri, în reluare, de la 11.30.

Unii dintre membrii CNA s-au arătat indignaţi de faptul că în emisiunea de la Antena1 participă şi câteva minore, printre care şi o concurentă de doar 14 ani.

Cristia Trepcea (membru CNA) a rugat-o pe reprezentata postului - Mirela Bomboe – să le transmită realizatorilor show-ului să elimine din emisiune toate concurentele minore.

În amendarea postului Antena1, Consiliul a ţinut cont de următoarele prevederi ale Codului audiovizualului:

  • “Condiţiile de participare a minorului la un program audiovizual trebuie să ţină seama de sensibilitatea şi vulnerabilitatea specifice vârstei în general şi de personalitatea minorului în particular”.
  • Membrii CNA au mai invocat articolul 19 alin. alin. 2 litera f., care stabileşte că trebuie avute în vedere psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor, dar şi calitatea limbajului şi tipologia acestuia.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    aici si parintii acelor fete sunt de vina nu au educatie si bunul simt ce sa mai zici de catalin homatu.
  • moceanu moceanu
    o nu, copilul meu a vazut un san la televizor si asta i-a afectat ireparabil dezvoltarea. bineinteles ca nu este vina mea ca parinte ca am televizor (aceasta minunata unealta informationala si mai ales educationala)
  • Bfc Bfc
    vali, sunt si alte locuri in care minunatii tai copii pot vedea pornografie, hai las-o asa cu educatia.. mai bine pune parola la calculator
  • vali vali
    mad79,despina voi probabil nu aveti copii.Noi mai si muncim si ei ramin singuri acasa si pot butona ce vor!Asa ca nu e vorba de pudibonzii CNA ci de educatie si cum se face ea!!!!Iar masurile abuzive sint doar in mintea unei anteniste care pentru a-si apara postul arunca cu acuze.Dupa parerea mea toate posturile Tv ar trebui monitorizate si sanctionate pentru astfel de derapaje.
  • despina despina
    Ne-a obisnuit CNA-ul cu astfel de masuri abuzive la adresa A1. Eu nu am vazut scene de nuditate la Next Top Model...este pura arta!
  • neamtu' neamtu'
    Poate ii atentioneaza cineva si pentru stirile de dimineata de la ora 6.00, care fac sa iti dispara si putina pofta de viata cu care noi romanii ne incepem ziua...
  • mad79 mad79
    pudibonzii CNA-ului!Membrii cu chiloti de tabla!!!!!!!!

Trimite un comentariu

sus