Skip to main content

EXCLUSIV. Cât a dat Vîntu pe Caţavencu în 2006. Suma din Raportul oficial al insolvenţei Realitatea Media

 

Achiziţiile media ale lui Sorin Ovidiu Vîntu sunt detaliate în Raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la insolvenţa Realitatea Media SA, raport intrat în posesia paginademedia.ro.

Publicitate

Raportul prezintă istoria trustului, dar şi situaţia datoriilor companiei deţinută până în primăvara acestui an de Sorin Ovidiu Vîntu.

Cât a dat pe Caţavencu în 2006, în continuare:

Începând cu anul 2006 şi până în 2010, societatea a început să achiziţioneze în mai multe etape numeroase titluri de participare”, spune raportul.

Participările la Caţavencu SA au fost cumpărate de SOV, potrivit raportului, cu aproximativ 17-18 milioane de euro.

Ce a cumpărat Vîntu în patru ani, printre altele:

  • “titluri de participare în SC IQ Editex SRL (companie în care Caţavencii erau acţionari n. red.) – în suma de 26.482.748 RON, reprezentind cota de participatie de 100%” - aproximativ 7,5 milioane de euro
  • “titluri de participare în SC Catavencu SA – în suma de 34.278.079 RON, reprezentind cota de participatie de 71,01%” – aproximativ 10 milioane de euro
  • “titluri de participare în SC Monopoly Media SRL – în suma de 9.443.820 RON, reprezentand cota de participatie de 90%” – aproximativ 2,7-3 milioane de euro
  • “titluri de participare în SC NewsIn Media SRL – în suma de 1.188.990 RON, reprezentind cota de participatie de 99%” – aproximativ 350.000 de euro
  • “titluri de participare SC Romantica Television SRL – în suma de 350 RON, reprezentind cota de participatie de 10%”
  • “titluri de participare SC Lilimat KFT – în suma de 37.800 RON, reprezentind cota de participatie de 100%”.

Istoria Realitatea Media, povestită în Raport

Raportul trece în revistă istoria Realitatea Media. Documentul publicat în Buletinul procedurilor de insolvenţă a fost realizat de Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media.

"Realitatea TV, prima televiziune de stiri de pe piata locala, a fost infiintata în anul 2001 de catre omul de afaceri Silviu Prigoana. În momentul infiintarii, societatea Realitatea Media SRL era detinuta de persoana juridica SC Rosal Servis SRL, unic asociat, fiind condusa de dl. Prigoana Vasile-Silviu, în calitate de administrator."

"In noiembrie 2004, SC Rosal Servis SRL, societate detinuta de Silviu Prigoana, vinde 55% din partile sociale ale Realitatea Media SRL catre Bluelink Comunicazione SA, pentru ca în luna mai a aceluiasi an sa cedeze şi restul partilor sociale detinute, 45%, catre Radu Mihai Margineanu."

"Ultima parte a anului 2004 aduce noi modificari în structura asociativa a Realitatii Media SRL, precum şi în ceea ce priveste forma juridica a societăţii. Astfel, partile sociale detinute de Radu Mihai Margineanu sunt preluate de Global Video Media SRL, care cesioneaza mai apoi o parte din acestea catre Petrom Service, societatea transformandu-se din societate cu raspundere limitata în societate pe actiuni de tip inchis. O data cu modificarea formei juridice s-a majorat şi capitalul social, fiind cooptati urmatorii actionari: Luca Liviu (0,001%), Toroipain Gheorghe Cristian (0,001%), Luha Eugen Gheorghe (0,001%), iar administratorul unic a fost inlocuit de un consiliu de administratie format din: Luca Liviu – Presedinte, Petcu Marius Grigore – Administrator, Baciu Iacob – administrator, Popescu Ion- administrator, Bratianu Matei Radu – administrator, Costin Dumitru – administrator, Dutu Achille Costin – administrator."

"La sfarsitul anului 2004 Petrom Service cedeaza 25.000 de actiuni catre Federaţia Petrom a Sindicatelor Libere Independente a Asociaţilor şi Ligilor Apolitice din Ramura Industriei Petroliere - România - FSLI Petrom."

"Incepand cu anii 2004-2005, postul de stiri i-a angajat în functia de director general pe Sorin Enache (fostul director executiv al ProTV) şi l-a pus la conducerea stirilor pe Sergiu Toader, fostul sef al Stirilor ProTV."

"În anul 2006 se schimba actionarul majoritar al debitoarei, Bluelink Comunicazioni SA fiind inlocuit cu Bluelink Comunicazioni (Cyprus) LIMITED. Aceasta modificare coincide cu anul în care compania se transforma intr-un grup media prin lansarea canalului de business The Money Channel, a agentiei de stiri NewsIn şi achizitia grupului Catavencu S.A. Acesta era publisherul cotidianului Academia Catavencu, dar şi al publicatiilor Tabu, Cotidianul, Aventuri la Pescuit, Bucataria pentru toti, Superbebe, reteaua B-24-FUN, Idei în dialog, Investitii şi profit, Le Monde Diplomatique. Totodata, detinea postul Radio Guerrilla."

"Ulterior, în anul 2007, grupul a lansat revista de business Money Express şi cotidianul Business Standard. Money Express este un bilunar tiparit şi astazi, în timp ce Business Standard a fost inchis în decembrie 2009 din cauza problemelor financiare."

"În noiembrie 2007, a aparut postul de radio Realitatea FM."

"În 2008, Bluelink Comunicazioni (Cyprus) LIMITED preia actiunile detinute de FSLI Petrom, detinand 80% din totalul actiunilor societăţii."

"La data de 19 decembrie 2008, grupul Realitatea-Catavencu a lansat posturile de televiziune CineStarComedyStar şi ActionStar."

"În noiembrie 2008, grupul a lansat F5 X-Media, regie de vanzari online şi de servicii cross-media neconventionale."

Problemele încep în 2009

“Daca anii 2004-2008 au fost ani de extindere pentru Realitatea-Catavencu, grupul anuntand mereu lansarea de noi produse media sau atragerea de jurnalisti şi manageri de la concurenti, din 2009 compania a avut probleme financiare din ce în ce mai mari din cauza scaderii puternice a pietei de publicitate.”

"În decembrie 2009 au fost inchise publicatiile Cotidianul şi Business Standard, iar în ianuarie 2010 Realitatea- Catavencu a vandut marcile aferente revistelor 24-FUN, Tabu, Superbebe, Bucataria pentru toti şi Aventuri la Pescuit, în zona de presa scrisa ramanand doar cu saptamanalul Academia Catavencu. În prezent, nu mai are nici aceasta publicatie find vanduta de lichidatorul judiciar al societăţii Catavencu SA, Realitatea Media detinand la acest moment Realitatea TV, The Money Channel, posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla, site-ul realitatea.net şi posturile de televiziune CineStar, ComedyStar şi Action Star."

"Urmare majorarii de capital survenita în aprilie 2011, Bluelink Comunicazioni (Cyprus) LIMITED devine actionar cu un procent de 86,513 din totalul actiunilor debitoarei."

Structura societăţii la data deschiderii procedurii:

Bluelink Comunicazione (Cipru) Limited: 86,5%
Sindicatul Naţional Petrom-Energie: 5,4%
PSV Company: 7,5%
Liviu Luca: 0.000000139 %
Toroipan Gheorghe Cristian: 0.000000139 %
Luha Eugen Gheorghe: 0.000000139 %
Global Video Media: 0.507001207 %

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rezboiu rezboiu
    Las' ca-i tine mogulul fără salarii acuma :)
    Si au mai si dat coperta cu pixelul albastru trucat iar!
  • tudor tudor
    Si asa o haita de golansi de provincie au sparlit banii FNI via SOV.
    Numitii Mihaiu Georgica Liviu, Buscu Doru, Toma Mircea, si nu ultimul dintre banditi Vulpe Sorin au halit 17,5 milioane de euroi.
    Rusinee deontologilor!
  • bogdan bogdan
    “In noiembrie 2004, SC Rosal Servis SRL, societate detinuta de Silviu Prigoana, vinde 55% din partile sociale ale Realitatea Media SRL catre Bluelink Comunicazione SA, pentru ca în luna mai a aceluiasi an sa cedeze şi restul partilor sociale detinute, 45%, catre Radu Mihai Margineanu.” Ce-a fost mai intai? 55% sau 45%. Chiar daca e sub forma de citat, cred ca paragraful merita macar un semn de intrebare / mic comentariu. Este o greseala acolo... Nu poate fi noiembrie 2004 si apoi luna mai a acelsuiasi an...

Trimite un comentariu

sus