Skip to main content

EXCLUSIV: Dan Andronic, discuţii avansate pentru a deveni acţionar la Evenimentul zilei

 

Dan Andronic este în discuţii avansate pentru a fi acţionar la Editura Evenimentul zilei şi Capital, deţinută acum de Bobby Păunescu. Din informaţiile paginademedia.ro, deal-ul Andronic-Păunescu este deja făcut, iar Andronic a făcut, în ultimele zile, turul sediului EVZ-Capital şi al partenerilor de la Ringier.

Publicitate

Până acum, legăturile lui Andronic cu EVZ erau în zona editorială, el fiind, de câteva luni, consultant editorial al ziarului.

Contactat de paginademedia.ro, Bobby Păunescu a confirmat discuţiile „pentru căutarea unui partener”.

Detalii, în continuare:

Bobyy Păunescu:

„Căutăm un partener care să participe alături de noi şi să susţină financiar titlurile în aceste momente dure.”

Este Dan Andronic viitorul partener?

Este foarte posibil”, spune Bobby Păunescu. „Sunt mai multe variante.” „Este important de precizat că eu voi rămâne partener la ziar”, a adăugat Bobby Păunescu.

Dan Andronic este implicat la EVZ în zona editorială.

Dan Andronic este consultant pe partea editorială şi lucrăm foarte bine”, a declarat Bobby Păunescu pentru paginademedia.ro.

Formula de asociere cu „noul partener” va fi asemănătoare cu cea de la B1 TV. În cazul postului de televiziune, Sorin Oancea a intrat în parteneriat cu Păunescu în firma care operează canalul.

Bobby Păunescu, pentru paginademedia.ro:

Căutăm pe cineva care să rezoneze bine cu Evenimentul zilei, să aibă legătură cu piaţa şi să fie respectat. Am ajuns la concluzia că trebuie să fie un partener din piaţă care să ducă mai departe ce am făcut aici. Cred că suntem singurul ziar care dă salariile la zi. Noi nu vindem, rămânem acţionari.

Interesul meu, în momentul de faţă, este mult canalizat pe film. Mandragora a deschis birouri la New York şi la Paris şi urmează Beijing. Chiar acum sunt în producţie cu patru filme mari. Luni încep filmările la Bucureşti cu Michele Placido, la Itaker.

Claudiu Şerban are în prezent 10% din Editura Evenimentul zilei şi Capital. Rămâne acţionar în planul cu noul partener?
Rămâne acţionar şi va avea aceeaşi poziţie (director general n. Red).

Noul partener ce poziţie executivă va avea? La B1 Sorin Oancea este director general.
Încă nu este stabilit.

Cât aţi pierdut la Evenimentul zilei, de când aţi luat ziarul?
Eu nu consider că am pierdut, ci că am investit. Consider în continuare că este o oportunitate. Până acum, cred că am investit două milioane de euro.

Pot spune că, atunci când le-am luat, Evenimentul zilei şi Capital erau pe pierdere. Acum, Capital a trecut pe profit, iar EVZ şi-a diminuat pierderile cu 80%.

Cât contează apropierea alegerilor de anul viitor în faptul că îi daţi acţiuni unui nou partener, posibil Dan Andronic?
Dar nu i-am dat parte din ziar. Şi contează la fel de mult ca în cazul deal-ului cu Sorin Oancea la B1, adică deloc.

Pot să spun că Evenimentul zilei şi-a continuat linia de dreapta pe care o are de mai mult timp.

În prezent, acţionarii Editurii Evenimentul zilei şi Capital sunt Bobby Păunescu (70%), Spet Shipping, deţinută de familia Păunescu (20%) şi Claudiu Şerban (10%).

Surse foto: EVZ, Mediafax

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    Esti optimist(a).
    Au avut un cotidian pe care l-au promovat in toate felurile si nu au reusit sa ii mentina audienta, iar Gandul era un cotidian echidistant, credibil.
    De ce ar investi intr-un titlu care este perceput ca "oficios" al portocaliilor?

    Eu personal cred ca sunt suficiente 3 cotidiene centrale, chiar daca unul e rosu (JN), altul e galben (Adv) si abia cel de-al treilea are o imagine ceva mai buna, desi si acesta are uneori nuante portocalii (RL).
  • Eugen Eugen
    Andronic nu e consultantul PDL si nici al lui Udrea. Vrea doar sa se implice intr-un proiect care sa scoata de pe piata cele doua televiziuni care fac orice, numai jurnalistica de calitate nu. Ma refer bineinteles la Realitatea TV si Antena 3 care sunt rusinea jurnalisticii romanesti.
  • mircea mircea
    Cine sa fie actionar de fapt NIRO? Sau COCOS (UDREA)? Adevarul este ca Andronic este un bun consultant... Cu el au pierdut alegerile Nastase, Tariceanu si urmeaza Udrea. Foarte bun consultant...
  • rezboiu rezboiu
    dacă gindul era quality, de ce l-au închis? sau nu știau cum sa-l trimită pe popescu acasă?
  • Zewa Zewa
    Salutare, eu stiam ca sunt in discutii cu Sarbu. Evz urmeaza sa treaca la Mediafax Group in portofoliu. Dupa inchiderea ziarului Gandul au ramas descoperiti pe partea de quality.
  • vetanase vetanase
    Lasand la o parte diversele opinii despre continutul ziarului(care mi se pare normal sa difere), in ipoteza ca as detine un capital, nu stiu ce ma poate determina sa-l investesc in business-ul de "media", atat de fragil si
    nesigur-mai ales print-ul. Deci,zic eu, sunt alte interese si, in nici-un caz, nu sunt banii lui Andronic.
  • tbancu tbancu
    lol, amice, vrei sa spui ca oficiosul numarul 1 e obiectiv?
    Asta e gluma zilei. Faptul ca tu il consumi, asta spune multe despre tine, dar asta nu inseamna ca zialrul e obiectiv. Iar cu Tismaneanu, alta poanta buna. Cartarescu are norocul ca e citit de "Zeus", probabil ca s-a blocat neintelegand o pagina din Levantul. Si sa nu uitam de Mircea marian si Ioana Lupea, poate cei mai toxici "jurnalisti" din presa romaneasca.
  • Eugen Eugen
    Cu respect dar EVZ este un ziar foarte bun, care devine si mai bun pe zi ce trece. Are articole semnate de oameni de cutlura cum sunt Cartarescu sau Tismaneanu.
    In ceea ce priveste prezenta online evz.ro este pe primul loc, avand la articolele principale sute de comentarii, ceea ce nu vezi la nici un alt ziar!
    Eu imi iau cele mai proaspete stiri de pe acest site, sunt obiective si la subiect.
  • Rindeaua vesela Rindeaua vesela
    Doua milioane "invstite" intr-un an spun multe despre patronul Bobby, dar mai ales despre managerul companiei. Baiatul Paunescu ar trebui sa se bucure ca a gasit un alt fraier care sa se incumete sa sparga bani intr-un produs media adus in faliment de un prost manager.

Trimite un comentariu

sus